Zonnepanelen

Er zijn tal van redenen om te kiezen voor zonnepanelen. De meeste mensen en bedrijven willen besparen op hun energiekosten of gaan verduurzamen. Logisch, want niemand betaalt graag meer dan nodig en dit is een makkelijke manier om bij te dragen aan een betere toekomst van onze planeet. Steeds meer mensen stappen daarom over op groene stroom uit zonnepanelen van eigen dak. Bij Solease kies je zelf of je wilt kopen of huren. Investeren en terugverdienen óf geld op zak houden en voor een vast bedrag per maand profiteren van alle voordelen van zonnepanelen. Wat kies jij?

Bespaar nu

Start met besparen door zonnepanelen

Met zonnepanelen op je dak bespaar je direct op energiekosten. Maandelijks pak je een mooi bedrag terug door gebruik te maken van de zon. En die gaat voor niets op! Wil je weten hoeveel jij kunt besparen met zonnepanelen met jouw dak en stroomverbruik? Vraag een maatwerkofferte aan om onze solar experts het uit te laten rekenen. Of doe de dakscan en ontvang binnen één minuut een indicatie van jouw verwachte besparing.

Online dakcheck

Check jouw dak vandaag nog

Met de online dakcheck op onze website krijg je binnen één minuut een indicatie van de verwachte opbrengst van een zonnestroomsysteem op jouw dak. Onze software beoordeelt jouw dak en geeft je antwoord op deze vragen:

 1. Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
 2. Hoeveel zonnepanelen passen op mijn dak?
 3. Wat kan ik jaarlijks besparen op mijn energiekosten?
 4. Hoeveel energie kan ik opwekken met zonnepanelen?
 5. Wanneer heb ik de zonnepanelen terugverdiend?

Doe vandaag nog de dakcheck en ontdek wat de voordelen van zonnepanelen op jouw dak zijn.

Huren of kopen

Wij zijn in 2011 begonnen met het verhuren van zonnepanelen. Tegenwoordig bieden wij je ook de mogelijkheid om een zonnestroomsysteem te kopen. Benieuwd wat het beste is voor jou? We adviseren je graag over de voor- en nadelen van beide opties.

De keuze is uiteindelijk aan jou, onze experts denken met je mee en geven advies gebaseerd op hun berekeningen en jarenlange ervaring. Om je toch een idee te geven van de verschillen tussen het kopen en huren (ook wel operational lease genoemd) van een zonnestroomsysteem hebben we de belangrijkste voordelen en verschillen voor je op een rijtje gezet.

HURENKOPEN
✔ Geen terugverdientijd, dus je bespaart vanaf de eerste dag na installatie.✔ Terugverdientijd is ongeveer 4 jaar.
✔ Geen investering vereist, dit doen wij voor je.✔ Investeer met eigen geld of met een lening.
✔ Solease monitort actief jouw systeem op storingen en faciliteert een gratis app.✔ Zelf controleren of je systeem werkt. Solease faciliteert een gratis app.
✔ Je behoudt de optie om te kopen wanneer jou dat uitkomt.✔ Kwaliteit en betrouwbaarheid van een huursysteem.
✔ Solease geeft garantie op een goed werkend systeem, zolang je huurt.✔ Standaard 2 jaar installatiegarantie naast de productgaranties.
✔ Bij een verhuizing is het huurcontract overdraagbaar.✔ Bij verhuizing is je huis mogelijk meer waard (en een beter energielabel)
✔ Onderhoud en reparaties worden door Solease geregeld.✔ Onderhoud en reparaties zijn voor eigen rekening. Reken de komende 25 jaar op extra kosten (+- 30% van het aankoopbedrag).
Meer weten over huren?Meer weten over kopen?

De kosten

Opbrengst en kosten van zonnepanelen

Bij de keuze voor zonnepanelen spelen de opbrengst en kosten een doorslaggevende rol. Daarom bieden wij betrouwbare systemen tegen een goede prijs-kwaliteitsverhouding aan met garanties waar je u tegen zegt. Op kwaliteit van materialen moet je niet besparen bij producten met een levensduur van 25-30 jaar. Daarnaast hebben we geïnvesteerd in geavanceerde software en maken we gebruik van 3D-beelden om heel nauwkeurig te berekenen wat de opbrengst van de zonnepanelen op jouw dak gaat worden. Wanneer je een offerte bij ons aanvraagt informeren wij je dan ook uitgebreid over de verwachte opbrengst en kosten. We gebruiken een veilige marge om ervoor te zorgen dat de daadwerkelijke opbrengst van jouw zonnepanelen gunstiger uitpakt. Dat is maatwerk, want geen enkel huis of huishouden is hetzelfde.

en opbrengst

Kies je voor kopen dan ben je gemiddeld € 1.553 per jaar goedkoper uit na het plaatsen van onze zonnepanelen. Extra kosten die buiten de garanties vallen, zijn dan wel voor eigen rekening. Denk aan het vervangen van de omvormer na 10 tot 12 jaar. In de meeste gevallen zijn deze kosten ongeveer 30% van het aankoopbedrag.

