Zonnepanelen leasen

Dat je een auto kunt leasen is algemeen bekend, maar wist je dat je zonnepanelen ook kunt leasen? Het huren of leasen van zonnepanelen is een interessant alternatief voor het kopen. Je bespaart vanaf de eerste maand op je energiekosten en betaalt gedurende de contractperiode een vast bedrag per maand. Zorgeloos, voordelig en ook nog eens goed voor het klimaat! Doe de dakcheck of vraag een offerte aan en ontdek wat jij gaat besparen.

Dakcheck doen
Grove schatting
Offerte aanvragen
Professioneel legplan

De voordelen

Voordelen van zonnepanelen leasen

  • Solease betaalt voor de zonnepanelen op jouw dak. Jij betaalt huur aan ons. Dankzij de besparing op je energiekosten verdien je de huurkosten weer terug.
  • Je leaset de zonnepanelen zonder financiële of operationele zorgen. Wij zorgen voor zaken als verzekeringen, onderhoud, garanties en service.
  • Je kan het zonnestroomsysteem altijd van ons overkopen tegen de marktwaarde.
  • Het leasecontract is overdraagbaar.

Met leasen en huren bedoelen we eigenlijk hetzelfde. Er zijn twee verschillende vormen van leasen die vaak door elkaar gehaald worden, waardoor verwarring ontstaat.

Financial leasen van zonnepanelen

Bij financial lease word jij eigendom van het middel dat je leaset. Denk bijvoorbeeld aan je hypotheek: het huis is van jou, de hypotheekverstrekker heeft het huis (deels) gefinancierd en jij betaalt een maandelijks bedrag om het huis af te betalen (inclusief rente). Het voordeel van financial lease is dat je zelf de baas bent over de zonnepanelen op je dak. Je gaat alleen ene financiële relatie aan met een andere partij om de zonnepanelen te kunnen betalen. Het nadeel is dat je zelf nog altijd verantwoordelijk bent voor het zonnestroomsysteem. Gaat er iets kapot, werkt iets niet of moet er verzekering betaald worden? Dan draai je hier zelf voor op. Die kosten komen dan nog eens bovenop je vaste lasten voor de financial lease van de zonnepanelen.

Operational leasen van zonnepanelen

Het operational leasen van zonnepanelen komt vaker voor dan financial lease. Bij operational lease blijft de aanbieder de eigenaar van de zonnepanelen, jij betaalt een vast bedrag per maand om gebruik te mogen maken van de zonnepanelen. Bij Solease bieden wij ook een operational leasecontract voor zonnepanelen aan. Wij betalen het systeem, de verzekering en ook alle kosten voor onderhoud en reparaties zijn voor onze rekening. Jij maakt iedere maand een vast bedrag over en ziet ondertussen hoe jouw energiemeter terugdraait dankzij alle stroom die de zonnepanelen op je dak opwekken. Zo bespaar je onder de streep een mooi bedrag, zonder dat je grote risico’s loopt.

Lage kosten

Benieuwd wat jij kunt besparen?

Door zonnepanelen te leasen kan je ieder jaar een mooi bedrag besparen op je energiekosten. Hoeveel je precies gaat besparen, dat kan je pas aan het einde van ieder jaar berekenen, wanneer je de jaarrekening van je energiemaatschappij ontvangt. Bij Solease kunnen we je gelukkig wel een indicatie geven van de verwachte opbrengst. Dat doen we door jouw verwachte opbrengst nauwkeurig te berekenen aan de hand van 3D-satellietbeelden.

Dit zeggen klanten over Solease

Hans

“Onderaan de streep ben ik € 1.058 per jaar goedkoper uit. Die besparing, daar doen we het allemaal voor, toch? We zijn tenslotte Nederlanders! Solease heeft van alles geregeld waar ik zelf niet eens aan gedacht had. Geen gelul, ze doen wat ze beloven.”

Woonsituatie:
Hans woont in een rijtjeshuis met zijn vrouw en 2 kinderen

Verbruik:
3500 kWh per jaar

Deze klant leaset:
9 zonnepanelen die jaarlijks ± 2.984 opwekken voor € 61 per maand per maand (€ 732 op jaarbasis)

Bespaart op energierekening:
ongeveer € 1.790 per jaar

Ingeborg

“Met drie thuiswonende tieners verbruiken we heel wat stroom. Het geeft een goed gevoel om te weten dat de zonne-energie die we nu opwekken echt 100% duurzaam is. Bij energieleveranciers weet je dat nooit echt zeker en ik weiger te betalen voor de kolencentrales!”

Woonsituatie:
Ingeborg woont in een vrijstaand huis met haar man en 3 kinderen

Verbruik:
6150 kWh per jaar

Deze klant leaset:
18 zonnepanelen die jaarlijks ± 5.967 opwekken voor € 112 per maand per maand (€ 1.344 op jaarbasis)

Bespaart op stroomkosten:
ongeveer € 3.580 per jaar

Hendrik-Jan en Ria

“Wij genieten volop van de zon én van ons pensioen! Onze buren hebben al jaren zonnepanelen, vandaar dat we bij Solease informeerden. Huren is voor ons een uitkomst: alles wordt geregeld. En we kunnen het systeem zorgeloos doorgeven aan onze kinderen.”

Woont in:
Dit gepensioneerde stel woont in een twee-onder-1-kap woning

Verbruik:
4200 kWh per jaar

Deze klant leaset:
12 zonnepanelen die jaarlijks ± 3.978 opwekken voor € 77 per maand per maand (€ 924 op jaarbasis)

Bespaart op stroomkosten:
ongeveer € 2.387 per jaar

Zonnepanelen leasen in 3 stappen

1. Offerteaanvraag

Na je offerteaanvraag nemen wij contact op om vragen en persoonlijke wensen te bespreken. Vervolgens ontvang je een offerte met daarin een ontwerp voor de meest effectieve plaatsing van de panelen, de verwachte energiebesparing en het huurbedrag.

 

2. Installatie

Als je akkoord gaat met de offerte plannen we een afspraak in voor de installatie van je zonnepanelen. Onze installateurs houden uiteraard rekening met jouw wensen, leggen alles uit en werken op een veilige manier. Binnen een dag wek je je eigen groene stroom op.

3. Besparen!

Zodra je systeem is geïnstalleerd begin je direct met besparen. Ook na de installatie staan wij altijd voor je klaar. Of het nu om vragen gaat, of om reparatie en onderhoud van de installatie. Deze diensten zijn volledig gedekt in je huurbedrag.

Mag ik de zonnepanelen houden na afloop van het contract?

Ja, dat mag. Maar je wordt niet automatisch eigenaar van een zonnestroomsysteem wanneer je bij ons leaset. Wij bieden namelijk geen huurkoop aan. Bij huurkoop van zonnepanelen betaal je naast de huur ook wat extra om het zonnestroomsysteem beetje bij beetje over te kopen van de aanbieder. Wanneer je zonnepanelen van Solease leaset blijft het zonnestroomsysteem ons eigendom, tenzij je ervoor kiest om het systeem van ons te kopen tegen de actuele marktwaarde. Dat kan elke maand. Daarnaast verlagen we de leaseprijs na 15 jaar automatisch met 40% en kun je de panelen na 20 jaar voor het symbolische bedrag van €1 overnemen.