Woningisolatie

Met woningisolatie kun je flink besparen op je energiekosten. Geen overbodige luxe met de torenhoge gasprijzen van nu! Je huis isoleren is niet alleen financieel interessant, het zorgt ook voor meer wooncomfort in zowel de zomer als de winter én is goed voor het milieu. Je kunt je investering binnen enkele jaren terugverdienen.

Naast het beperken van energieverlies door betere isolatie, is het raadzaam om duurzame energie op te wekken met onze zonnepanelen. Door slim om te gaan met energie bespaar je CO2, ook dat is duurzaam!

Adviesgesprek aanvragen

Welke woningisolatie bieden we aan?

Je huis isoleren kan op verschillende manieren. Wij verzorgen in totaal vijf vormen van woningisolatie om jouw energieverbruik omlaag te krijgen. We isoleren muren, daken (ook de zolder), glas, vloeren en de bodem, zoals de kruipruimte van jouw woning.

Muurisolatie

Spouwmuurisolatie

Bij de meeste woningen zit tussen de binnen- en de buitenmuur een holle ruimte. Dit wordt de spouw genoemd. Bij spouwmuurisolatie wordt de lege ruimte opgevuld met isolatiemateriaal: wol, parels of purschuim. Onze adviseur bekijkt bij jou thuis welk materiaal het meest geschikt is.

Voordelen: 

 • Bespaar tot wel 400 m3 gas per jaar
 • Binnen een paar jaar terugverdiend
 • Meestal binnen 1 dag aangebracht
 • Je kunt gewoon thuis blijven
 • Verhoogd wooncomfort
 • Je huis wordt meer waard

Woon je in een huis dat gebouwd is na 1990? Dan is deze al goed genoeg geïsoleerd. Er is geen spouwmuurisolatie nodig.

Dakisolatie

Dakisolatie

Met goede dakisolatie kun je flink gaan besparen op je energierekening. Het dak is namelijk verantwoordelijk voor een kwart van het warmteverlies in huis. Zonde! Je kunt de isolatie van je dak ook combineren met het isoleren van je zoldervloer voor een optimaal resultaat.

Voordelen: 

 • Dak- en zolderisolatie is goed voor het milieu
 • Bespaar tot wel 420 m3 gas per jaar op je energierekening*
 • Inclusief mooie afwerking (optioneel)
 • Maak ook van je zolder een extra/aangename leefruimte.
 • Maak ook van je zolder een extra leefruimte.

*Berekening op basis van gemiddeld stookgedrag van een gemiddelde hoekwoning in Nederland. Bron: MilieuCentraal

Isolatieglas

Isolatieglas

HR-IsoGlass isoleert maar liefst zes keer beter dan enkel glas en drie keer beter dan ‘normaal’ dubbel glas. Zo zorgt het voor minder warmteverlies en meer comfort. Dit komt door de speciaal aangebrachte coating in de binnenzijde van het isolatieglas die warmte en kou reflecteren. Zo blijft uw woning ‘s winters warm en ’s zomers koel!

Voordelen: 

 • Bespaar tot wel 260 m3 gas per jaar*
 • Drie keer beter dan ‘normaal’ dubbel glas
 • Meestal in 1 dag geplaatst
 • Meer wooncomfort
 • Een investering die zich dubbel en dwars terugverdient.

*Berekening op basis van gemiddeld stookgedrag van een gemiddelde hoekwoning in Nederland. Bron: MilieuCentraal.

Vloerisolatie

Vloerisolatie

Veel woningen in Nederland hebben geen (of verouderde) vloerisolatie, terwijl de vloer van de woning een grote bron van warmteverlies is. Dat maakt vloerisolatie een interessante en rendabele isolatiemaatregel. Bij vloerisolatie wordt het isolatiemateriaal via de kruipruimte aangebracht aan de onderzijde van de begane grond.

Voordelen:

 • Bespaar tot wel 130 m3 per jaar op gasverbruik*
 • Binnen een paar jaar terugverdiend
 • Meestal in 1 dag klaar
 • Heb je vloerverwarming? Dan is vloerisolatie een absolute must.

*Berekening op basis van gemiddeld stookgedrag van een gemiddelde hoekwoning in Nederland. Bron: MilieuCentraal.

Bodemisolatie

Bodemisolatie

Wanneer je vloer niet geschikt is voor vloerisolatie, bieden we bodemisolatie als alternatief aan. Dit is bijvoorbeeld een goede oplossing als jouw kruipruimte niet hoog genoeg is voor vloerisolatie. We brengen een laag HR-IsoPearl aan op de bodem van de kruipruimte, waarmee we vocht weren.

Voordelen:

 • Isoleren mogelijk wanneer vloerisolatie niet kan
 • Weert vocht uit je woning
 • Bespaar tot 95 m3 per jaar op gas*
 • Heb je een kruipruimte, maar is vloerisolatie niet mogelijk? Bodemisolatie is het alternatief.

*Berekening op basis van gemiddeld stookgedrag van een gemiddelde hoekwoning in Nederland. Bron: MilieuCentraal.

Wat is de beste isolatie voor mijn huis?

Je huis isoleren kun je op verschillende manieren doen. Welke isolatiemaatregelen in jouw situatie het meest geschikt zijn, is afhankelijk van diverse factoren. De bouw van je huis, het type isolatiemateriaal en de rd-waarde hebben allemaal invloed op het rendement. De rd-waarde geeft aan wat het isolerende vermogen van het materiaal is. Hoe hoger dit getal, hoe beter het materiaal isoleert.

