Ons verhaal

Mijn naam is Pierre Vermeulen, ik ben oprichter van Solease en beschouw mijzelf als een van de rijkste mensen ter wereld. Ik doe waar ik in geloof, ik doe wat ik belangrijk vind, ik werk met prettige mensen en ik ben impact aan het creëren. Daarmee zeg ik niet dat wat ik doe makkelijk is, het is  knetterhard werken.

Waarom ik mijn topsalaris verruilde voor 5 jaar bikkelen zonder inkomen

Voordat ik Solease startte, werkte ik 15 jaar bij LeasePlan, het grootste autoleasebedrijf ter wereld. Na een succesvol project werd ik naar India gestuurd om een verliesgevende vestiging weer winstgevend te maken. Dat lukte, maar daar in New Delhi – één van de meest vervuilde steden op aarde – werd ik vader. Ik vroeg me af: ‘wat laat ik straks voor mijn zoon achter?’. Ik zat daar in een mooi expat-appartement. Het was 45 graden en ik had zes airco’s die aan het loeien waren. De stroom viel uit, omdat de elektriciteitsbedrijven de vraag niet konden bijbenen. Een dieselgenerator ging aan en zwarte rookwolken trokken aan mijn raam voorbij. Dat moet toch anders kunnen?! Ik zag zonne-energie als de ultieme oplossing voor dit elektriciteitsprobleem, maar ook voor het milieu en indirect dus ook de toekomst van mijn zoontje.

Mijn lampje ging branden, het eurekamoment!

Voor een nieuw project verdiepte ik me in elektrisch vervoer met laadpalen en zonnepanelen, nog steeds vanuit India. Al snel was daar het eurekamoment waar Solease uit ontstaan is: zonnepanelen verhuren. Sol-ease, oftewel zon-gemak, want ik stelde mezelf als doel om zonnepanelen makkelijk en toegankelijk te maken. Ook voor de mensen zonder spaargeld en voor iedereen die niet jaren wil wachten totdat het zonnestroomsysteem zichzelf heeft terugverdiend.

Het idee van zonnepanelen verhuren liet mij niet meer los. Vanaf de installatiedag bespaar je meteen op je energiekosten en door maandelijks huur te betalen, betaal je het zonnestroomsysteem af. Al die zonnepanelen op daken van klanten produceren schone en duurzame zonne-energie en verbannen fossiele en vervuilende brandstoffen. Ik wist het zeker – en ben er nog steeds van overtuigd – dat dit dé manier is waarop ik wil bijdragen aan een betere wereld voor mijn kinderen.

Lees meer: De grote voordelen van zonnepanelen huren

Plannen omzetten naar acties

Daarom werkte ik nachten door aan een business plan en vertelde het aan iedereen die het maar horen wilde. Zelfs mijn vrouw werd enthousiast. Ik zei mijn baas vaarwel en we verhuisden weer terug naar Nederland. Dit was het begin van ons avontuur en in 2011 was Solease een feit. Het balletje ging rollen en steeds meer mensen kozen ervoor om zonnepanelen te huren. Er kwam concurrentie bij en ons concept werd gekopieerd. Mooi, dacht ik. Samen maken we nog meer duurzame impact, want de taart is groot genoeg.

Van zonnepanelenverhuurder naar…

We waren de eerste zonnepanelenverhuurder in Nederland. Toch merkten wij dat er ook steeds meer mensen interesse hadden in koop. Mensen wilden graag zelf investeren in het product, waar wij voor huur in investeren. Daarom kan je nu ook direct zonnepanelen kopen bij ons. Zo maken we zonne-energie echt voor iedereen toegankelijk én interessant. Wat is dan het rendement van mijn investering, zal je je terecht afvragen. Op je bankrekening levert € 5.278 slechts een aantal euro rente op, maar op je dak produceer je stroom ter waarde van € 1.553 met een gemiddeld zonnestroomsysteem. Daarnaast is er een duurzame besparing van 2 ton CO2, wat gelijk staat aan de jaaropname van 100 bomen. Ieder jaar opnieuw voor zo’n 25 tot 30 jaar lang.

Inmiddels is Solease veel meer dan alleen zonnepanelen. Dat verduurzamen hot is zie je aan de oplopende vraag naar isolatie, warmtepompen, laadpalen en thuisbatterijen. Deze konden daarom niet ontbreken in ons assortiment. Iedereen raakt er steeds meer van doordrongen dat verduurzamen erbij hoort, voor een gezondere omgeving én voor lage energielasten. Solease wil de energie transitie versnellen door duurzame decentrale energieoplossingen voor iedereen haalbaar en betaalbaar te maken middels volledige ontzorging inclusief financiering.

Lees meer: Daarom kies je voor Solease zonnepanelen

Waarom wachten?

Ik ben ervan overtuigd dat het niet de vraag is of, maar wanneer we allemaal gaan verduurzamen. Want hoe leg je over 20 jaar  aan je (klein)kinderen uit dat je iedere maand voor de vervuilende kolencentrale betaalt terwijl er ook goedkopere, CO2 besparende alternatieven waren? Dat je rijdt in een benzine of dieselauto? Dat je allerlei andere niet-duurzame gewoonten hebt zoals: je afval niet scheiden, single use plastics gebruiken die samen met ander plastic afval in onze oceanen terechtkomen, etc, etc. Met de huidige snelheid van de klimaatveranderingen verklaren je eigen kinderen jou over 20 jaar voor gek. Wat mij betreft liggen alle geschikte daken straks vol panelen en rijden en verwarmen we elektrisch. Duurzaam en kostenefficiënt omdat ons huis goed geïsoleerd is. Daarnaast hebben we laadpalen en batterijen om netcongestie niet alleen te voorkomen, maar om bij slim gebruik hiervan je energierekening nog verder te verlagen. Door het versnellen van de energietransitie werken we aan een leefbare planeet voor huidige en toekomstige generaties. Waarom zou je nog wachten?

Wat gaat de toekomst brengen?

Naast particulieren ontzorgt Solease sinds een paar jaar ook het MKB op het gebied van betaalbare en toegankelijke duurzame decentrale energieoplossingen. Dit doen wij door het aanbieden van innovatieve Energy-as-a-Service voor producten zoals zonnepanelen, warmtepompen, isolatie, batterijen en laadpalen. Hierbij nemen wij alles uit handen van ontwerp, selectie, financiering, installatie, monitoring, onderhoud tot verzekering. In de toekomst willen we al onze producten binnen ons huurmodel aanbieden, als een overzichtelijk geheel, verbonden via een smart Energie Management Systeem. Wat ons betreft is de toekomst van energie gemakkelijk, betaalbaar én duurzaam.


Enthousiast geworden?

Wil je ook verduurzamen met Solease? Doorloop onze huisscan en kom erachter waar jij kunt verduurzamen

Ontdek wat jij kunt besparen met zonnepanelen

Gemiddeld houden onze klanten onderaan de streep zo’n 130 euro over. Zij besparen dus meer dan ze betalen. Ben je benieuwd naar wat jij kunt besparen met zonnepanelen op jouw dak? Laat het ons doorrekenen. Natuurlijk is dat gratis en vrijblijvend.

Gratis advies