De warmtepomp met stijl

Wil je de volgende stap zetten in het verduurzamen van je huis? Dan is een warmtepomp een logische keuze. Hiermee verwarm je met het hybride lucht-water warmtepomp jouw woning (deels) elektrisch.

 

Onze stijlvolle warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht om zo je verwarmingswater op te warmen. Dit zorgt gemiddeld voor een hoger wooncomfort en (zeker in combinatie met zonnepanelen) voor een lage energierekening. De lage prijs en de ISDE-subsidie maken deze pomp aantrekkelijk voor jouw huis.

Warmtepompen heb je in allerlei soorten en maten, kiezen kan daarom ingewikkeld zijn. Laat ons je een handje helpen door een aantal belangrijke vragen voor je te beantwoorden.

Reserveer de warmtepomp direct

Een warmtepomp kopen voor een groenere toekomst

Is jouw cv-ketel toe aan vervanging of wil je graag gaan verduurzamen? Dan is een warmtepomp kopen een goede (tussen)stap om te nemen. Met dit systeem kun je je gasverbruik flink verlagen, CO2-uitstoot verminderen en kosten besparen.

 

Een ander groot voordeel is dat je het systeem makkelijk kunt aansluiten, omdat er geen grote verbouwing nodig is. De ideale stap die je voorbereid op gasloos wonen en een duurzamere toekomst.

Wat zijn de voordelen van onze warmtepomp?

Goed voor het milieu

Met deze hybride-warmtepomp kun je tot wel 85% besparen op je gas. Waarom geen 100%? De warmtepomp verwarmt je verwarmingswater, maar niet je kraanwater, daarom zal je verbruik niet naar 0 gaan. In de nabije toekomst kun je ervoor kiezen je systeem te upgraden om ook je kraanwater elektrisch te gaan verwarmen.

Warmtepompen maken gebruik van een vervuilend koudemiddel. Onze warmtepomp maakt gebruik van een duurzamere variant met minimale CO2 uitstoot.

Gunstige investering

Onze warmtepomp is aantrekkelijk geprijsd. Zeker in combinatie met de ISDE-subsidie is de warmtepomp een relatief kleine investering. Je gasrekening gaat omlaag en met de all-electric upgrade hoef je wellicht geen nieuwe cv-ketel meer aan te schaffen.

De warmtepomp is daarnaast goed voor het energielabel en daarom waarde vermeerderend voor jouw woning. De meeste consumenten voelen zich comfortabeler in huis na het installeren van dit verwarmingssysteem (bron: Milieu Centraal).

Slimme keus

Mocht het je nog niet opgevallen zijn; onze hybride warmtepomp is aantrekkelijker dan zijn broertjes en zusjes op de markt. Dit stijlvolle apparaat is extra stil door zijn speciaal ontworpen ventilator en heeft een slimme app voor een intelligente en efficiënte aansturing op afstand.

Dit alles zonder ingewikkelde aansluitingen en 2 jaar full service, zodat je nergens omkijken naar hebt.

Waarom een warmtepomp kopen?

Heeft jouw woning goede isolatie? (en wek je groene stroom op)? Dan kun je met een warmtepomp je huis duurzaam verwarmen. Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht en verwarmt het water voor je radiatoren of vloerverwarming. Je bent verantwoord bezig, doordat je minder afhankelijk bent van aardgas. Dit zorgt voor een verhoogd wooncomfort en uiteraard ook voor een lagere gasrekening.

Met een warmtepomp van Solease in samenwerking met De Warmte ben je goed voorbereid op de toekomst. Deze hybride variant werkt samen met je hybride cv-ketel, maar in de nabije toekomst kun je in veel gevallen de pomp upgraden tot een all-electric verwarmingssysteem. Zo maken wij jouw huis stap voor stap toekomstbestendig en word je steeds minder afhankelijk van energieprijzen.

Upgrade naar all-electric

Voor een optimaal gebruik raden we aan een warmtepomp te installeren in een goed geïsoleerd huis. Op die manier is er minder warmteverlies en hoeft de warmtepomp minder vaak aan te gaan. Met zonnepanelen op je dak voorzie je de warmtepomp van duurzame energie. We bieden een hybride warmtepomp aan, dit betekent dat de pomp samenwerkt met je HR-ketel.

 

Kook je al elektrisch en is je huis goed geïsoleerd? We bekijken dan de mogelijkheid om de pomp via onze samenwerkingspartner (in de nabije toekomst) te upgraden naar all-electric; in dat geval werkt het systeem zonder ketel en kun je jouw huis geheel aardgasvrij verwarmen. Zo ben je dus goed voorbereid op de toekomst!

 

Extra functie: ruimtekoeling

Het is ook mogelijk de warmtepomp in te zetten om je huis te koelen. Dit hangt echter af van je warmteafgiftesysteem. Verwarm je je huis via vloer- of muurverwarming, dan zal de koelfunctie optimaal resultaat behalen in jouw woning. Word jouw huis verwarmd via radiatoren of een andere vorm van verwarming? Dan kunnen de resultaten uiteenlopen.

