ZONNEPANELEN UTRECHT

Wil je zonnepanelen op het dak van jouw woning in Utrecht laten plaatsen? Kies voor de zonnepanelen van Solease voor het opwekken van jouw eigen zonne-energie en bespaar direct op je energiekosten. Tegelijkertijd help je de provincie Utrecht om haar klimaatdoelen te behalen. We bieden ook de optie om zonnepanelen te kopen.

Vraag meteen een offerte aan of doe de dakcheck om een indicatie van de mogelijkheden te krijgen.

Offerte aanvragen

Zonnepanelen Utrecht

Zonnepanelen in Utrecht? Zeker doen!

In Utrecht kiezen steeds meer huishoudens voor zonnepanelen. Elke maand zijn er weer ruim 1.000 Utrechtse gezinnen die zonnepanelen laten plaatsen op hun dak. De provincie Utrecht en verschillende gemeentes doen er alles aan om zonne-energie te stimuleren.

 

Het wordt makkelijker om vergunningen te krijgen voor duurzame energie op bedrijfspanden. Sommige gemeenten willen in 2030 energieneutraal zijn. Meer opgewekte energie met zonnepanelen betekent dat we minder grijze stroom nodig hebben van energieleveranciers. En daarnaast bespaar je natuurlijk ook nog eens op je energiekosten. Een win-win situatie dus.

Geen investering nodig

Zonnepanelen in Utrecht zonder te investeren

Waar sommige Utrechters ervoor kiezen om direct het volledige zonnestroomsysteem aan te schaffen, zien we een verschuiving waarbij steeds meer mensen ervoor kiezen om zonnepanelen te huren, waarbij er geen investering nodig is. Solease maakt dit mogelijk. Je betaalt maandelijks een vast bedrag voor onze zonnepanelen en krijgt veel extra voordelen. Zo zitten onderhoud, reparaties en monitoring bij deze prijs inbegrepen.

 

Ook de kosten voor de verzekering van het zonnestroomsysteem vallen binnen het huurcontract. Zo kom jij nooit voor verrassingen te staan en weet je precies hoeveel je per maand kwijt bent. Ga je verhuizen? Dan draag je het huurcontract toch gewoon over aan de nieuwe eigenaar? Neem je de zonnepanelen liever van ons over? Dat kan al na de eerste maand. Je krijgt dan 21% van het overnamebedrag terug en betaalt alleen voor de marktwaarde.

Vrijblijvende offerte voor zonnepanelen in Utrecht

Stap nu over

Laat jouw opbrengst berekenen door onze solar experts

Nu vraag jij je natuurlijk af hoeveel zonnepanelen huren of kopen jou gaat kosten en hoeveel je hiermee kunt besparen. Onze experts voeren een dakscan uit. Met deze dakscan berekenen zij hoeveel energie de zonnepanelen op jouw dak in Utrecht zullen opwekken. De verwachte opbrengst leggen we vervolgens naast het verwachte verbruik om te bepalen hoeveel zonnepanelen ideaal zijn voor uw situatie. Bij het bepalen van je besparing zijn we altijd voorzichtig met schatten.

Advies op maat

Vaak bespaar je in de praktijk meer dan we vooraf voorspellen. Het groeiend aantal zonuren zorgt ervoor dat de opbrengst waarschijnlijk blijft stijgen, terwijl de vaste kosten gelijk blijven. Zonnepanelen in Utrecht leveren is maatwerk, je krijgt daarom ook advies op maat van ons. Hoeveel je precies gaat besparen hangt van verschillende factoren af.

Wil je weten of je dak geschikt is wat de mogelijkheden in jouw situatie zijn? Vraag direct een offerte aan en ontdek hoeveel jij per jaar gaat besparen met behulp van Solease.

Is jouw dak geschikt?

Geschikte daken in Utrecht

Uit onderzoek blijkt dat er op dit moment rond de 29% van de Utrechtse daken zonnepanelen liggen. Dit percentage willen wij nog meer laten stijgen. Solease installeert zonnepanelen op schuine daken en platte daken.

Voor een stabiel zonnestroomsysteem plaatsen we de panelen op schuine daken. De daken moeten een helling hebben tussen 15 en 60 graden. Bij platte daken mag de hellingshoek niet meer dan 7 graden zijn.

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

Zonnepanelen in Utrecht hebben diverse voordelen. Door de relatief gunstige ligging van de Utrecht kent de provincie ruim 1500 zonuren per jaar. De laatste jaren zien we een stijgende trend op dit vlak. De zon schijnt steeds vaker en doordat ook de luchtkwaliteit verbetert, wekken zonnepanelen steeds meer energie op. Dit is gunstig voor het rendement.

Zo houden onze klanten gemiddeld €130 per jaar extra over, in vergelijking met de kosten die ze kwijt zouden zijn bij de energieleverancier. Daar zijn de huurkosten dus al vanaf getrokken!

Draag bij aan een gezonder milieu

Je ziet dus wel dat het huren van zonnepanelen in Utrecht zeker loont. Door het opwekken van jouw eigen energie, draag je ook nog bij aan een beter milieu. Doordat je dit tientallen jaren kunt doen met zonnepanelen, maak je een grote impact. De droom van Solease is om alle geschikte daken in Nederland vol te krijgen. Om te beginnen in onze eigen provincie, al boeken we ook in de rest van Nederland veel winst.


De provincie Utrecht streeft er naar om in 2050 energieneutraal te zijn. Nieuwegein wil zelfs al in 2040 energieneutraal zijn.

Iedere maand kiezen zo’n 1.000 Utrechtse huishoudens ervoor om zonnepanelen te installeren op hun dak. Je sluit je dus aan bij een groeiende groep huiseigenaren met zonnepanelen.

Met ruim 1500 zonuren per jaar is de gemeente Utrecht interessant voor het opwekken van zonne-energie.

Kies voor Solease!

Solease is het eerste bedrijf dat in Nederland zonnepanelen ging verhuren. Vanuit Utrecht zijn we begonnen met het uitbreiden van onze diensten in heel Nederland. We helpen onze provincie graag bij het geven van het goede voorbeeld.

 

Wil je samen met Solease werken aan een duurzamere wereld en tegelijkertijd besparen? Bij ons huur je voor een scherpe prijs hoge kwaliteit zonnepanelen met een levensduur van 25 jaar. Waarom je bij ons klant wilt worden:

✓ Duizenden tevreden klanten door heel Nederland
✓ Klanten waarderen ons met een 9.2
✓ Lokale, ervaren en gecertificeerde installateurs
✓ Overnemen kan iedere maand zonder boete
✓ Niet-goed-geld-terug garantie
✓ Huren = incl. monitoring, onderhoud & reparaties
✓ Scherpe prijs voor zeer betrouwbare systemen
✓ Systemen vanaf 4 zonnepanelen