Solease verbreekt banden met Q.Cells

Onlangs is het moeder bedrijf van zonnepanelenproducent Q.Cells, Hanwha, in het nieuws gekomen met verontrustende berichten. Hanwha Q.Cells maakt onderdeel uit van de Hanwha Groep. Binnen deze groep is er ook een bedrijf dat Hanwha Corp. heet en munitie maakt.

Solease heeft sinds een half jaar Hanwha Q.Cells in haar portfolio. We zijn dan ook geschrokken van dit nieuws. Dat een dochterbedrijf van Hanwha betrokken is bij de productie van munitie, en daarmee een negatief effect heeft op de mens, het milieu of de maatschappij, past niet bij ons. Daarom zijn we nu de zonnepanelen van Q.Cells zo snel mogelijk aan het uitfaseren en stappen we over op panelen van een andere producent. Dit doen we op een manier dat onze klanten hier geen last van hebben of krijgen.

Waarom Q.Cells?
We zijn altijd op zoek naar het beste zonnepaneel van de beste leverancier voor een goede prijs. Afgelopen zomer zijn we overgestapt op Q.Cells na uitvoerig onderzoek gedaan te hebben naar het bedrijf Hanwha Q.Cells. Dat de fabrikant deel uit maakt van een groep bedrijven, maakt het in eerste instantie een betere partner: de kans dat het failliet gaat is enorm verkleind. Daarnaast zijn de panelen zelf van zeer goede kwaliteit. Niet naar alle bedrijven binnen de Hanwha groep is onderzoek gedaan door Solease, het zijn er simpelweg heel veel.

Wat nu?
We stappen zo snel mogelijk over op zonnepanelen van een andere producent. We zijn volop in overleg met onze leveranciers en installatiepartners voor het uitfaseren van de Q.Cells zonnepanelen. De bestaande voorraad wordt opgemaakt, we bestellen geen nieuwe panelen meer.  Ons streven is om vanaf 1 januari 2019 geen Q.Cells meer te installeren. En dat is ons eerste goede voornemen voor een betere wereld!