Vloerisolatie

Heb je ondanks een aangenaam klimaat in huis toch nog last van koude voeten? Vloerisolatie helpt! Door je vloer te isoleren word je vloer al snel enkele graden warmer. Vochtproblemen zijn verleden tijd en je bespaart op energiekosten. Jouw wooncomfort gaat er aanzienlijk op vooruit.

Wat is de beste isolatie voor een vloer?

Het is lastig antwoord geven op deze vraag, omdat er geen universeel antwoord bestaat. Ieder huis is anders, dat geldt ook voor de vloer en de constructie. De oppervlakte van de vloer, het budget, het type vloerbedekking en bijvoorbeeld wel of geen vloerverwarming zijn bepalend voor de keuze van het isolatiemateriaal. Na een huisbezoek kan onze isolatiepartner een goede inschatting maken van beste isolatie voor een vloer in jouw situatie.

Wat zijn de voordelen van vloerisolatie?

Een vloer isoleren levert je meerdere voordelen op:

  • Beter wooncomfort: minder kou stijgt op vanuit de vloer, waardoor je voeten behaaglijk warm blijven.
  • Besparen op energiekosten: de temperatuur blijft constant, en dus hoef je minder hard te stoken. Dat levert je een mooie besparing op!
  • Gezonder leefklimaat: doordat vocht en kou minder snel de woning binnenkomen, neemt de kans op schimmelvorming en andere vochtproblemen af. Dat zorgt voor een betere luchtkwaliteit, wat goed is voor de gezondheid.

 

Jouw vloer isoleren op diverse manieren

Het isoleren van je vloer lost flink wat problemen op. Een koude vloer? Tocht? Vloerisolatie is dé uitkomst. Woningen gebouwd vóór 1982 hebben vaak nog geen of nog geen goed geïsoleerde vloer. Is jouw woning na 1982 gebouwd? Dan is de vloer waarschijnlijk al geïsoleerd tijdens de bouw. Maar ook in die gevallen zijn er zeker mogelijkheden. De isolatie van de jaren 80’ en 90’ is niet meer van de hedendaagse normen. In die gevallen kunnen we de isolatie van uw vloer upgraden.

Onze isolatiepartner is doorgaans in staat om één isolatiemaatregel in één dag te realiseren. Vanzelfsprekend geldt dit ook voor vloerisolatie.

 

 

Bestaande vloer isoleren, kan dat?

Goed nieuws. Het is zeker mogelijk om een bestaande vloer te isoleren. In de meeste gevallen betreft het een bestaande vloer. Alleen bij nieuwbouwwoningen jonger dan 1982 is de vloer doorgaans al geïsoleerd. Je bestaande vloer isoleren kan op diverse manieren. We kunnen via de kruipruimte je vloer isoleren.

Voor vloerisolatie gebruiken we purschuim wat in vloeibare vorm wordt aangebracht. Zo vormt het materiaal zich perfect naar de ondergrond. Met isolatieplaten is het lastig om een oneven of gebogen vloer naadloos te isoleren. De hoge isolatiewaarden en naadloosheid maken purschuim bij uitstek geschikt. Is je kruipruimte lager dan 50 centimeter? Dan passen we bodemisolatie toe door middel van isolatieparels.

Vloerisolatie en vloerverwarming

Heb je al vloerverwarming of overweeg je om het te laten leggen? Dan is het extra belangrijk dat je vloer goed geïsoleerd is, anders verdwijnt er veel warmte naar de bodem of kruipruimte. En dat is zonde. MilieuCentraal adviseert vloerisolatie met een minimale Rd-waarde van 3.5m2 K/W te nemen. Vloerverwarming zonder goede isolatie kost veel energie. Aangezien het aanleggen van vloerverwarming een flinke klus is, is het wel zo slim om het meteen goed te doen. Je bent nu toch al bezig.


Een slimme investering

Vloerisolatie is één keer een investering doen, waar je jaarlijks van profiteert. De besparing zie je terug op je energierekening. En het heeft ook nog eens een positieve invloed op je wooncomfort. Zelfs als je je vloer laat isoleren door een ervaren specialist, is het een slimme besteding van je geld. Met de rekentool van MilieuCentraal kun je berekenen wat de terugverdientijd is voor jouw persoonlijke situatie.


Wat kost vloerisolatie?

De vloerisolatie kosten zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de oppervlakte van de vloer, de conditie van de kruipruimte en het gekozen isolatiemateriaal. Benieuwd naar de exacte kosten voor jouw woonsituatie? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en ontvang een maatwerk offerte voor vloerisolatie.

Subsidies en andere regelingen

We begrijpen dat investeren in isolatie soms best een flinke stap is. Hoe ga je de kosten betalen? Er zijn diverse subsidies en andere regelingen voor particulieren en bedrijven die het aantrekkelijker en betaalbaarder maken. Je kunt al subsidie ontvangen bij één isolatiemaatregel. Hierbij geldt wel: hoe meer isolatiemaatregelen je aanschaft, hoe hoger de subsidie. Hiermee wil de overheid particulieren stimuleren om woningen te verduurzamen. Voor de meest actuele informatie rondom subsidies check je de website van het RVO.

Vraag een adviesgesprek aan

Onze partner heeft jarenlange ervaring op het gebied van vloerisolatie. Er wordt altijd gewerkt met hoogwaardige isolatiematerialen en je bent verzekerd van een vakkundige installatie. Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. Eventueel plannen we ook meteen een huisbezoek in.

Heb je vragen over onze diensten of mogelijkheden? Aarzel niet en neem direct contact met ons op.