Zonnepanelen huren

Je wilt zonnepanelen, alleen de investering is je te hoog. Je kunt of wilt simpelweg jouw spaargeld (nog) niet uitgeven aan zonnepanelen. Het geregel, de mogelijk onverwachte kosten en/of het risico dat er iets gebeurt met je panelen, staat je ook niet aan. Dat snappen wij. Daarom kun je bij ons ook zonnepanelen huren.

We installeren alleen goede zonnepanelen, want zolang je huurt regelen wij de monitoring, eventuele reparaties en onderhoud, en zelfs de verzekering is gedekt. Onze huurklanten zijn enthousiast. Wil je ook zorgeloos genieten van groene energie en daar ook nog financieel op vooruit gaan? Wellicht is zonnepanelen huren ook wel iets voor jou.

Dakcheck doen
Grove schatting
Offerte aanvragen
Professioneel legplan

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zonnepanelen huren is simpel

Heb je wel eens een auto, een huis of een fiets gehuurd? Dan weet je in grote lijnen al hoe het werkt. Zonnepanelen huren gaat als volgt: wij financieren de zonnepanelen en regelen alles voor je. Denk aan de materiaalkeuze, installatie, eventueel onderhoud of reparaties, de monitoring en verzekering van het systeem. Jij betaalt ons iedere maand huur en behoudt de mogelijkheid om de zonnepanelen over te nemen wanneer jij dat wilt.

Zo kan jij zorgeloos je eigen zonne-energie opwekken. Eventueel spaargeld kan je besteden aan andere dingen. Bijvoorbeeld aan andere duurzame oplossingen (zoals isolatie), een vakantie of een nieuwe auto.

Is mijn dak geschikt?

Dit zeggen klanten over Solease

Hans

“Onderaan de streep ben ik € 231 per jaar goedkoper uit. Die besparing, daar doen we het allemaal voor, toch? We zijn tenslotte Nederlanders! Solease heeft van alles geregeld waar ik zelf niet eens aan gedacht had. Geen gelul, ze doen wat ze beloven.”

Woonsituatie:
Hans woont in een rijtjeshuis met zijn vrouw en 2 kinderen

Verbruik:
3500 kWh per jaar

Deze klant huurt:
9 zonnepanelen die jaarlijks ± 3214 kWh opwekken voor € 45 per maand (€ 540 op jaarbasis)

Bespaart op energierekening:
ongeveer € 771 per jaar

Ingeborg

“Met drie thuiswonende tieners verbruiken we heel wat stroom. Het geeft een goed gevoel om te weten dat de zonne-energie die we nu opwekken echt 100% duurzaam is. Bij energieleveranciers weet je dat nooit echt zeker en ik weiger te betalen voor de kolencentrales!”

Woonsituatie:
Ingeborg woont in een vrijstaand huis met haar man en 3 kinderen

Verbruik:
6150 kWh per jaar

Deze klant huurt:
18 zonnepanelen die jaarlijks ± 5951 kWh opwekken voor € 85 per maand (€ 1.020 op jaarbasis)

Bespaart op stroomkosten:
ongeveer € 1.428 per jaar

Hendrik-Jan en Ria

“Wij genieten volop van de zon én van ons pensioen! Onze buren hebben al jaren zonnepanelen, vandaar dat we bij Solease informeerden. Huren is voor ons een uitkomst: alles wordt geregeld. En we kunnen het systeem zorgeloos doorgeven aan onze kinderen.”

Woont in:
Dit gepensioneerde stel woont in een twee-onder-1-kap woning

Verbruik:
4200 kWh per jaar

Deze klant huurt:
12 zonnepanelen die jaarlijks ± 3840 kWh opwekken voor € 61 per maand (€ 864 op jaarbasis)

Bespaart op stroomkosten:
ongeveer € 921 per jaar

Huren bij Solease

Is zonnepanelen huren iets voor jou?

Misschien vraag je je af of het huren van zonnepanelen iets voor jou is. Als je je herkent in één of meer van de volgende scenario’s, is huren wellicht een goede keuze voor jou.

