Veelgestelde vragen – Waarom Solease

Op deze pagina staan veelgestelde vragen over ons waarom je bij Solease aan het goede adres bent. We hebben op andere pagina’s veelgestelde vragen staan over de materialen die we aanbieden, opbrengst en kosten. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

 • Waarom is Solease de beste keuze?

  Solease is de eerste in Nederland die zonnepanelen ging verhuren. Bij ons huur je voor een scherpe prijs voor hoge kwaliteit zonnepanelen die enorm betrouwbaar zijn, want op kwaliteit moet je zeker niet bezuinigen met een levensduur van 25 jaar.

  Wil je kopen? Dat kan natuurlijk ook. Je krijgt dan hetzelfde betrouwbare systeem als waar wij in investeren voor onze huurklanten.

  Waarom je bij ons klant wilt worden:
  ✓ Duizenden tevreden klanten door heel Nederland
  ✓ Klanten waarderen ons met een 9.2
  ✓ Veilige installaties door ervaren en gecertificeerde installateurs
  ✓ Scherpe prijs voor een zeer betrouwbaar systeem
  ✓ Systemen vanaf 4 zonnepanelen
  ✓ We werken met installateurs bij jou in de regio
  ✓ Goede prijs-kwaliteit verhouding
  ✓ We werken alleen met A-merken en materialen

  Waarom je bij ons wilt huren:
  ✓ Niet-goed-geld-terug garantie
  ✓ Het is flexibel: GEEN vaste huurperiode van 10 of 15 jaar
  ✓ Huren = incl. monitoring, onderhoud & reparaties
  ✓ Overnemen kan op elk moment tegen de dan geldende marktwaarde en zonder boete

 • Hoe weet je dat je zonnepanelen hebt van goede kwaliteit?

  Het is vaak lastig om de kwaliteit van zonnepanelen te beoordelen als je geen solar expert bent. Als je bij ons zonnepanelen huurt, ligt dit risico volledig bij ons. Daarom is het in óns belang er voor te zorgen dat we met de beste materialen werken. Niet alleen de kwaliteit van de panelen, maar ook de fabrikant is voor ons van belang. Na veelvoudig en zorgvuldig research hebben wij onze partners geselecteerd, waarbij er goede en langdurige garanties zijn bedongen.

  Door de lange garanties en uitgebreide selectieprocedure ben jij, als klant van Solease, ook verzekerd van de beste kwaliteit als je het systeem later van ons overneemt. Of als de zonnepanelen direct bij ons koopt natuurlijk. Want wij kijken bij het samenstellen van het systeem alleen naar de instraling, het dak en de energiebehoefte en niet naar de voorkeur voor koop of huur. Met andere woorden: bij iemand die koopt, installeren we hetzelfde systeem als waar wij investeren voor onze huurklanten.

  Is je interesse gewekt? Vraag dan eens een offerte aan. Dit is uiteraard gratis en vrijblijvend.
     Offerte aanvragen

 • Welke zonnepanelen heeft Solease in het assortiment?

  Wij werken op dit moment voornamelijk met zonnepanelen van Risen Energy. Zonnepanelen van dit merk zijn door onze uitgebreide selectieprocedure gekomen en uiterst betrouwbaar gebleken. Ze hebben een hoog vermogensbehoud en gaan lang mee. Meer informatie over onze zonnepanelen vind je op onze materialenpagina.
     Naar materialen

 • Hoe bepalen jullie hoeveel zonnepanelen er op mijn dak passen?

  Als we naar je dak kijken, beoordelen we hoeveel zonnepanelen er op het dakoppervlak passen, welke plekken wel en niet rendabel zijn en in welke opstelling ze het meest opwekken. Vervolgens stemmen we dit af op jouw energiebehoefte. Met behulp van al deze informatie maken we een legplan en zo geven we een advies op maat waarmee jij ook op de lange termijn blij bent met het systeem. Dat wil zeggen dat we niet jouw dak maar gewoon zo vol mogelijk leggen (dan kom je onnodig duurder uit, want overproduceren is niet rendabel), maar juist zo dicht mogelijk bij jouw energieverbruik komen met het aantal zonnepanelen. Zo heb jij het meeste voordeel en wij een tevreden klant.