Hoewel er dus geen kant-en-klaar antwoord te geven is op deze vraag, loont het doorgaans het meeste om spouwmuurisolatie en/of dakisolatie aan te brengen. Dit type woningisolatie haalt in veel gevallen het hoogste rendement.

Je huis isoleren in 3 stappen

Informatie

Zodra jouw informatieaanvraag bij ons binnengekomen is, nemen we binnen 2 dagen contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Huisbezoek

Huisisolatie is altijd maatwerk. Daarom komt er eerst een specialist bij je thuis kijken wat er mogelijk is. Op basis daarvan krijg je een offerte.

Isoleren

Vakkundige medewerkers isoleren jouw woning en zodra dat klaar is (meestal binnen 1 dag), begin je met besparen en geniet je van extra wooncomfort.

Hoeveel kost het om je huis volledig te isoleren?

Overweeg je om je complete huis te verduurzamen? Goed bezig! De kosten zijn ook per situatie verschillend. Het type woning dat je hebt (tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een-kap of een vrijstaand huis), het woonoppervlak en de leeftijd van het huis bepalen hoeveel en welke isolatiemaatregelen er nodig zijn.

Exacte kosten weten? Plan een adviesbezoek aan huis in

Wil je weten hoeveel het kost om jouw huis volledig te isoleren? Vraag dan gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aan. We komen graag bij je langs om een inschatting te maken van de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Voordelen van woningisolatie

Woonplezier

Zodra je woning goed geïsoleerd is, merk je dat meteen. Er komt veel minder winterse kou of zomerse warmte je huis in, en dat is wel zo prettig.

Kosten besparen

Investeren in isolatie verdient zichzelf terug. Enerzijds omdat je minder geld kwijt bent aan stookkosten, anderzijds omdat je minder energie verbruikt om je huis op temperatuur te houden.

Goed voor het milieu

Hoe minder energie je verspilt, hoe beter dat is voor het milieu. Je hebt namelijk minder energie nodig om je huis koel te houden in de zomer of op te warmen in de winter. Ook is het isoleren van je huis essentieel als je in de toekomst een warmtepomp wilt nemen.

Energielabel

Isoleren = beter energielabel en waardestijging van je huis

Het isoleren van je woning heeft een positieve invloed op je energielabel. Zeker als je meerdere maatregelen treft en daarbij ook nog eens kiest voor zonnepanelen op je dak. Een goed (groen) energielabel staat in relatie met de waarde van je woning. Hoe beter het energielabel, hoe hoger de waarde van je huis. Je kunt je woning hiermee goed in de markt zetten als je ooit besluit te verkopen. Dit extra wooncomfort is bovendien zeer aantrekkelijk voor potentiële kopers.

Isolatiepartner

Waarom kiezen voor Solease?

Solease is al sinds 2011 actief bezig met het verduurzamen van Nederlandse woningen door zonnepanelen te verhuren. Vanuit onze overtuiging dat we de wereld beter achter willen laten dan dat we deze kregen, focussen we ons ook op andere duurzame oplossingen, zoals huisisolatie. Door samen te werken met een betrouwbare en ervaren isolatiepartner kunnen we de hoge kwaliteit van onze producten en service waarborgen. Wil jij je huis isoleren en zonnepanelen op je dak leggen? Dankzij Solease hoef je dan maar met één partij samen te werken.

Voordelen van huisisolatie bij Solease:

 • Breed assortiment isolatieproducten
 • Volledig zelfvoorzienend team met eigen stroom en luchtvoorziening
 • Gratis adviesgesprek bij jou thuis
 • We werken samen met een betrouwbare en ervaren isolatiepartner

Subsidie

Profiteren van verschillende subsidies

Ben je al bekend met de ISDE, oftewel, de ‘Investeringssubsidie Duurzame Energie’? Vanaf januari 2023 kom je al in aanmerking voor deze tijdelijke subsidie als je één maatregel laat uitvoeren in je woning. Voorheen kwam je pas in aanmerking bij twee maatregelen of meer. Dit betekent dat nog meer mensen kunnen profiteren van de ISDE-subsidie.

Wil je weten hoeveel subsidie je kunt krijgen? Ga dan naar de website van het Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO).

Dit zeggen klanten

 • Dhr. Borggreve uit Ootmarsum

  “Wij besparen door de spouwmuurisolatie gemiddeld tussen de 700 en 800 m3 gas per jaar. Omgerekend is dit toch zo’n €500,- die wij besparen. Wij zijn erg tevreden met de spouwmuurisolatie, alles verliep volgens afspraak en het werd netjes afgewerkt.”

  Mevr. Alberts uit Almelo

  “Vóór de isolatie was onze zolder één van de warmste plekken in het huis. De isolatieplaten in het dak houden de warmte goed tegen en onze zolder blijft nu lekker koel. In de zomer is het ideaal voor onze kantoorruimte en speelruimte van de kinderen.”

  Mevr. Gillis uit Breda

  “Ik had altijd last van koude voeten, dit kwam door een koude trek die vanuit de kruipruimte onze woning binnen kwam. Door vloerisolatie is dat nu verleden tijd.”

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Isolatie is een duurzame manier om geld te besparen en daarnaast ook je woonplezier en comfort te verhogen. Weg met hoge stookkosten, loeiende airco's en tocht. Heb je een vraag? Kijk eens tussen de veelgestelde isolatievragen. Wil jij ook één of meerdere isolatiemaatregelen treffen? We adviseren je graag. Voordat we komen installeren, gaat er altijd een vrijblijvend adviesgesprek en een schouw (huisbezoek) aan vooraf. Maak direct een afspraak via het contactformulier.
Vraag nu meer informatie