Veelgestelde vragen – Kosten, terugverdientijd en financiering

Op deze pagina staan veelgestelde vragen over de kosten van zonnepanelen, de terugverdientijd ervan en manieren waarop je een zonnestroomsysteem kunt financieren. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

 • Wat kost het om zonnepanelen te huren?

  Een compleet zonnestroomsysteem van elf zonnepanelen (inclusief installatie) kost ongeveer € 72 per maand.

  Zijn deze zonnepanelen toe aan onderhoud of erger nog, is er iets kapot en is een reparatie noodzakelijk? Geen zorgen, Solease heeft de oplossing. Door zonnepanelen bij ons te huren ben je geen aanschafkosten kwijt en de kosten voor onderhoud, reparaties, monitoring en verzekering nemen wij voor onze rekening. Zo bespaar je een aanzienlijk bedrag en houd je in de meeste gevallen op jaarbasis zelfs een mooi bedrag over.

     Offerte aanvragen

 • Wat kosten zonnepanelen en hoe snel verdien je ze terug?

  Logisch dat je jezelf de vraag stelt: wat kost een zonnestroomsysteem, hoe ga je dat betalen en hoe snel heb je het terugverdiend? Hoeveel een zonnestroomsysteem kost hangt af van een aantal dingen. Aangezien ieder dak anders is, is de samenstelling van ieder systeem dat dus ook. De één heeft bijvoorbeeld wel optimizers, de ander niet. Daardoor is het geven van een vaste prijs per zonnepaneel niet mogelijk.

  Wil je weten wat een zonnestroomsysteem kost dat past op jouw dak en bij jouw energiebehoefte? Vraag dan een offerte aan of lees onze whitepaper “Wat kosten zonnepanelen en hoe snel verdien je ze terug?” voor een indicatie van de kosten en terugverdientijd.

  Download whitepaper

 • Kan ik niet beter wachten met het kopen van zonnepanelen totdat ze nog voordeliger zijn?

  Hoe sneller je eigen stroom opwekt hoe beter! Zonnepanelen zijn inmiddels zo ver ontwikkeld dat de prijzen niet meer zo snel dalen dat het loont om te wachten. Lees vooral eens dit artikel:

  10 redenen om te wachten met zonnepanelen

  Wil je weten welke besparing jij misloopt als je wacht met zonnepanelen? Doe dan in twee minuten een dakcheck of vraag een offerte aan. Beide zijn natuurlijk gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

 • Wat is allemaal in de maandelijkse huurprijs inbegrepen?

  Indien je ervoor kiest om bij Solease zonnepanelen te gaan huren, dan is er in de prijs inbegrepen:

  • Zonnestroomsysteem
  • Financiering
  • Installatie
  • Monitoring
  • Onderhoud
  • Reparatie
  • Verzekering

  Specifiek weten wat je gaat betalen? Vraag dan een offerte aan.
  Offerte aanvragen

 • Wat kost het om de zonnepanelen te verzekeren?

  Zolang je huurt bij Solease, zijn de zonnepanelen en de rest van het systeem verzekerd via Solease. In dat geval heb je daar dus geen extra kosten aan. Als je zonnepanelen koopt, doe je er goed aan om zelf een verzekering af te sluiten. Hoe hoog de kosten daarvoor zijn, verschilt per verzekeraar.

Help ons verbeteren

Hebben bovenstaande antwoorden jou geholpen?

smiley boossmiley ontevredensmiley neutraalsmiley tevredensmiley blij

STAAT JOUW VRAAG ER NIET TUSSEN?

Neem dan contact met ons op. Onze klantenservice staat je graag te woord.
Contact