Zonnepanelen zonnestroominstallatie van Solease

Investeerders steken hun kapitaal graag in zonne-energie

15/10/2018 – Zonnepaneelverhuurder Solease haalt vandaag in een oogwenk 2 miljoen euro op met hun vierde crowdfundingproject op platform DuurzaamInvesteren.nl. Al na 8 minuten stond de teller op 1 miljoen euro en amper 6 uur later behaalden zij het doelbedrag van 2.000.000. Het bedrag zal worden gebruikt om ruim 450 woningen van huurzonnepanelen te voorzien.

Zonnepanelen spelen een belangrijke rol in deze energietransitie, die de komende jaren miljarden euro’s gaat kosten. Veel huiseigenaren kunnen of willen de investering voor zonnepanelen niet opbrengen. Om zonnepanelen toch bereikbaar én aantrekkelijk te maken voor iedereen die beschikt over een eigen dak, verhuurt Solease zonnepanelen voor een maandbedrag dat vaak lager is dan de huidige elektriciteitsrekening. De reden waarom Solease dit doet, is om de energietransitie te versnellen. Door zonnepanelen te huren houden klanten van Solease hun eventuele spaargeld beschikbaar voor overige energiebesparende maatregelen en slaan dus eigenlijk twee vliegen in één klap.

Crowdfunding
Om haar ambitie te realiseren, werkt Solease reeds samen met verschillende regionale energiefondsen om particuliere woningen te verduurzamen in de betreffende provincies. Hiervoor stelden de fondsen al acht miljoen euro beschikbaar. Door de snelle groei van Solease is dit niet voldoende en daarom heeft Solease nu voor de vierde keer een crowdfundingcampagne gelanceerd.

Anderhalf jaar geleden haalde Solease al 1 miljoen euro op in 7 uur. In juni dit jaar ging het een stuk sneller, namelijk: 1 miljoen in 30 minuten. Met de twee miljoen euro die zij vandaag ophaalde, worden nieuwe zonnestroomsystemen aangeschaft. Hierover zegt mede oprichter Van Wisselingh: “Het blijft fantastisch om te zien dat particuliere beleggers zoveel interesse hebben in duurzame projecten met een aantrekkelijke rente. Via deze investeringsronde kunnen we nog meer mensen helpen om deel te nemen aan de energietransitie. Zonne-energie ván Nederlanders vóór Nederlanders!”.

Toekomstplannen

De vraag naar zonnepanelen is nu groter dan ooit. Pierre Vermeulen, CEO en oprichter van Solease, is ervan overtuigd dat dit komt doordat mensen zich voorbereiden op de toekomst. “Al ruim een half miljoen Nederlandse gezinnen zijn overgestapt op zonne-energie. Dat is geen druppel op de gloeiende plaat meer, dat is impact. Veel impact! Maar we moeten ook reëel zijn: nog ruim 6 miljoen particuliere daken zijn leeg. Dat vraagt om actie”, aldus Vermeulen. Solease sluit daarbij de uitbreiding van haar productaanbod niet uit. “We zijn ons aan het oriënteren om in de toekomst ook andere duurzame alternatieven aan te kunnen bieden, bijvoorbeeld warmtepompen.”, aldus Vermeulen. Ook hoopt Solease in de toekomst haar propositie ook in het buitenland aan de man te brengen.

OVER SOLEASE

Solease verhuurt zonnepanelen aan particuliere huiseigenaren en bedrijven middels een ontzorgconcept. Het Solease model werkt met een vast maandbedrag dat naast aanschaf en installatie ook de kosten voor financiering, verzekering en reparatie omvat. Klanten kunnen zo zonder investering en gedoe meteen gegarandeerd duurzame energie produceren met hun eigen dak voor een prijs die meestal lager is dan de huidige elektriciteitskosten. De gemiddelde CO2 besparing voor een klant is 2 ton per jaar wat gelijk staat aan 20.000 autokilometers of de jaaropname van 100 bomen. Zie ook: www.solease.nl.

———————–

Gepubliceerd op: