Zonnepanelen leasen

Dat je een auto kunt leasen is algemeen bekend, maar wist je dat je zonnepanelen ook kunt leasen? Het huren of leasen van zonnepanelen is een interessant alternatief voor zonnepanelen kopen. Je bespaart vanaf de eerste maand op je energiekosten en betaalt gedurende de contractperiode een vast bedrag per maand. Zorgeloos, voordelig en ook nog eens goed voor het klimaat! Doe de dakcheck of vraag een offerte aan en ontdek wat jij gaat besparen.

Dakcheck doen
Grove schatting
Offerte aanvragen
Professioneel legplan

De voordelen

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen leasen?

  • Solease betaalt voor de zonnepanelen op jouw dak. Jij betaalt de huur aan ons. Hierdoor heb je geen investering nodig. Dankzij de besparing op je energiekosten verdien je de huurkosten weer terug.
  • Je leaset de zonnepanelen zonder financiële of operationele zorgen. Wij zorgen voor zaken als verzekeringen, onderhoud, garanties en service.
  • Je kan het zonnestroomsysteem altijd van ons overkopen tegen de marktwaarde.
  • Het leasecontract is overdraagbaar.

Zonnepanelen huren of leasen?

Over leasen, huren, huurkoop of financial lease ontstaat soms verwarring. Het lijkt allemaal hetzelfde, toch zit er wel degelijk een verschil tussen alle vormen. Met leasen en huren bedoelen we eigenlijk hetzelfde. Er zijn twee verschillende vormen van leasen die vaak door elkaar gehaald worden, waardoor verwarring ontstaat: financial lease en operational lease. Lees hieronder meer over deze twee vormen van zonnepanelen leasen.

Financial lease

Financial leasen van zonnepanelen

Bij financial lease word jij eigendom van het middel dat je leaset. Denk bijvoorbeeld aan je hypotheek: het huis is van jou, de hypotheekverstrekker heeft het huis (deels) gefinancierd en jij betaalt een maandelijks bedrag om het huis af te betalen (inclusief rente). Het voordeel van financial lease zonnepanelen is dat je zelf de baas bent over de panelen op je dak. Je gaat alleen ene financiële relatie aan met een andere partij om de zonnepanelen te kunnen betalen.

Het nadeel van financial lease

Het nadeel is dat je bij financiële lease zelf nog altijd verantwoordelijk bent voor het zonnestroomsysteem. Gaat er iets kapot, werkt iets niet of moet er verzekering betaald worden? Dan draai je hier zelf voor op. Die kosten komen dan nog eens boven op je vaste lasten voor de financial lease van de zonnepanelen.

Operational lease

Operational leasen van zonnepanelen

Het operational leasen van zonnepanelen komt vaker voor dan financial lease. Bij operational lease blijft de aanbieder de economisch eigenaar van de zonnepanelen, jij betaalt een vast bedrag per maand om gebruik te mogen maken van de zonnepanelen. Bij Solease bieden wij ook een operational leasecontract voor zonnepanelen aan.

Wij betalen het systeem, de verzekering en ook alle kosten voor onderhoud en reparaties zijn voor onze rekening. Jij maakt iedere maand een vast bedrag over en ziet ondertussen hoe jouw energiemeter terugdraait dankzij alle stroom die de zonnepanelen op je dak opwekken. Zo bespaar je onder de streep een mooi bedrag, zonder dat je grote risico’s loopt.

Zakelijk leasen

Kan ik ook zakelijk zonnepanelen leasen?

Zonnig zakendoen? Dat kan door zakelijk zonnepanelen te leasen. Met onze panelen verminder je je CO2-uitstoot en verlaag je de kosten op je energierekening aanzienlijk. Je bespaart, verduurzaamt en versterkt het groene imago van je organisatie, en dat zonder te investeren. Zonnepanelen leasen zakelijk? Wij rekenen graag de winst voor je uit!

Wil je na verloop van tijd toch de panelen overnemen? Dat kan! Daarom is het mogelijk om tijdens de looptijd van onze overeenkomst het zonnestroomsysteem over te nemen tegen de huidige marktwaarde. Zakelijk leasen was nog nooit zo makkelijk.

Dit zeggen klanten over Solease

Hans

“Onderaan de streep ben ik € 481 per jaar goedkoper uit. Die besparing, daar doen we het allemaal voor, toch? We zijn tenslotte Nederlanders! Solease heeft van alles geregeld waar ik zelf niet eens aan gedacht had. Geen gelul, ze doen wat ze beloven.”

Woonsituatie:
Hans woont in een rijtjeshuis met zijn vrouw en 2 kinderen

Verbruik:
3500 kWh per jaar

Deze klant leaset:
9 zonnepanelen die jaarlijks ± 3.328 opwekken voor € 57 per maand per maand (€ 684 op jaarbasis)

Bespaart op energierekening:
ongeveer € 1.165 per jaar

Ingeborg

“Met drie thuiswonende tieners verbruiken we heel wat stroom. Het geeft een goed gevoel om te weten dat de zonne-energie die we nu opwekken echt 100% duurzaam is. Bij energieleveranciers weet je dat nooit echt zeker en ik weiger te betalen voor de kolencentrales!”