Bij het huren van zonnepanelen bespaar je jaarlijks gemiddeld € 701 en betaal je nergens extra voor. Kosten voor eventueel onderhoud en reparaties nemen wij namelijk voor onze rekening. Die € 701 gaat dus rechtstreeks jouw portemonnee in. Werkt jouw systeem even niet? Dan betaal je ook geen huur als wij dit niet binnen 15 werkdagen hebben opgelost.

Dit besparen onze klanten

Hans huurt zonnepanelen

“Het geld om zonnepanelen te kopen heb ik niet op mijn spaarrekening. Daarom zijn we maar gaan huren. Onderaan de streep zijn we € 481 per jaar goedkoper uit. Die besparing, daar doen we het allemaal voor, toch? We zijn tenslotte Nederlanders! Solease heeft van alles geregeld waar ik zelf niet eens aan gedacht had. Geen gezeik, ze doen wat ze beloven.”

Woonsituatie:
Hans woont in een rijtjeshuis met zijn vrouw en twee kinderen

Verbruik:
3500 kWh per jaar

Deze klant:
Huurt 9 zonnepanelen die jaarlijks ± 3.328 kWh opwekken voor € 57 per maand per maand (€ 684 op jaarbasis)

Bespaart op energierekening:
ongeveer € 1.165 per jaar

Terugverdientijd:
n.v.t.

Lisanne koopt zonnepanelen

“Nu ons huis volledig geïsoleerd is, willen we zonnepanelen. Wij willen richting een nul-op-de-meter-woning en met zonnepanelen op onze dak komen we weer een stap verder in die richting. We vinden dit belangrijk om zo zelf bij te dragen aan de klimaatcrisis, zodat onze kinderen/kleinkinderen ook nog van deze mooie aarde mogen genieten.”

Woonsituatie:
Lisanne woont in een hoekhuis, samen met haar man en kind

Verbruik:
3350 kWh per jaar

Deze klant:
Kocht 11 zonnepanelen die jaarlijks ± 4.067 kWh opwekken voor € 4.936 (btw-vrij)

Bespaart op energierekening:
ongeveer € 1.424 per jaar

Terugverdientijd:
± 3 jaar en 6 maanden

Bastiaan en Chantal kopen zonnepanelen met lening

“Na het verbouwen van ons huis bleef er geen geld meer over voor zonnepanelen. Maar die wilden we wel! Gelukkig konden we een duurzaamheidslening krijgen en hebben we nu alsnog zonnepanelen op het dak van ons droomhuis. ”

Woonsituatie:
Bastiaan en Chantal wonen in een woonboerderij met hun 3 kinderen

Verbruik:
5700 kWh per jaar

Deze klant:
Kocht 20 zonnepanelen die jaarlijks ± 7.395 kWh opwekken voor € 8.421 (btw-vrij) en betaalt € 67 per maand (€ 800 op jaarbasis) voor de lening*
* 1,61% rente en looptijd 10 jaar

Bespaart op energierekening:
ongeveer € 2.588 per jaar

Terugverdientijd:
± 3 jaar en 3 maanden

Zonnepanelen in 2023

Kies voor zonnepanelen in 2023

In 2023 stappen weer duizenden gezinnen over op zonnepanelen. Het aantal huizen met zonnepanelen op het dak neemt ieder jaar toe, in elke provincie. Sterker nog, inmiddels zijn er al twee miljoen huishoudens met zonnepanelen.

Zonnepanelen zijn de norm geworden, je ziet zelden nieuwe huizen zonder zonnepanelen. Nu er enkel nog aardgasvrij gebouwd wordt en ook bestaande huizen van het gas af gaan, wordt de vraag naar zonne-energie alleen maar groter. Bovendien kun je nu nog maximaal profiteren van de salderingsregeling, wat de keuze voor zonnepanelen in 2023 nog aantrekkelijker maakt.

