Veelgestelde vragen – Aanbod van Solease

Op deze pagina staan veelgestelde vragen over ons huurconcept, de materialen die we aanbieden, wat er allemaal is inbegrepen in de huurprijs, hoe de panelen geschakeld worden, etcetera. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

 • Het lukt mij niet om een offerte aan te vragen, hoe doe ik dat?

  Als het niet lukt om het aanvraagformulier te zien op solease.nl/zonnepanelen/offerte of in te vullen, kun je twee dingen doen;

  • ons bellen op 030 – 320 02 37. Je komt dan direct in contact met een medewerker.
  • een mailtje sturen naar info@solease.nl met daarin je naam, adres, e-mail en telefoonnummer. Dan nemen wij contact met je op.

  Kijk ook hier voor onze contactgegevens.

 • Waar vind ik de Algemene Voorwaarden?

  De Algemene Voorwaarden vind je op onze website: solease.nl/algemene-voorwaarden. Welke voorwaarden voor jou gelden, staat altijd vermeld in de offerte.

 • Huren of kopen: wat past het beste bij mij?

  Zonnepanelen zijn sowieso een goede keuze, of je ze nou huurt of koopt. Zonne-energie is goed voor de portemonnee en goed voor het milieu. Maar liefst een miljoen (1.000.000!) huishoudens in Nederland kunnen dat bevestigen. Je kunt natuurlijk zelf het beste beoordelen wat bij jou past. Ons overzicht hieronder kan daarbij helpen. Zo kun je eindelijk een weloverwogen keuze maken en die zonnepanelen laten blinken op je dak. En belangrijker nog: je stopt met te veel betalen voor stroom. Vraag vooral eens een offerte aan of doe de online dakcheck.

 • Bij een ander aanbieder passen er meer panelen op mijn dak, hoe kan dat?

  Wij hebben ervoor gekozen om de zonnepanelen in geen geval te dicht bij de dakrand, dakgoot, of nok te plaatsen. Simpelweg omdat de wind op die plekken het meest krachtig is en we niet willen dat jouw dak of het zonnestroomsysteem beschadigt. Daarom werken we volgens extra strenge normen en richtlijnen bij het plaatsen van zonnepanelen.

  Vertelt een andere aanbieder dat er meer zonnepanelen op je dak passen? Dan kan het bijvoorbeeld zijn dat die aanbieder kleinere zonnepanelen aanbiedt, krappere veiligheidsmarges hanteert (met alle risico’s van dien) of dat tijdens de installatie blijkt dat er toch minder zonnepanelen geïnstalleerd kunnen worden dan afgesproken. Beide situaties vind je vast niet wenselijk!

  Daarnaast kijken we niet alleen naar de capaciteit van je dak, maar ook naar jouw energiebehoefte zodat we een advies op maat kunnen geven waarmee jij het meeste voordeel hebt. Dat wil zeggen dat we niet jouw dak maar gewoon zo vol mogelijk leggen (dan kom je onnodig duurder uit, want overproduceren is niet rendabel), maar juist zo dicht mogelijk bij jouw energieverbruik komen met het aantal zonnepanelen. Zo heb jij het meeste voordeel en wij een tevreden klant.

 • Hoe werkt mijn 14 dagen bedenktijd?

  Bij ons krijg je standaard 14 dagen bedenktijd. We houden 14 kalenderdagen aan vanaf de schriftelijke acceptatie van onze offerte. Dus: je stuurt een e-mail naar ons waarbij je aangeeft akkoord te gaan met de offerte of gaat akkoord via ons online offerteportaal. Vanaf dat moment gaat je bedenktijd in. Wil je er dan alsnog vanaf zien, dan kan je dat aan ons kenbaar maken per e-mail.

  Wil je het zonnestroomsysteem zo snel mogelijk op je dak hebben? Dan kun je ook afzien van je 14 dagen bedenktijd. In dat geval kunnen we het systeem direct bestellen zodra wij alle gevraagde informatie van je hebben verkregen en verwerkt. Hiervoor hebben wij graag per mail nogmaals een bevestiging.

 • Welke kleur hebben de zonnepanelen van Solease?

  Op de markt heb je zonnepanelen in alle kleuren en maten. De meest voorkomende kleuren zijn zwart en blauw, soms met een aluminium rand, soms met een zwarte rand. Veel mensen vinden volledig zwarte zonnepanelen het mooist. Maar, zal je je afvragen, is er ook een verschil in werking? In ons blog “Het verschil tussen blauwe en zwarte zonnepanelen” kun je hier meer over lezen.

  De zonnepanelen die wij leveren zijn volledig zwart en hebben de vorm van een rechthoek. Op de pagina met onze materialen kun je meer informatie vinden over de zonnepanelen die wij leveren.
     Naar materialen

 • Zijn de zonnestroomsystemen van Solease serieel of parallel geschakeld?

  We bieden beide aan. Onze experts houden bij het samenstellen van een zonnestroomsysteem rekening met de mogelijkheden van jouw dak en jouw energieverbruik. Afhankelijk van de schaduwinval, wordt er een keuze gemaakt voor een serieel of een parallel geschakeld zonnestroomsysteem. In onze blog: Zonnepanelen serieel of parallel schakelen, wat is beter? Leggen we het verschil uit tussen beide.

  Je kunt bij een aanvraag jouw voorkeur geven en dan zullen wij kijken of het mogelijk én rendabel is. Maar let op: Wij zullen nooit een systeem adviseren waarvan wij weten dat het niet rendabel is, ook al heeft dat de voorkeur van de klant.

  Benieuwd naar het systeem en de kosten dat wij samenstellen voor jouw dak?
     Offerte aanvragen

 • Waarom is Solease de beste keuze?

  Solease is de eerste in Nederland die zonnepanelen ging verhuren. Bij ons huur je voor een scherpe prijs voor hoge kwaliteit zonnepanelen die enorm betrouwbaar zijn, want op kwaliteit moet je zeker niet bezuinigen met een levensduur van 25 jaar.

  Wil je kopen? Dat kan natuurlijk ook. Je krijgt dat hetzelfde betrouwbare systeem als waar wij in investeren voor onze huurklanten.

  Waarom je bij ons klant wilt worden:
  ✓ Duizenden tevreden klanten door heel Nederland
  ✓ Klanten waarderen ons met een 9.2
  ✓ Veilige installaties door ervaren en gecertificeerde installateurs
  ✓ Scherpe prijs voor een zeer betrouwbaar systeem
  ✓ Systemen vanaf 4 zonnepanelen
  ✓ We werken met installateurs bij jou in de regio
  ✓ Goede prijs-kwaliteit verhouding
  ✓ We werken alleen met A-merken en materialen

  Waarom je bij ons wilt huren:
  ✓ Niet-goed-geld-terug garantie
  ✓ Het is flexibel: GEEN vaste huurperiode van 10 of 15 jaar
  ✓ Huren = incl. monitoring, onderhoud & reparaties
  ✓ Overnemen kan op elk moment tegen de dan geldende marktwaarde en zonder boete

 • Hoe bepalen jullie hoeveel zonnepanelen er op mijn dak passen?

  Als we naar je dak kijken, beoordelen we hoeveel zonnepanelen er op het dakoppervlak passen, welke plekken wel en niet rendabel zijn en in welke opstelling ze het meest opwekken. Vervolgens stemmen we dit af op jouw energiebehoefte. Met behulp van al deze informatie maken we een legplan en zo geven we een advies op maat waarmee jij ook op de lange termijn blij bent met het systeem. Dat wil zeggen dat we niet jouw dak maar gewoon zo vol mogelijk leggen (dan kom je onnodig duurder uit, want overproduceren is niet rendabel), maar juist zo dicht mogelijk bij jouw energieverbruik komen met het aantal zonnepanelen. Zo heb jij het meeste voordeel en wij een tevreden klant.

  Zegt een andere aanbieder dat er meer zonnepanelen op je dak passen?
  Wij hebben ervoor gekozen om de zonnepanelen in geen geval te dicht bij de dakrand, dakgoot, of nok te plaatsen. Simpelweg omdat de wind op die plekken het meest krachtig is en we niet willen dat jouw dak of het zonnestroomsysteem beschadigt. Daarom werken we volgens extra strenge normen en richtlijnen bij het plaatsen van zonnepanelen. Vertelt een andere aanbieder dat er meer zonnepanelen op je dak passen? Dan kan het bijvoorbeeld zijn dat die aanbieder kleinere zonnepanelen aanbiedt, krappere veiligheidsmarges hanteert (met alle risico’s van dien) of dat tijdens de installatie blijkt dat er toch minder zonnepanelen geïnstalleerd kunnen worden dan afgesproken. De laatste twee gevallen zijn niet wenselijk als je het ons vraagt!

 • Hoe weet je dat je zonnepanelen hebt van goede kwaliteit, zodat ze niet voortijdig stuk gaan?

  Het is vaak lastig om de kwaliteit van zonnepanelen te beoordelen als je geen solar expert bent. Als je bij ons zonnepanelen huurt, ligt dit risico volledig bij ons. Daarom is het in óns belang er voor te zorgen dat we met de beste materialen werken. Niet alleen de kwaliteit van de panelen, maar ook de fabrikant is voor ons van belang. Na veelvoudig en zorgvuldig research hebben wij onze partners geselecteerd, waarbij er goede en langdurige garanties zijn bedongen.