 • Je wilt wel zonnepanelen, maar hebt niet genoeg spaargeld om ze te kopen en wilt geen lening vanwege de BKR-registratie.
 • Je vindt de energierekening te hoog en wilt jouw maandlasten verlagen.
 • Je wilt je spaargeld liever uitgeven aan wat anders. Bijvoorbeeld andere duurzame maatregelen, zoals isolatie.
 • Je hebt geen zin in gedoe en wilt geen omkijken hebben naar een zonnestroomsysteem als er iets mis mee is. Dat snappen wij. Daarom garanderen wij een goed werkend systeem mét niet-goed-geld-terug garantie zolang je huurt. We lossen eventuele problemen binnen 15 werkdagen op. Duurt het langer? Dan betaal je over die periode geen huur.
 • Je vind het fijn dat wij voor jou monitoren of het systeem naar behoren werkt en tot actie overgaan als het systeem niet opwekt wat het zou moeten opwekken.
 • Je wilt nu zonnepanelen, ondertussen verder sparen en het systeem in de toekomst overnemen.

Heb je voldoende spaargeld, wil je maximaal besparen met zonnepanelen en vind je het niet erg om zelf alles te regelen? Dan past kopen beter bij je.

Besparen

Hoeveel ga ik betalen en besparen?

Je huurt een zonnestroomsysteem bij ons voor enkele tientjes per maand. Onze huurklanten besparen gemiddeld € 140 per jaar op hun energierekening. Het huren van zonnepanelen is echter maatwerk. Hierdoor is het niet mogelijk om vaste prijzen te communiceren. We kunnen je natuurlijk wel een idee geven wat het huren van een zonnestroomsysteem met 10 zonnepanelen kost* en oplevert. Dit systeem wekt ongeveer 3100 kWh op, genoeg om het verbruik van een gemiddeld huishouden te dekken. Hier betaal je gemiddeld tussen de €44 en €51 huur per maand voor. Als je deze hoeveelheid stroom bij je energiemaatschappij afneemt, betaal je zo’n € 62 per maand**. Maandelijks bespaar je €11 tot €18. Onder aan de streep betekent dit tot €168 winst per jaar!

*Gemiddelde kosten bij een compleet zonnestroomsysteem dat bestaat uit 365 Wattpiek glas-folie zonnepanelen, een omvormer en bekabeling, inclusief installatie en btw.
** Berekend aan de hand van een energieprijs van 24 eurocent per kWh

Waarom kiezen voor het huren van zonnepanelen bij Solease?

Solease is de eerste in Nederland die zonnepanelen ging verhuren. Bij ons huur je voor een scherpe prijs voor hoge kwaliteit zonnepanelen die enorm betrouwbaar zijn, want op kwaliteit moet je zeker niet bezuinigen met een levensduur van 25 jaar. Waarom je bij ons klant wilt worden:

✓ Duizenden tevreden klanten door heel Nederland
✓ Klanten waarderen ons met een 9.2
✓ Lokale, ervaren en gecertificeerde installateurs
✓ Scherpe prijs voor zeer betrouwbare systemen
✓ Systemen vanaf 4 zonnepanelen
✓ Huren = incl. monitoring, onderhoud & reparaties
✓ Overnemen kan iedere maand (zonder boete)
✓ Na 15 jaar huren krijg je 40% korting op de huurprijs
✓ Na 20 jaar huren kun je het systeem overnemen voor €1.
✓ Niet-goed-geld-terug garantie
✓ Géén indexatie

Maak kennis met Solease

Lage kosten

Zo houden we de kosten laag

Ieder dak is verschillend. Op het ene schijnt volop zon, op het andere valt wat schaduw. Er zijn grote daken, platte daken, kleine daken en daken met ramen of schoorstenen. Daarnaast heeft elk huishouden zijn eigen energiebehoefte.