Check je dak in 2 minuten

DOE DE  HUISSCAN

Salderen

Profiteren van salderen

Met zonnepanelen wek je energie op die direct gebruikt wordt door bijvoorbeeld je warmtepomp en je elektrische kookplaat. Wanneer je meer stroom opwekt dan je op datzelfde moment verbruikt, wordt dit overschot teruggeleverd aan het energienet. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer er overdag niemand thuis is en het verbruik daardoor zeer laag is. ’s Avonds wekken je zonnepanelen minder energie op, terwijl je wel stroom verbruikt om te koken, de lichten te laten branden en de vaatwasser te laten draaien. Doordat je op dat moment meer verbruikt dan dat je zonnepanelen opwekken, ontvang je stroom van het energienet voor de normale energieprijs. Op de jaarnota van je energieleverancier kun je zien hoeveel stroom je hebt teruggeleverd en hoeveel stroom je hebt verbruikt. De stroom die je hebt verbruikt wordt weggestreept tegen de stroom die je hebt teruggeleverd; dat heet salderen.

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen leveren naast een mooie besparing op jouw energiekosten ook een besparing in jouw CO2-uitstoot op. Een zonnestroomsysteem met 10 zonnepanelen levert al snel een besparing van 2000 kilo CO2 per jaar op. Dit is evenveel CO2 als dat een benzineauto uitstoot bij het rijden van 20.000 kilometer. Samen maken we het verschil.

Financiële voordelen

✔ Met zonnepanelen bespaar je direct op je energiekosten

✔ Je verdient de investering na ongeveer 5 tot 7 jaar terug

✔ Je hebt minder tot geen last van prijsstijgingen van je energieleverancier

Voordelen voor het milieu

✔ De energie uit zonnepanelen is 100% groen en duurzaam

✔ Je draagt bij aan een schonere wereld voor je (klein)kinderen

✔ Zonnepanelen verlagen jouw CO2-uitstoot en dat vertraagt de opwarming van de aarde

Voordelen voor je huis

✔ Je profiteert met zonnepanelen van een beter energielabel voor je huis

✔ Je huis wordt meer waard (gemiddeld €7000)

✔ Zonnepanelen zorgen voor schaduw op je dak en dus een koeler huis in de zomer

Jouw vragen over zonnepanelen beantwoord

 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Door de dakcheck te doen weet je binnen één minuut hoeveel zonnepanelen er bij jouw verbruik passen en hoeveel er op je dak passen. We stemmen het aantal zonnepanelen altijd af op het verwachte verbruik, dit levert je uiteindelijk de grootste besparing op. Bij het samenstellen van het zonnestroomsysteem houden we dus rekening met hoeveel zonnepanelen je nodig hebt.

  Wat kosten zonnepanelen?

  Aangezien ieder huis anders is, is het niet mogelijk om een vaste prijs te geven voor onze zonnepanelen. We kunnen wel een prijsindicatie geven voor een gemiddeld zonnestroomsysteem. Een gemiddeld systeem bestaat uit 12 zonnepanelen. Dit zou je ongeveer tussen de 58 en 65 euro per maand kosten wanneer je bij ons huurt. Wil je liever kopen, dan kun je rekenen op een aankoopbedrag van ongeveer 5300 euro, inclusief installatie.

  *Gemiddelde kosten bij een compleet zonnestroomsysteem dat bestaat uit 350 Wattpiek glas-folie zonnepanelen, een omvormer en bekabeling, inclusief installatie.

  Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

  Tegenwoordig gaan zonnepanelen minimaal 25 jaar mee. Na een tijdje zal het vermogen van een zonnepaneel wel afnemen, maar dit gaat bij hoogwaardige zonnepanelen erg langzaam. Bij Solease bieden we alleen zonnepanelen aan waarbij er na 25 jaar nog steeds minimaal 83% vermogensgarantie gegeven wordt. Een omvormer gaat minder lang mee, deze wordt doorgaans één keer vervangen tijdens de levensduur van een zonnestroomsysteem. Wanneer je bij ons huurt zijn de kosten voor de vervanging voor onze rekening. Ben je zelf eigenaar van een zonnestroomsysteem, dan zijn deze kosten voor jouw rekening.

  Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

  Door de dakcheck te doen weet je binnen één minuut hoeveel zonnepanelen er bij jouw verbruik passen en hoeveel er op je dak passen. We stemmen het aantal zonnepanelen altijd af op het verwachte verbruik, dit levert je uiteindelijk de grootste besparing op. Bij het samenstellen van het zonnestroomsysteem houden we dus rekening met hoeveel zonnepanelen je nodig hebt.

Annuleren binnen bedenktijd

Wil je binnen deze twee weken na acceptatie van de offerte alsnog van jouw akkoord af zien? Dan kan je dat aan ons kenbaar maken per e-mail en zullen we geen annuleringskosten in rekening brengen. Wil je zeker weten dat je afmelding door ons is ontvangen, bel of mail dan even met ons om dit te verifiëren.

Contact opnemen