  Door de lange garanties en uitgebreide selectieprocedure ben jij, als klant van Solease, ook verzekerd van de beste kwaliteit als je het systeem later van ons overneemt. Of als de zonnepanelen direct bij ons koopt natuurlijk. Want wij kijken bij het samenstellen van het systeem alleen naar de instraling, het dak en de energiebehoefte en niet naar de voorkeur voor koop of huur. Met andere woorden: bij iemand die koopt, installeren we hetzelfde systeem als waar wij investeren voor onze huurklanten.

  Is je interesse gewekt? Vraag dan eens een offerte aan. Dit is uiteraard gratis en vrijblijvend.
     Offerte aanvragen

 • Heb ik een batterij nodig voor het opslaan van de stroom van de zonnepanelen?

  Nee, dit is niet noodzakelijk. Je blijft gewoon aangesloten op het elektriciteitsnet. Wanneer je meer stroom verbruikt dan je zonnepanelen op dat moment opwekken, haal je het tekort uit het elektriciteitsnet. En als je meer stroom opwekt dan je direct gebruikt, geef je dat terug aan het net. Het net fungeert dus als een soort batterij.

  Op dit moment zijn thuisbatterijen nog enorm duur. Mogelijk wordt het plaatsen ervan over een paar jaar wel interessant. Dit komt doordat de salderingsregeling langzaam afgebouwd gaat worden. Wij houden de ontwikkelingen van de thuisbatterij nauwlettend in de gaten en willen dit aan ons assortiment toevoegen zodra het rendabel wordt.

     Meer over salderen

 • Wat heeft Solease mij te bieden?

  Wij bij Solease doen er alles aan dat zonnepanelen voor iedereen toegankelijk zijn, zelfs als je geen zonnepanelen kunt of wilt kopen. Bij ons kun je namelijk ook zonnepanelen huren.

  Voordelen:
  ✓ Je hoeft geen expert te zijn op het gebied van zonnepanelen of technische kennis te hebben. Die hebben wij namelijk binnen ons team en daarmee stellen we het ideale systeem samen voor jouw dak en energiebehoefte.
  ✓ Onze materialen zijn zorgvuldig geselecteerd. Daardoor ben jij verzekerd van een zonnestroomsysteem dat zeer betrouwbaar is en waarvan je jaren kunt genieten.
  ✓ We werken voornamelijk online. Dat betekent dat je geen vrije dag op hoeft te nemen of thuis hoeft te blijven voor een intake. We meten je dak in met behulp van geavanceerde software en doen de intake telefonisch. Alleen als het nodig is, sturen we iemand langs om je dak te beoordelen (schouw). Bij de installatie komen we natuurlijk wel langs 🙂
  ✓ De monteurs waarmee wij werken installeren het zonnestroomsysteem op jouw dak op een veilige en vakkundige manier. Daarnaast komen ze vaak bij jou uit de buurt doordat wij met lokale partijen werken.
  ✓ We zijn de eersten die in Nederland zonnepanelen gingen verhuren. Inmiddels hebben we duizenden tevreden klanten en kun je ook direct bij ons kopen. Klanten waarderen ons met een 9.2!

  Extra voordelen voor jou als huurder:
  ✓ Het is flexibel: GEEN vaste huurperiode van 10 of 15 jaar, maar je hebt iedere maand de optie om het systeem van ons over te nemen. Jij bepaalt of en wanneer dat jou uitkomt.
  ✓ Je hebt geen zorgen voor onvoorziene kosten, aangezien het systeem dat je van ons huurt verzekerd is en wij eventuele reparaties of onderhoud voor onze rekening nemen.
  ✓ Je profiteert van een niet-goed-geld-terug garantie. Eventuele problemen lossen we binnen 15 werkdagen op. Duurt het langer? Dan hoef je over die periode geen huur te betalen. Zo simpel is het!
  ✓ We monitoren het systeem op jouw dak. Doordat we in de gaten houden of jouw systeem opwekt wat hij zou moeten opwekken, zijn we er snel bij als iets niet in orde is en loop je geen opwek mis.

  Extra voordelen voor jou als koper:
  ✓ Wij maken geen onderscheid tussen koop en huur wat materiaal betreft. Je koopt bij ons dus hetzelfde systeem als waar wij in investeren voor onze huurders.
  ✓ Je mag 21% btw terugvragen aan de belastingdienst, maar dat kunnen wij ook voor je doen als je gebruik wilt maken van onze gratis btw-service.
  ✓ Bij ons krijg je lange garanties op alle onderdelen (in je offerte zie je terug hoe lang dit is) en daarnaast bieden we nog 10 jaar installatiegarantie.