Woonsituatie:
Ingeborg woont in een vrijstaand huis met haar man en 3 kinderen

Verbruik:
6150 kWh per jaar

Deze klant leaset:
18 zonnepanelen die jaarlijks ± 6.656 opwekken voor € 104 per maand per maand (€ 1.248 op jaarbasis)

Bespaart op stroomkosten:
ongeveer € 2.329 per jaar

Hendrik-Jan en Ria

“Wij genieten volop van de zon én van ons pensioen! Onze buren hebben al jaren zonnepanelen, vandaar dat we bij Solease informeerden. Huren is voor ons een uitkomst: alles wordt geregeld. En we kunnen het systeem zorgeloos doorgeven aan onze kinderen.”

Woont in:
Dit gepensioneerde stel woont in een twee-onder-1-kap woning

Verbruik:
4200 kWh per jaar

Deze klant leaset:
12 zonnepanelen die jaarlijks ± 4.437 opwekken voor € 71 per maand per maand (€ 852 op jaarbasis)

Bespaart op stroomkosten:
ongeveer € 1.553 per jaar

Flink besparen

Benieuwd wat jij kunt besparen?

Door zonnepanelen te leasen kan je ieder jaar een mooi bedrag besparen op je energiekosten. Hoeveel je precies gaat besparen, dat kan je pas aan het einde van ieder jaar berekenen, wanneer je de jaarrekening van je energiemaatschappij ontvangt. Bij Solease kunnen we je gelukkig wel een indicatie geven van de verwachte opbrengst. Dat doen we door jouw verwachte opbrengst nauwkeurig te berekenen aan de hand van 3D-satellietbeelden.

Hoe werkt zonnepanelen leasen?

1. Offerteaanvraag

Na je offerteaanvraag nemen wij contact op om vragen en persoonlijke wensen te bespreken. Vervolgens ontvang je een offerte met daarin een ontwerp voor de meest effectieve plaatsing van de panelen, de verwachte energiebesparing en het huurbedrag.

 

2. Installatie

Als je akkoord gaat met de offerte plannen we een afspraak in voor de installatie van je zonnepanelen. Onze installateurs houden uiteraard rekening met jouw wensen, leggen alles uit en werken op een veilige manier. Binnen een dag wek je je eigen groene stroom op.

3. Besparen!

Zodra je systeem is geïnstalleerd begin je direct met besparen. Ook na de installatie staan wij altijd voor je klaar. Of het nu om vragen gaat, of om reparatie en onderhoud van de installatie. Deze diensten zijn volledig gedekt in je huurbedrag.

Mag ik de zonnepanelen houden na afloop van het contract?

Ja, dat mag. Maar je wordt niet automatisch eigenaar van een zonnestroomsysteem wanneer je bij ons leaset. Wij bieden namelijk geen huurkoop aan. Bij huurkoop van zonnepanelen betaal je naast de huur ook wat extra om het zonnestroomsysteem beetje bij beetje over te kopen van de aanbieder.

Wanneer je zonnepanelen van Solease leaset blijft het zonnestroomsysteem ons eigendom, tenzij je ervoor kiest om het systeem van ons te kopen tegen de actuele marktwaarde. Dat kan elke maand. Daarnaast verlagen we de leaseprijs na 15 jaar automatisch met 40% en kun je de panelen na 20 jaar voor het symbolische bedrag van €1 overnemen.

Voordelig

Is zonnepanelen leasen voordelig?

Kiezen voor zonnepanelen leasen is voordelig wanneer je wilt besparen door je huis te verduurzamen, maar je de financiële middelen niet hebt om de panelen te kopen. Zonnepanelen leasen bied je de mogelijkheid om toch te profiteren van een zonnestroomsysteem, inclusief installatie en onderhoud, zonder dat je daar een (dure) investering voor hoeft te doen. Je betaalt ons maandelijks een vast leasebedrag, wij regelen de rest. Het besparen begint direct!

Wat kost het leasen van zonnepanelen?

Bij ons betaal je maandelijks een vast leasebedrag. De hoogte van de zonnepanelen kosten is afhankelijk van diverse factoren, waaronder het aantal panelen, vermogen en jouw persoonlijke situatie. En zijn er toch ineens problemen, is er onderhoud nodig of moet er iets aan het systeem aangepast worden? Dan zijn de zorgen voor ons. Wij schakelen met onze monteurs, de verzekering en regelen het onderhoud. Een grote investering is niet nodig en je hebt nergens omkijken naar.

Zonnepanelen leasen

Verlaag je energierekening, zonder te investeren

Wil jij direct profiteren van een lagere energierekening en is kopen geen optie, dan kan huren of zonnepanelen leasen een interessante optie zijn. Bovendien brengt dit geen extra servicekosten met zich mee. Wel de lusten, maar niet de lasten. Die nemen wij voor onze rekening.

Weten wat jij kunt besparen? Doe de dakcheck en ontvang een voorstel op maat!