Het verschil tussen blauwe en zwarte zonnepanelen

Zwarte zonnepanelen zonder zorgen

Het verschil tussen blauwe en zwarte zonnepanelen zit hem ten eerste in het uiterlijk. Zwarte zonnepanelen, ook wel “designpanelen” genoemd, ogen volgens de meeste mensen een stuk mooier op daken. Bij zwarte zonnepanelen liggen de kristallen in de zonnecellen allemaal netjes in dezelfde richting, we spreken hier ook wel van monokristallijne panelen. Bij blauwe zonnepanelen wordt vrijwel uitsluitend gebruik gemaakt van polykristallijne cellen, waarbij de kristallen onregelmatig door elkaar heen liggen. Ook worden bij de blauwe, polykristallijne zonnepanelen de kristallen vaak zichtbaar, wat een minder mooi effect geeft.

Naast het uiterlijk is er ook een verschil in opbrengstverwachting. Zwarte zonnepanelen zijn net iets duurder, maar presteren veel beter. Het scheelt in de huurprijs maar een paar euro per maand, die je overigens snel weer terugverdient met een hogere opbrengst. Zwarte zonnepanelen hebben over het algemeen – en sowieso degene die we bij Solease verhuren – namelijk een hogere opbrengstverwachting dan blauwe panelen. Dit zit hem voornamelijk in het feit dat monokristallijne zonnecellen efficiënter zijn in het omzetten van zonlicht naar elektriciteit dan polykristallijne zonnecellen.

solease zonnepanelen huren

Welke zonnepanelen bieden wij onze klanten?

Wij kiezen ervoor om zwarte zonnepanelen aan onze klanten aan te bieden. Niet alleen omdat we dit zelf veel mooier vinden en merken dat onze klanten dit ook liever hebben, maar bijvoorbeeld ook omdat er altijd een kans is dat iemand verhuist. Dan ogen zwarte panelen beter voor de nieuwe eigenaar van het huis dan blauwe. Wil je toch liever blauwe zonnepanelen, dan kan dit natuurlijk ook. Geef dit dan even specifiek aan ons aan.

Wij gebruiken alleen de beste zonnepanelen met een hoog vermogen, een hoog rendement en een lange levensduur. Wij leveren op dit moment minimaal 310 Wattpiek (Wp) panelen. Er zijn ook panelen op de markt met wel 330 Wp. Dit lijkt op het eerste gezicht veel beter, maar in feite zijn dit gewoon grotere panelen met B-kwaliteit cellen. Kijk maar eens goed, want dit zijn panelen met 72 cellen. Een 330 Wp komt dus overeen met een 275 Wp paneel met 60 cellen. En 275 Wp levert Solease al lang niet meer.

Wij bieden de mooiste panelen met de hoogste opbrengst. Wil je ook volledig ontzorgd en zonder investering zonnepanelen op je dak? Vraag dan gratis en vrijblijvend een maatwerkofferte aan.

Vrijblijvende offerte