 

Bij Solease vinden we het belangrijk dat je weet wat je koopt. Heb je interesse om je systeem uit te breiden met een ruimtekoeling functie? Probeer deze twee weken om te zien wat  het effect is op jouw huis!

 

 

Een warmtepomp in 3 stappen

Woningcheck

Zodra jouw reservering* voor een warmtepomp bij onze partner binnengekomen is, nemen zij contact met je op voor een woningcheck. Ze bekijken dan via een online schouw de mogelijkheden voor een warmtepomp in jouw woning.

*een reservering voor een warmtepomp kost €29, dit wordt verrekend met je factuur of teruggestort wanneer je annuleert of plaatsen niet mogelijk blijkt.

Installatie

Heb je een digitale schouw gedaan en blijkt jouw woning geschikt? Dan kun je een afspraak maken! Doorgaans kan er binnen twee maanden geïnstalleerd worden.

Comfort

De installatie van de warmtepomp zal binnen een dag plaatsvinden. Laat de winter maar komen! Je kunt nu gaan besparen op je gasrekening. Kies je voor ruimtekoeling? Dan kun je wellicht ook in de zomer gaan profiteren van een hoger wooncomfort.

De installatie van een warmtepomp

De buitenunit heeft qua uiterlijk wat weg van een airconditioning module. Je kunt hem op een plat dak plaatsen, tegen de gevel of in de tuin. In de meeste gevallen kan de unit zonder meerkosten geïnstalleerd worden. Mocht de installatie in jouw geval wat complexer zijn door bijvoorbeeld de hoogte van de plaatsing, dan wordt dit met je besproken tijdens een digitale schouw. Zo ben je goed geïnformeerd en kom je niet voor verrassingen te staan.

 

De warmtepomp van onze partner is éxtra stil vergeleken met andere modellen. De hoeveelheid geluid (45dB of 42dB in silent mode) valt te vergelijken met die van een oude koelkast of matige regen. Je adviseur denkt graag met je mee over de optimale plaatsing/locatie, zodat je hier geen hinder van ondervindt.

Benieuwd naar de kosten van een warmtepomp?

De kosten van warmtepompen verschillen. De prijs hangt af van het type pomp en het vermogen. Via Solease kun je de pomp reserveren. De aanschafkosten zijn inclusief btw, installatie* en twee jaar full service. Maar omdat deze pomp in aanmerking komt voor de ISDE-subsidie krijg je bijna de helft terug! Dit maakt het nu aantrekkelijk om te investeren.

 

*In de meeste gevallen kunnen de installaties zonder meerkosten gerealiseerd worden. In het geval van complexe installaties op hoogte of in de grondleiding kunnen meerkosten gerekend worden.

Eenvoudige monitoring op afstand

Na de installatie krijg je toegang tot een app waarmee je binnen enkele klikken inzicht krijgt in de prestaties van je systeem, je besparing en verbruik. Altijd en overal, waar je ook bent.

 

Bovendien wordt de technologie regelmatig geüpdatet om ervoor te zorgen dat je warmtepomp in uitstekende conditie blijft. En dat kan tegenwoordig allemaal op afstand. Wel zo makkelijk!

Veelgestelde vragen over een warmtepomp

  • Kan je een warmtepomp ’s nachts uitzetten?

    Je warmtepomp volledig uitzetten ’s nachts adviseren we niet te doen. Het verschil tussen de werkelijke en gewenste binnentemperatuur wordt de volgende dag zo groot dat de pomp extra hard moet werken om de ideale temperatuur te bereiken. En zo verbruikt het systeem meer stroom en vermindert het rendement.

  • Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een warmtepomp?

    Omdat een warmtepomp werkt op stroom, kun je dit met je zonnepanelen mooi opvangen door je systeem te voorzien van je eigen duurzaam opgewekte stroom. Maar hoeveel panelen heb je dan nodig? Dat is per woonsituatie verschillend en afhankelijk van je verbruik en de hoeveelheid stroom die je kunt opwekken met je eigen panelen.

    We schetsen hieronder een voorbeeld van gemiddelde Nederlandse huishoudens die een hybride warmtepomp hebben:

    Een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks zo’n 1600 kWh als ze overgestapt zijn op een hybride pomp en nog ongeveer 750 kuub gas. Er zijn dan een aantal mogelijkheden:

    • Huishouden met 1600 kWh: hiervoor zijn ongeveer 5 zonnepanelen nodig
    • Huishouden met 2000 kWh: hiervoor zijn ongeveer 6 zonnepanelen nodig
    • Huishouden met 2500 kWh: hiervoor zijn ongeveer 8 zonnepanelen nodig

    Precies weten hoeveel panelen jij nodig hebt? Vraag het onze experts! We kunnen met geavanceerde tools het aantal zonnepanelen voor jouw dak zeer nauwkeurig berekenen.

  • Hoe gebruik je een warmtepomp?

    Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Het systeem werkt op stroom, maar aanzienlijk minder dan bij elektrisch verwarmen met radiatoren bijvoorbeeld. De pomp werkt samen met je hybride cv-ketel. Bij kou in de winter springt je ketel bij om ervoor te zorgen dat je gewoon warm water kunt blijven gebruiken. De warmtepomp voorziet je woning van warmte.