Spouwmuurisolatie

Zoek je een efficiënte manier om je energieverbruik te verminderen en je wooncomfort te verbeteren? Dan is spouwmuurisolatie het antwoord. Met spouwmuurisolatie kun je het warmteverlies in je huis aanzienlijk verminderen, waardoor je minder energie hoeft te verbruiken voor verwarming en koeling. Dit resulteert niet alleen in lagere energiekosten, maar draagt ook bij aan een duurzamere levensstijl. Ontdek hier de mogelijkheden van Solease!

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een effectieve manier om de energie-efficiëntie van je woning te verbeteren en je energierekening te verlagen. Maar wat houdt de isolatie van je spouwmuur eigenlijk in? Bij veel oudere woningen is er een ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, de zogenaamde spouw. Door deze spouw te isoleren met isolatiemateriaal, zoals glaswol, steenwol parels of PUR-schuim kan warmteverlies worden verminderd en kan het binnenklimaat van je huis comfortabeler worden.

Waarom spouwmuren laten isoleren?

Er zijn verschillende redenen waarom het laten isoleren van spouwmuren een verstandige keuze is. Ten eerste zorgt de isolatie van je spouwmuur voor een betere thermische isolatie van je woning. Dit betekent dat de warmte in de winter beter wordt vastgehouden en dat je in de zomer juist koeler blijft. Hierdoor hoef je minder te stoken of te koelen, wat resulteert in lagere energiekosten.

Het biedt tevens voordelen op het gebied van geluidsisolatie, wanneer jij jouw spouwmuur laat isoleren. Met name steenwol absorbeert geluidstrillingen, waardoor je minder last hebt van geluidsoverlast van buitenaf.

De belangrijkste voordelen

  • Het is relatief goedkoop in vergelijking met andere maatregelen
  • Het behaalt doorgaans het hoogste rendement in termen van energiebesparing en comfortverbetering
  • De isolatie kan doorgaans binnen één dag worden gerealiseerd bij Solease

Het isoleren van je spouwmuren kan ook financieel aantrekkelijk zijn vanwege subsidieregelingen.

Profiteer van subsidieregelingen

De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen en biedt diverse subsidies en financiële regelingen aan. Zo kun je mogelijk aanspraak maken op de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) of andere lokale subsidiemogelijkheden. Deze subsidies kunnen een aanzienlijke bijdrage leveren aan de investering in spouwmuurisolatie.

 

 

Welke subsidieregelingen zijn er?
Zowel op landelijk als gemeentelijk niveau zijn er subsidies beschikbaar. Om te achterhalen of jouw gemeente ook subsidies verstrekt, kun je de stappen volgen op de website: https://www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer/. Hiermee kun je controleren welke subsidies er specifiek beschikbaar zijn voor jouw woongebied.

Wat zijn de kosten van spouwmuurisolatie?

De kosten van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van je woning, het type isolatiemateriaal en de staat van de spouwmuur. Om een nauwkeurige prijsindicatie te geven, is een onderzoek op locatie altijd nodig. Als indicatie kunnen we stellen dat de isolatie van een spouwmuur voor een tussenwoning ongeveer 1500 euro kost. Een professioneel adviesgesprek en een inspectie op locatie met Solease kunnen je helpen om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen.

Vakkundige realisatie op locatie

Bij Solease ben je verzekerd van een vakkundige isolatie van je spouwmuur. En dat op locatie. Wij werken samen met een ervaren isolatiepartner die de nodige werkzaamheden uitvoeren volgens de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Wij hebben de expertise en ervaring om de isolatie snel en efficiënt te plaatsen, met minimale overlast voor jou als bewoner.

Wil je meer informatie over de isolatie van een spouwmuur, de kosten van spouwmuurisolatie en de mogelijkheden voor jouw woning? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in bij Solease. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar de specifieke situatie van jouw woning en worden al jouw vragen beantwoord. Op basis hiervan ontvang je een advies op maat en een duidelijk beeld van de kosten en voordelen voor jouw woning specifiek. Wacht niet langer, laat vandaag nog jouw spouwmuur isoleren!

Veelgestelde vragen over spouwmuurisolatie

  • Hoeveel graden scheelt spouwmuurisolatie?

    Hoewel het exacte temperatuurverschil afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de isolatiematerialen en de kwaliteit van de installatie, kun je vaak een temperatuurverschil van enkele graden ervaren na het isoleren van de spouwmuren. Zo is het onder zomerse omstandigheden wat koeler en onder winterse omstandigheden wat warmer.

  • Wat is de beste isolatie voor spouwmuur?

    De beste isolatie voor spouwmuren hangt af van verschillende factoren, zoals de conditie van de muur, het type bouwsteen van de buitengevel en de dikte van de spouwmuur. Om te bepalen welk materiaal het meest geschikt is, is een adviesgesprek met onze isolatiepartner op locatie nodig. Tijdens dit gesprek kunnen zij jouw situatie beoordelen en het beste isolatiemateriaal aanbevelen.