Wij stellen daarom een zonnestroomsysteem samen dat helemaal is afgestemd op jouw dak en energieverbruik. Weg met onnodig zware (lees: dure) omvormers of optimizers als je die niet nodig hebt. Zo profiteer jij van scherpe huurtarieven.

Upgrade

Na 15 jaar: 40% korting of upgrade

Heb je 15 jaar gehuurd? Dan heb je de optie om door te huren met 40% korting, het systeem over te nemen (dat kan ook al eerder), het systeem gratis van je dak te laten halen en/of te kiezen voor nieuwe panelen als je dat wenst.

Upgrade na 15 jaar
Kies je ervoor om een compleet nieuw systeem op je dak te laten leggen? Dat kan! Zo profiteer je niet alleen van de nieuwste technieken en innovaties, maar wek je waarschijnlijk ook meer op met hetzelfde dakoppervlak. Het oude systeem halen we gratis van je dak en je krijgt daar nieuwe zonnepanelen en toebehoren voor terug. Daarvoor krijg je (ter zijner tijd natuurlijk) ook een nieuwe offerte.

Zonnepanelen huren in 3 stappen

1. Offerteaanvraag

Na je offerteaanvraag nemen wij contact op om vragen en persoonlijke wensen te bespreken. Vervolgens ontvang je een offerte met daarin een ontwerp voor de meest effectieve plaatsing van de panelen, de verwachte energiebesparing en het huurbedrag.

 

2. Installatie

Als je akkoord gaat met de offerte plannen we een afspraak in voor de installatie van je zonnepanelen. Onze installateurs houden uiteraard rekening met jouw wensen, leggen alles uit en werken op een veilige manier. Binnen een dag wek je je eigen groene stroom op.

3. Besparen!

Zodra je systeem is geïnstalleerd begin je direct met besparen. Ook na de installatie staan wij altijd voor je klaar. Of het nu om vragen gaat, of om reparatie en onderhoud van de installatie. Deze diensten zijn volledig gedekt in je huurbedrag.

Overnemen

Zonnepanelen overnemen?

Veel mensen beginnen met huren en kopen de zonnepanelen van ons over wanneer ze genoeg bij elkaar gespaard hebben. Bij ons neem je het zonnestroomsysteem altijd voor marktwaarde over. En na 20 jaar betaal je nog maar €1 voor de overname.

Kopen met korting
Elke maand dat je huurt, bouw je koopkorting op. Dit is een gegarandeerde korting op de nieuwprijs van je zonne-systeem. Daalt de marktwaarde van je systeem onverwachts harder dan dat? Dan betaal je alleen de marktwaarde. Meer informatie over het overnemen van de zonnepanelen, staat in je offerte. Wel zo transparant en zo weet je altijd waar je aan toe bent. TIP: je mag 21% btw terugvragen bij de Belastingdienst over het overnamebedrag. Solease kan je hierbij helpen. Maak dan gratis gebruik van onze btw-service.

Opzeggen

Stoppen met huren? Jij bepaalt wanneer!

Jij bepaalt hoe lang je wilt huren. Je hebt de vrijheid om het systeem over te nemen of te stoppen wanneer jij wilt. We hebben dus geen vaste looptijd voor het huren van zonnepanelen. Je weet tenslotte nooit wat de toekomst brengt.

Wanneer je zonnepanelen bij Solease huurt kan je het systeem al vanaf de eerste maand van ons overnemen voor de marktwaarde. Ben je een trouwe klant en huur je het systeem voor een lange periode? Dat vinden wij fantastisch en daarom geven we jou na 15 jaar huren 40% korting op de huurprijs of de mogelijkheid om te upgraden. Dat is nog eens een fijne financiële meevaller!

En dat is nog niet alles. Na 20 jaar huren, mag je het complete systeem overnemen voor € 1.

Stoppen met huren

Overdragen

Ga je verhuizen? Dan kun je de het huurcontract voor de zonnepanelen (incl. opgebouwde koopkorting) overdragen aan de nieuwe huiseigenaar, of ze overnemen en meeverkopen met de woning.

