Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen zijn een slimme investering. Door zonnepanelen te kopen bespaar je namelijk fors op je energierekening en draag je tegelijkertijd ook nog eens bij aan een betere toekomst voor onze wereld. De winst van zonnepanelen op je dak is gelijk aan 4% rente op je spaarrekening (bron: MilieuCentraal). Investeer ook in het verduurzamen van je huis en verdien de aanschafkosten binnen 4 tot 8 jaar terug.

Solease levert A-merk zonnepanelen met een professionele service, een handige app om je zonnestroomsysteem te monitoren, gunstige garanties en dat alles voor een scherpe prijs. Ook hoef je sinds 1 januari 2023 geen btw meer te betalen over je zonnepanelen. Dus wat houdt je nog tegen?

Dakcheck doen
Grove schatting
Offerte aanvragen
Professioneel legplan

Daarom Solease

Waarom zonnepanelen kopen bij Solease?

 • Bespaar tot zo’n € 1.553 per jaar op je stroomkosten.
 • Standaard 2 jaar installatiegarantie.
 • Je koopt dezelfde hoge kwaliteit als waar wij zelf in investeren voor onze huurklanten.
 • Inclusief monitoringsapp, zodat je kunt zien hoeveel stroom het zonnestroomsysteem opwekt.
 • Gratis extra zekerheid, omdat Solease is aangesloten bij Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE).
 • Transparantie, want bij Solease weet je op ieder moment vooraf waar je aan toe bent. Dus geen dure schouw als dat niet nodig is en geen meerwerk achteraf wat vooraf al niet voorzien had kunnen worden.

De rekensom

De kosten en opbrengsten van het kopen van zonnepanelen

De kosten voor het kopen van zonnepanelen zijn uiteraard afhankelijk van de samenstelling van het zonnestroomsysteem. Bij het samenstellen van een zonnestroomsysteem houden we altijd rekening met jouw verbruik om zo te bepalen wat de ideale combinatie van opbrengst, kosten en terugverdientijd is. Gemiddeld kost een systeem van 10 zonnepanelen rond de € 4.579* excl. btw. Bij dit bedrag zijn de kosten voor de zonnepanelen, de omvormer, bekabeling, de monitoringsapp, transport en montage inbegrepen. Dit systeem zou je een besparing van ongeveer € 1.294 per jaar opleveren. Je hebt de investering na zo’n 3 jaar en 6 maanden weer terugverdiend. Een zonnestroomsysteem gaat ca. 30 jaar mee. De opbrengst na de terugverdientijd is pure winst.

*Gemiddelde kosten bij een compleet zonnestroomsysteem dat bestaat uit 435 Wp glas-folie zonnepanelen, een omvormer en bekabeling, inclusief installatie.
** Berekend aan de hand van een energieprijs van € 0,35 per kWh

Dit zeggen klanten over Solease

Robert

“We hebben net ons eerste koophuis aangeschaft en meer hypotheek kunnen krijgen voor energiebesparende maatregelen. Het leek ons een slimme investering om gelijk ons huis te verduurzamen en zelf energie op te wekken. Over ongeveer 3 jaar en 8 maanden hebben we de zonnepanelen in elk geval al terugverdiend!”

Woont in:
Rijtjeshuis samen met partner

Verbruik:
2950 kWh per jaar

Deze klant kocht:
8 zonnepanelen die jaarlijks 2.958 kWh opwekken voor € 3.838 excl. btw

Bespaart op energierekening:
ongeveer € 1.035 per jaar

Terugverdientijd:
±3 jaar en 8 maanden

Lisanne

“Nu ons huis volledig geïsoleerd is, willen we zonnepanelen. Wij willen richting een nul-op-de-meter-woning en met zonnepanelen op onze dak komen we weer een stap verder in die richting. We vinden dit belangrijk om zo zelf bij te dragen aan de klimaatcrisis, zodat onze kinderen/kleinkinderen ook nog van deze mooie aarde mogen genieten.”

Woont in:
Hoekhuis, samen met man en kind

Verbruik:
3350 kWh per jaar

Deze klant:
Kocht 11 zonnepanelen die jaarlijks ± 4.067 kWh opwekken voor € 4.936 excl. btw

Bespaart op energierekening:
ongeveer € 1.424 per jaar

Terugverdientijd:
± 3 jaar en 6 maanden

Theo

“Afgelopen jaar ben ik elektrisch gaan rijden. Hierdoor is ons stroomverbruik gestegen. Om de vaste lasten te drukken, zijn we overgestapt op zonne-energie van eigen dak. Ik ga nu jaarlijks ruim duizend euro minder betalen aan mijn energieleverancier en door deze aanschaf stijgt mijn woningwaarde ook nog eens.”

Woont in:
Twee-onder-1-kap, samen met partner en 2 kinderen

Verbruik:
4850 kWh per jaar

Deze klant:
Kocht 16 zonnepanelen die jaarlijks ± 5.916 kWh opwekken voor € 6.996 excl. btw

Bespaart op energierekening:
ongeveer € 2.071 per jaar

Terugverdientijd:
± 3 jaar en 5 maanden

Verwachtingen

Wat kun je verwachten na het aanschaffen van zonnepanelen?

Nadat je zonnepanelen bij Solease aanschaft, komen onze installateurs het zonnestroomsysteem (meestal) in één dag bij jou installeren. Ze werken nauwkeurig, snel en laten jouw huis weer piekfijn achter wanneer ze vertrekken. Jouw zonnepanelen wekken direct zonne-energie op. Via de monitoringsapp die Solease faciliteert zie jij precies hoeveel jouw zonnepanelen opwekken. Het wooncomfort gaat, mogelijk iets omhoog. Met zonnepanelen is het op zolder een stukje koeler in de zomer, omdat de zonnepanelen warmte van de zon al opvangen. Het echte verschil merk je natuurlijk in de lage energierekening en je verminderde CO2 -uitstoot.

