Isoleer je huis goed

Naast het opwekken van duurzame energie met onze zonnepanelen, is het raadzaam om energieverlies te beperken. Door slim om te gaan met energie bespaar je CO2, ook dat is duurzaam! Daarom biedt Solease nu ook isolatie aan. Denk aan het isoleren van de muren, vloeren, glas en het dak van je huis.

Met isolatie kun je tot 30% op de energiekosten besparen bij gemiddeld stookgedrag. Isoleren is dus naast comfortabel, ook financieel interessant én goed voor het milieu. Je kunt je investering binnen enkele jaren terugverdienen (gemiddeld 3-5 jaar).

Meer informatie

 

Muurisolatie

Spouwmuurisolatie

Tussen de binnen- en de buitenmuur zit een holle ruimte. Dit wordt de spouw genoemd. Bij spouwmuurisolatie wordt de lege ruimte opgevuld met isolatiemateriaal: wol, parels of purschuim. Onze adviseur bekijkt bij jou thuis welk materiaal het meest geschikt is.

Voordelen spouwmuurisolatie: 

 • Tot wel 30% besparen op energiekosten
 • Binnen een paar jaar terugverdiend
 • Meestal binnen 1 dag aangebracht
 • Je kunt gewoon thuis blijven

Woon je in een huis dat gebouwd is na 1990? Dan is deze al goed genoeg geïsoleerd. Er is geen spouwmuurisolatie nodig.

Vloerisolatie

Vloerisolatie

Veel woningen in Nederland hebben geen (of verouderde) vloerisolatie, terwijl de vloer van de woning is een grote bron van warmteverlies is. Dat maakt vloerisolatie is een interessante en rendabele isolatiemaatregel. Bij vloerisolatie wordt het isolatiemateriaal via de kruipruimte aangebracht aan de onderzijde van de begane grond.

Voordelen vloerisolatie: 

 • Gemiddelde besparing van €220 per jaar op gasverbruik
 • Binnen een paar jaar terugverdiend
 • Meestal in 1 dag klaar

Heb je vloerverwarming? Dan is vloerisolatie een absolute must.

Glasisolatie

Isolatieglas

HR-IsoGlass isoleert maar liefst zes keer beter dan enkel glas en drie keer beter dan ‘normaal’ dubbel glas. Zo zorgt het voor minder warmteverlies en meer comfort. Dit komt door de speciaal aangebrachte coating in de binnenzijde van het glas die warmte en kou reflecteren. Zo blijft uw woning ‘s winters warm en ’s zomers koel!

Voordelen: 

 • Bespaar tot 15%
 • Drie keer beter dan ‘normaal’ dubbel glas
 • Meestal in 1 dag geplaatst
 • Meer wooncomfort

Een investering die zich dubbel en dwars terugverdient.

Dakisolatie

Dakisolatie

Met goede dakisolatie kun je flink gaan besparen op je energierekening. Het dak is namelijk verantwoordelijk voor een kwart van het warmteverlies in huis. Zonde! Je kunt de isolatie van je dak ook combineren met het isoleren van je zoldervloer voor een optimaal resultaat.

Voordelen dakisolatie: 

 • Dak- en zolderisolatie is goed voor het milieu
 • 25% minder warmteverlies
 • Inclusief mooie afwerking (optioneel)

Maak ook van je zolder een extra leefruimte.

Isolatiepartner

Waarom Solease als isolatiepartner?

Voordelen van isolatie bij Solease:

 • Breed assortiment isolatieproducten
 • Bijna een halve eeuw ervaring
 • Volledig self-supporting team met eigen stroom en luchtvoorziening
 • Gratis adviesgesprek bij jou thuis
 • We werken samen met een betrouwbare isolatiepartner

Subsidie

Profiteer in 2021 nog van extra subsidie

Ben je al bekend met de ISDE, oftewel, de ‘Investeringssubsidie Duurzame Energie’? Je komt in aanmerking voor deze tijdelijke subsidie als je minstens twee maatregelen laat uitvoeren in je woning.

Wil je weten hoeveel subsidie je kunt krijgen? Ga dan naar de website van het Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO).

Voordelen van isoleren

Woonplezier

Zodra je woning goed geïsoleerd is, merk je dat meteen. Er komt veel minder winterse kou of zomerse warmte je huis in en dat is wel zo prettig.

Kosten besparen

Investeren in isolatie verdient zichzelf terug. Enerzijds omdat je minder geld kwijt bent aan stookkosten, anderzijds omdat je minder energie verbruikt om je huis op temperatuur te houden.

Goed voor het milieu

Hoe minder energie je verspilt, hoe beter dat is voor het milieu. Isoleren is duurzaam en gaat de opwarming van de aarde tegen.

Dit zeggen klanten

 • Dhr. Borggreve uit Ootmarsum

  “Wij besparen door de spouwmuurisolatie gemiddeld tussen de 700 en 800 m3 gas per jaar. Omgerekend is dit toch zo’n €500,- die wij besparen. Wij zijn erg tevreden met de spouwmuurisolatie, alles verliep volgens afspraak en het werd netjes afgewerkt.”

  Mevr. Alberts uit Almelo

  “Vóór de isolatie was onze zolder één van de warmste plekken in het huis. De isolatieplaten in het dak houden de warmte goed tegen en onze zolder blijft nu lekker koel. In de zomer is het ideaal voor onze kantoorruimte en speelruimte van de kinderen.”

  Mevr. Gillis uit Breda

  “Ik had altijd last van koude voeten, dit kwam door een koude trek die vanuit de kruipruimte onze woning binnen kwam. Door vloerisolatie is dat nu verleden tijd.”

Stappenplan isolatie

Informatie

Zodra jouw informatieaanvraag bij ons binnengekomen is, nemen we binnen 2 dagen contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Huisbezoek

Isolatie is altijd maatwerk. Daarom komt er eerst een specialist bij je thuis kijken wat er mogelijk is. Op basis daarvan krijg je een offerte.

Isoleren

Vakkundige medewerkers isoleren jouw woning en zodra dat klaar is (meestal binnen 1 dag), begin je met besparen en geniet je van 10 jaar garantie.

Enthousiast geworden over isolatie?

Isolatie is een duurzame manier om geld te besparen en daarnaast ook je woonplezier en comfort te verhogen. Weg met hoge stookkosten, loeiende airco's en tocht. Wil jij ook één of meerdere isolatiemaatregelen treffen? We adviseren je graag. Voordat we komen installeren, gaat er altijd een vrijblijvend adviesgesprek en een schouw (huisbezoek) aan vooraf.
Vraag nu meer informatie