Overnemen

Wil je toch kopen? Je kunt de zonnepanelen altijd en op ieder moment tegen marktwaarde van ons overnemen. Hierbij halen wij je reeds opgebouwde koopkorting van het de nieuwprijs af. Na 20 jaar mag je het systeem voor €1 overnemen.

Teruggeven

Wil je van de zonnepanelen af? Geen probleem: wij halen de zonnepanelen vakkundig van het dak. Dit doen we tegen boekwaarde + kostprijs demontage, maar zonder boete. Na 15 jaar huren is dit gratis. Je kunt ook kiezen voor een upgrade.

Jouw vragen over het huren van zonnepanelen beantwoord

 • Verschil tussen zonnepanelen huren en kopen met geleend geld?

  Er zijn zeker verschillen. Wanneer je zonnepanelen huurt bij Solease sluit je een huurcontract met ons af. Voor een vast bedrag per maand wek jij stroom op met de zonnepanelen op je dak, wij draaien op voor eventuele extra kosten, monitoren het zonnestroomsysteem en betalen de verzekering.

  Wanneer je ervoor kiest om met geleend geld zonnepanelen aan te schaffen, betaal je naast aflossing ook rente. Daarnaast sta je BKR geregistreerd. Gaat er iets kapot of moet er onderhoud gepleegd worden? Dan moet je dat zelf regelen en bekostigen.

  Is de huur voor zonnepanelen overdraagbaar?

  Je huurt een zonnestroomsysteem bij Solease en hebt verhuisplannen. Wat zijn dan je mogelijkheden? Je kan in dit geval uit drie opties kiezen.

  1. De nieuwe bewoners nemen jouw huurcontract over, inclusief de opgebouwde koopkorting.
  2. Het zonnestroomsysteem eerst zelf overnemen en vervolgens mee verkopen met de woning
  3. Het zonnestroomsysteem door de nieuwe bewoners laten overnemen (bijv. met behulp van een bouwdepot) bij de verkoop van je huis.
  Kan ik de zonnepanelen ook overnemen van Solease?

  Als je huurt heb je altijd de vrijheid om zelf te kiezen óf en wanneer je het systeem overneemt. Door te beginnen met huur kun je nu al overstappen op zonne-energie en hoef je niet te wachten tot je het volledige aankoopbedrag bij elkaar gespaard hebt.

  Heb je recht op subsidie bij de huur van zonnepanelen?

  Er zijn geen landelijke subsidies meer die het aanschaffen of huren van zonnepanelen aantrekkelijker moeten maken. Wel zijn er nog steeds gemeentes die hun inwoners stimuleren om voor zonnepanelen te kiezen met subsidies. Informeer dus altijd even bij jouw gemeente om meer te weten te komen over eventuele regelingen waar jij aanspraak op kan maken.

  Wanneer je zonnepanelen op je dak hebt liggen, profiteer je wel van de salderingsregeling. Deze maakt het mogelijk om de stroom die de zonnepanelen opwekken weg te strepen tegen stroom die je van je energiemaatschappij hebt ontvangen. Het maakt hierbij niet uit of je koopt of huurt; als er stroom aan het energienet wordt teruggeleverd kan je salderen.

  Vanuit de overheid wordt het kopen van zonnepanelen gestimuleerd doordat je 21% btw mag terugvragen over het bedrag wat je betaald hebt voor het complete zonnestroomsysteem en de installatie ervan. Ga je eerst huren en koop je later? Ook dan mag je 21% btw terugvragen over de overnameprijs.

Bereken hoeveel jij gaat besparen

Wil je weten hoeveel jij gaat besparen door zonnepanelen te huren? Vraag een offerte aan en onze solar experts gaan dit voor je berekenen. We nemen contact met je op om meer over jouw wensen te weten te komen. Daarna ontvang je van ons een offerte met de verwachte opbrengst en kosten, zodat je direct weet wat je onderaan de streep bespaart.

Offerte aanvragen