Zonnepanelen gaan meestal 25 jaar of langer mee. De omvormer zal in die periode wel een keer vervangen moeten worden. Werkt er iets niet naar behoren? Dan betaal je zelf voor vervangingskosten of reparaties, wanneer je geen aanspraak kan maken op de garantie. We adviseren dan ook om de komende 25 jaar rekening te houden met extra kosten van ongeveer 30% van de totale aanschafkosten.

Zonnepanelen kopen in 3 stappen

1. Offerteaanvraag

Na je offerteaanvraag nemen wij contact met je op om aanvullende vragen en je persoonlijke wensen te bespreken. Vervolgens ontvang je een offerte met daarin een ontwerp voor de meest effectieve plaatsing van de panelen, de verwachte energiebesparing en de aanschafprijs.

2. Installatie

Als je akkoord gaat met de offerte plannen we een afspraak in voor de installatie van je zonnepanelen. Onze installateurs houden uiteraard rekening met jouw wensen, leggen alles uit en werken op een veilige manier. Binnen een dag wek je je eigen groene stroom op.

3. Besparen!

Zodra je systeem is geïnstalleerd begin je direct met besparen. Op je monitoringsapp houd je de opbrengst en werking van je systeem in de gaten. Wij blijven ook na de installatie voor je klaar staan en je kunt altijd bij ons terecht voor je vragen.

Past kopen bij jou?

Zonnepanelen kopen: iets voor jou?

Misschien vraag je je af of je zonnepanelen moet kopen of er beter aan doet om te huren. Als je je herkent in één of meer van de volgende uitspraken, is kopen wellicht een goede keuze voor je.

 • Je wilt jouw spaargeld slim investeren en gaat voor maximaal rendement op lange termijn.
 • Je vindt jouw huidige energierekening te hoog en wilt jouw maandlasten zo veel mogelijk verlagen.
 • Je hebt genoeg spaargeld of bent bereid dit geld te lenen.
 • Zelf in de gaten houden of je zonnestroomsysteem nog werkt naar behoren, vind je leuk.
 • Je bent je bewust van mogelijke extra kosten voor eventuele reparaties en/of onderhoud.

Heb je niet voldoende financiële middelen om een zonnestroomsysteem te betalen of geen zin om alles goed uit te zoeken en te regelen, maar wil je wel graag zonnepanelen? Dat kan ook. Begin in dat geval met huren.

Betere toekomst

Draag bij aan een betere toekomst voor onze planeet

Het kopen van zonnepanelen is niet alleen een investering die zich gemiddeld binnen 5-7 jaar volledig terugverdient, het is ook een investering in de toekomst van onze planeet. Solease maakt zonnepanelen toegankelijk voor iedereen door onze klanten de mogelijkheid te geven om zonnepanelen te kopen of te huren. Zo hopen we alle geschikte daken in Nederland van zonnepanelen te voorzien. Help jij mee ons doel te bereiken?

Jouw vragen over het kopen van zonnepanelen beantwoord

 • Hoe werkt de afschaffing van de btw op zonnepanelen?

  Op 20 december is er in de Eerste Kamer een wetsvoorstel aangenomen over de afschaffing van de btw op zonnepanelen voor particulieren. Het 0% btw-tarief zal gaan gelden vanaf 1 januari 2023. Het terugvragen van de btw op het zonnestroomsysteem is daarmee verleden tijd. Je kunt zonnepanelen direct zonder btw aankopen, wat tijd en energie scheelt. Wil je zonnepanelen huren, dan is de btw nog steeds 21%.

  Welke zonnepanelen moet ik kopen?

  Wanneer je zonnepanelen gaat kopen heb je de keuze uit veel verschillende aanbieders. Iedere aanbieder levert een andere combinatie van zonnepanelen, omvormer en service.
  Wanneer je zonnepanelen bij ons koopt, leveren wij zeer betrouwbare, volledig zwarte zonnepanelen van hoge kwaliteit en met een zeer gunstige prijs-kwaliteitsverhouding. Dit zijn dezelfde panelen als waar we zelf in investeren voor onze huurklanten.

  Kan ik bij jullie zonnepanelen kopen en zelf plaatsen?

  Het is niet mogelijk om bij ons zonnepanelen te kopen zonder installatie. Een zonnestroomsysteem is een zeer complex systeem dat uitsluitend door gecertificeerde installateurs kan worden aangesloten. Wanneer je zelf zonnepanelen plaatst of aan het systeem sleutelt, zal je ook rekening moeten houden met eventuele gevolgen voor je verzekering, garanties en veiligheid.

Bereken hoeveel jij gaat besparen

Benieuwd wat jij met jouw dak kan gaan besparen? Laat het ons eens doorrekenen. Onze experts staan te popelen om voor je aan de slag te gaan. Natuurlijk is dat gratis en vrijblijvend.

Wil jij zonnepanelen kopen, maar wil je liever eerst nog wat meer weten over zonnepanelen en/of de aanschaf van zonnepanelen bij Solease? Kijk tussen de veelgestelde vragen, bezoek ons kenniscentrum of neem contact op om jouw vraag aan een van onze medewerkers te stellen. Je leest in een paar minuten wat 10 voordelen zijn van zonnepanelen.

Persoonlijke offerte aanvragen