 • Hoe vraag ik de btw terug bij aanschaf van de zonnepanelen?

  Wanneer je zonnepanelen koopt, mag je de btw terugvragen over het betaalde bedrag. Hoe hoog dit bedrag is, staat vermeld in de offerte. Hiervoor moet je jezelf bij de Belastingdienst registeren als btw-ondernemer (met zonnepanelen heb je namelijk een eigen energiefabriekje op je dak en daarom ziet de Belastingdienst jou als zelfstandig ondernemer). Eenmaal geregistreerd als ondernemer kun je het btw-teruggave verzoek indienen.

  Maak gebruik van onze btw-service
  Weet je niet goed hoe dit moet, of wil je dit liever door iemand anders laten doen? Dan kan je gebruik maken van onze (voorlopig gratis) btw-service. Samen met een extern adviseur zorgen wij ervoor dat jij de btw ontvangt.
     Bekijk btw-service

 • Kan ik zonnepanelen bij laten plaatsen als mijn stroomverbruik (blijvend) toeneemt?

  Voordat wij een legplan maken adviseren wij de klant om hun toekomstig verbruik te schatten, zodat het systeem ook in de toekomst passend is naar de energiebehoefte.

  Zonnepanelen bij laten plaatsen is mogelijk, afhankelijk van de omvormer die bij jouw thuis is geïnstalleerd. Een omvormer kan maar een bepaald vermogen aan. Als het zonnestroomsysteem meer vermogen heeft dan je omvormer aankan, dan kan dit voor schade zorgen. Wil je het systeem op je dak uitbreiden, maar past dit niet meer op de omvormer? Dan kun je een 2e systeem laten installeren, op voorwaarde dat er genoeg ruimte is op je dak voor minimaal 4 zonnepanelen.

  Het beste is om van te voren al een duidelijk beeld te hebben van het energieverbruik nu en in de toekomst. Wil je weten het mogelijk is om zonnepanelen op jouw dak te laten bijplaatsen? Stuur dan een e-mail naar info@solease.nl.

 • Wat is allemaal in de maandelijkse huurprijs inbegrepen?

  Indien je ervoor kiest om bij Solease zonnepanelen te gaan huren, dan is er in de prijs inbegrepen:

  • Zonnestroom systeem
  • Financiering
  • Installatie
  • Monitoring
  • Onderhoud
  • Reparatie
  • Verzekering

  Specifiek weten wat je gaat betalen? Vraag dan een offerte aan.

 • Ik wil mijn systeem uitbreiden, kan ik zonnepanelen bij laten plaatsen?

  Zonnepanelen bij laten plaatsen is mogelijk, afhankelijk van de beschikbare ruimte op je dak en van omvormer die bij jouw thuis is geïnstalleerd. Een omvormer kan maar een bepaald vermogen aan. Als het zonnestroomsysteem meer vermogen heeft dan je omvormer aankan, dan kan dit voor schade zorgen. Wil je het systeem op je dak uitbreiden, maar past dit niet meer op de omvormer? Dan kun je een 2e systeem laten installeren, op voorwaarde dat er genoeg ruimte is op je dak voor minimaal 4 zonnepanelen.

  Voordat wij een legplan maken adviseren wij de klant om hun toekomstig verbruik te schatten, zodat het systeem ook in de toekomst passend is naar de energiebehoefte. Het beste is om van te voren al een duidelijk beeld te hebben van het energieverbruik nu en in de toekomst.

  Wil je weten het mogelijk is om zonnepanelen op jouw dak te laten bijplaatsen? Stuur dan een e-mail naar info@solease.nl.

 • Wat als de fabrikant van de zonnepanelen failliet gaat?

  Als verhuurder van zonnepanelen is dit ons risico. Kortom: Wij zorgen voor het onderhoud en de reparatie, dus als de fabrikant van de zonnepanelen failliet gaat, dan blijven wij zorgen dat je panelen goed blijven werken. Stel nou dat Solease ook niet meer bestaat, dan is het fijn om te weten dat we aangesloten zijn bij Garantie Stichting ZonneEnergie.

 • Kan ik ook panelen op een grasveld plaatsen?

  Helaas bieden we deze optie niet. Het is technisch wel mogelijk, maar dit is veel gevoeliger voor schade en diefstal. Omdat wij verantwoordelijk blijven voor de panelen en de opbrengst ervan, is dit niet iets dat binnen ons aanbod ligt.

Help ons verbeteren

Hebben bovenstaande antwoorden jou geholpen?

            

STAAT JOUW VRAAG ER NIET TUSSEN?

Neem dan contact met ons op. Onze klantenservice staat je graag te woord.
Contact