  Zegt een andere aanbieder dat er meer zonnepanelen op je dak passen?
  Wij hebben ervoor gekozen om de zonnepanelen in geen geval te dicht bij de dakrand, dakgoot, of nok te plaatsen. Simpelweg omdat de wind op die plekken het meest krachtig is en we niet willen dat jouw dak of het zonnestroomsysteem beschadigt. Daarom werken we volgens extra strenge normen en richtlijnen bij het plaatsen van zonnepanelen. Vertelt een andere aanbieder dat er meer zonnepanelen op je dak passen? Dan kan het bijvoorbeeld zijn dat die aanbieder kleinere zonnepanelen aanbiedt, krappere veiligheidsmarges hanteert (met alle risico’s van dien) of dat tijdens de installatie blijkt dat er toch minder zonnepanelen geïnstalleerd kunnen worden dan afgesproken. De laatste twee gevallen zijn niet wenselijk als je het ons vraagt!
     Doe de dakcheck

 • Wat heeft Solease mij te bieden?

  Wij bij Solease doen er alles aan om ervoor te zorgen dat zonnepanelen voor iedereen toegankelijk zijn. Zelfs als je geen zonnepanelen kunt of wilt kopen. Bij ons kun je namelijk ook zonnepanelen huren.

  Voordelen:
  ✓ Je hoeft geen expert te zijn op het gebied van zonnepanelen of technische kennis te hebben. Die kennis hebben wij binnen ons team en daarmee stellen we het ideale systeem samen voor jouw dak en energiebehoefte.
  ✓ Onze materialen zijn zorgvuldig geselecteerd. Daardoor ben je verzekerd van een zonnestroomsysteem dat zeer betrouwbaar is en waarvan je jaren kunt genieten.
  ✓ We werken voornamelijk online. Dat betekent dat je geen vrije dag op hoeft te nemen of thuis hoeft te blijven voor een intake. We meten je dak in met behulp van geavanceerde software en doen de intake online of (indien nodig) telefonisch. Als het nodig is, sturen we iemand langs om je dak te beoordelen (schouw).
  ✓ De monteurs waarmee wij werken installeren het zonnestroomsysteem op jouw dak op een veilige en vakkundige manier. Doordat we met lokale partijen werken is de kans groot dat de installateurs uit jouw regio komen.
  ✓ We zijn de eerste die in Nederland zonnepanelen gingen verhuren. Inmiddels hebben we duizenden tevreden klanten en kun je ook zonnepanelen bij ons kopen.

  Extra voordelen voor jou als huurder:
  ✓ Het is flexibel: GEEN vaste huurperiode van 10 of 15 jaar, maar iedere maand de optie om het systeem van ons over te nemen. Jij bepaalt of en wanneer dat jou uitkomt.
  ✓ Je hebt geen zorgen over onvoorziene kosten, aangezien het systeem dat je van ons huurt verzekerd is en wij eventuele reparaties of onderhoud voor onze rekening nemen.
  ✓ Je profiteert van een niet-goed-geld-terug garantie. Eventuele problemen lossen we binnen 15 werkdagen op. Duurt het langer? Dan hoef je over die periode geen huur te betalen. Zo simpel is het!
  ✓ We monitoren het systeem op jouw dak. Doordat we in de gaten houden of jouw systeem opwekt wat hij zou moeten opwekken, zijn we er snel bij als iets niet in orde is en loop je geen opwek mis.

  Extra voordelen voor jou als koper:
  ✓ Wij maken geen onderscheid tussen koop en huur wat materiaal betreft. Je koopt bij ons dus hetzelfde systeem als waar wij in investeren voor onze huurders.
  ✓ Vanaf 2023 koop je zonnepanelen in de meeste gevallen direct zonder btw aan.
  ✓ Bij ons krijg je lange garanties op alle onderdelen (in je offerte zie je terug hoe lang dit is) en daarnaast bieden we 10 jaar installatiegarantie.

 • Wat is allemaal in de maandelijkse huurprijs inbegrepen?

  Indien je ervoor kiest om bij Solease zonnepanelen te gaan huren, dan is er in de prijs inbegrepen:

  • Zonnestroomsysteem
  • Financiering
  • Installatie
  • Monitoring
  • Onderhoud
  • Reparatie
  • Verzekering

  Specifiek weten wat je gaat betalen? Vraag dan een offerte aan.
  Offerte aanvragen

 • Wat als de fabrikant van de zonnepanelen failliet gaat?

  Als verhuurder van zonnepanelen is dit ons risico. Kortom: Wij zorgen voor het onderhoud en de reparatie, dus als de fabrikant van de zonnepanelen failliet gaat, dan blijven wij zorgen dat je panelen goed blijven werken. Stel nou dat Solease ook niet meer bestaat, dan is het fijn om te weten dat we aangesloten zijn bij Garantie Stichting ZonneEnergie.

Help ons verbeteren

Hebben bovenstaande antwoorden jou geholpen?

smiley boos   smiley ontevreden   smiley neutraal   smiley tevreden   smiley blij

STAAT JOUW VRAAG ER NIET TUSSEN?

Neem dan contact met ons op. Onze klantenservice staat je graag te woord.
Contact