Dakisolatie

Lagere energiekosten en toch een warm huis. Door je dak te isoleren help je niet alleen jezelf, maar ook het milieu een handje. Een win-win voor iedereen. Dakisolatie is dus om meerdere redenen een slimme investering. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is de beste isolatie voor mijn dak?

Wat de beste isolatie voor jouw dak is, is afhankelijk van je persoonlijke woonsituatie, je wensen en de technische mogelijkheden. Zo is het mogelijk om je dak te isoleren met of zonder afwerking. Daarnaast hangt de isolatiemethode ook af van het type dak dat je hebt.

Tijdens een huisbezoek maakt de adviseur van onze isolatiepartner een inspectie van de woning. Er kan dan vaak al exact aangeven worden wat de beste dakisolatie is voor jouw woning.

Op welke manieren kun je een schuin dak isoleren?

We kunnen je schuine dak op meerdere manieren isoleren. Huizen en smaken verschillen immers. Schuine daken kun je het beste isoleren door te kiezen voor isolatie aan de binnenzijde. Deze methode is goedkoper dan dakisolatie aan de buitenzijde. Bovendien heb je de mogelijkheid om aan de binnenzijde de isolatie decoratief af te werken.

Er kan gekozen worden voor isolatieplaten, isovlas of glaswoldekens. Per situatie kijken we naar de hoogst haalbare isolatiewaarde en dikte van het materiaal.

Schuin dak isoleren aan de binnenzijde

Een schuin dak isoleren via de binnenzijde is meestal de voordeligste optie. Dit komt doordat we vaak isolatieplaten gebruiken, die we eenvoudig tussen de balken van het dakbeschot kunnen plaatsen. Dit proces is minder arbeidsintensief en daarom goedkoper. Dakisolatie aan de binnenzijde is daarom een effectieve manier van isoleren.

Dakisolatie met of zonder afwerking?
Zolders; ze zijn donker, stoffig en vaak niet optimaal geïsoleerd. Zonde! Dat kan beter. Zeker als je de zolder gebruikt als woon- of werkruimte. Voor extra gemak en comfort kun je er  voor kiezen om je dakisolatie te laten afwerken: van basis tot high-end. Hierin bieden we diverse opties. Zo kunnen we de isolatie stijlvol wegwerken achter gipsplaten of met een volledig daksysteem.

Liever alleen de dakisolatie laten aanleggen, ook dat kan. In dat geval gebruiken we alleen purschuim in de vorm van een spray. Deze spray staat bekend om zijn hoge isolatiewaarde en maakt je dak zonder folie en afwerking winddicht. Bovendien kunnen we deze laag purschuim netjes afwerken met een brandvertragende zwarte of witte coating zodat het ook nog eens fraai uitziet!

Door te kiezen voor dakisolatie aan de binnen- of buitenzijde van je woning kun je tot wel 420 m3 * besparen op de energiekosten. Dat ga je voelen in de portemonnee! Andere voordelen van dakisolatie zijn: *

  • Verhoogt het wooncomfort
  • Verminderd tocht en geluidsoverlast
  • Milieuvriendelijk door het reduceren van CO2-uitstoot
  • Verhoogt de woningwaarde

 

*Bron: MilieuCentraal, uitgaande van een gemiddelde hoekwoning van geen isolatie naar goede isolatie

Kosten verlagen met subsidie

Het isoleren van je dak is een hele investering, maar wel eentje die zichzelf na verloop van tijd terugverdient. Laat je ook nog eens zonnepanelen leggen of een warmtepomp aansluiten, dan versnel je de terugverdientijd nog meer. Je verbruikt minder energie, waardoor kosten dalen en je terugverdientijd lager wordt.

Mocht je financieel gezien nog niet helemaal overtuigd zijn, dan is het goed om te weten dat er diverse subsidieregelingen beschikbaar zijn, zoals de ISDE-subsidie. Deze subsidie is beschikbaar voor particulieren. Sinds januari 2023 is het mogelijk om subsidie aan te vragen wanneer je één of meerdere isolatiemaatregelen aanschaft. Hierbij geldt: hoe meer maatregelen je aanschaft, hoe hoger de subsidie.

De meest actuele informatie omtrent subsidies staat beschreven op de website van het RVO.

Nu doen of later?

Heeft je dak nog helemaal geen isolatie? Wacht dan niet en ga meteen aan de slag. Hoe eerder je begint, hoe sneller je profiteert van een duurzamer huis en lagere kosten. Heeft je dak verouderde of slechte isolatie? Bij het opknappen van je zolder of renoveren van je dak is het slim om meteen de dakisolatie te verbeteren. De combinatie met andere werkzaamheden maakt isoleren interessanter en makkelijker.

 

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Aan de slag met dakisolatie? Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. Onze isolatiepartner zal contact met je opnemen om je wensen te inventariseren en een huisbezoek inplannen. Vragen over onze diensten of behoefte aan advies? Neem gerust contact met ons op.