ZONNEPANELEN UTRECHT

Wil je zonnepanelen op het dak van je woning in Utrecht laten plaatsen? Kies voor de zonnepanelen van Solease voor het opwekken van jouw eigen zonne-energie en bespaar direct op je jaarlijkse energiekosten. Tegelijkertijd help je de provincie Utrecht om haar klimaatdoelen te behalen. We bieden ook de optie om zonnepanelen te kopen. Vraag meteen een offerte aan of doe de dakcheck om een indicatie van de mogelijkheden te krijgen.

Offerte aanvragen

Zonnepanelen Utrecht

Zonnepanelen in Utrecht? Zeker doen!

Als je in Utrecht woont, is het je waarschijnlijk wel opgevallen dat steeds meer huishoudens in de regio voor zonnepanelen kiezen. Elke maand zijn er weer ruim 1.000 Utrechtse gezinnen die zonnepanelen laten plaatsen op hun dak. De provincie Utrecht en verschillende gemeentes doen er alles aan om zonne-energie te stimuleren. Zo wordt het gemakkelijker om een vergunning te krijgen voor duurzame energie opwekking op bedrijfspanden en hebben sommige gemeenten zelf al als doel gesteld om in 2030 energieneutraal te zijn. Meer opgewekte energie met zonnepanelen betekent dat we minder grijze stroom nodig hebben van energieleveranciers. En daarnaast bespaar je natuurlijk ook nog eens op je energiekosten. Een win-win situatie dus.

Geen investering nodig

Zonnepanelen in Utrecht zonder te investeren

Waar sommige Utrechters ervoor kiezen om direct het volledige zonnestroomsysteem aan te schaffen, zien we een verschuiving waarbij steeds meer mensen ervoor kiezen om zonnepanelen te huren, waarbij er geen investering nodig is. Solease maakt dit mogelijk. Je huurt onze zonnepanelen voor een vast bedrag per maand en krijgt hier een hoop extra’s bij. Zo zitten onderhoud, reparaties en monitoring bij deze prijs inbegrepen. Ook de kosten voor de verzekering van het zonnestroomsysteem vallen binnen het huurcontract. Zo kom jij nooit voor verrassingen te staan en weet je precies hoeveel je per maand kwijt bent. Ga je verhuizen? Dan draag je het huurcontract toch gewoon over aan de nieuwe eigenaar? Neem je de zonnepanelen liever van ons over? Dat kan al na de eerste maand. Je krijgt dan 21% van het overnamebedrag terug en betaalt alleen voor de marktwaarde.

Vrijblijvende offerte voor zonnepanelen in Utrecht

Stap nu over

Zonnepanelen, een logische keuze

Nu vraag jij je natuurlijk af hoeveel zonnepanelen huren of kopen jou gaat kosten en hoeveel je hiermee kunt besparen. Aan de hand van een dakscan berekenen onze solar experts zeer nauwkeurig hoeveel de zonnepanelen op jouw dak in Utrecht gaan opwekken. De verwachte opbrengst leggen we vervolgens naast het verwachte verbruik om te bepalen hoeveel zonnepanelen ideaal zijn voor uw situatie. Bij het bepalen van je besparing zijn we altijd voorzichtig met schatten. Vaak bespaar je in de praktijk meer dan we vooraf voorspellen. Het groeiend aantal zonuren zorgt ervoor dat de opbrengst waarschijnlijk blijft stijgen, terwijl de vaste kosten gelijk blijven. Het leveren van zonnepanelen in Friesland is altijd maatwerk, je kunt van ons dan ook advies op maat verwachten. Hoeveel je precies gaat besparen hangt van verschillende factoren af. Wil je weten wat de mogelijkheden van jouw dak zijn? Vraag direct een offerte aan en ontdek hoeveel jij per jaar gaat besparen met behulp van Solease.

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

Zonnepanelen in Utrecht hebben diverse voordelen. Door de relatief gunstige ligging van de Utrecht kent de provincie ruim 1500 zonuren per jaar. De laatste jaren zien we een stijgende trend op dit vlak. De zon schijnt steeds vaker en doordat ook de luchtkwaliteit verbetert, wekken zonnepanelen steeds meer energie op. Dit is gunstig voor het rendement. Zo houden onze klanten gemiddeld €130 per jaar extra over, in vergelijking met de kosten die ze kwijt zouden zijn bij de energieleverancier. Daar zijn de huurkosten dus al vanaf getrokken! Je ziet dus wel dat het huren van zonnepanelen in Utrecht zeker loont. Door het opwekken van jouw eigen energie, draag je ook nog bij aan een beter milieu. Doordat je dit tientallen jaren kunt doen met zonnepanelen, maak je een grote impact. De droom van Solease is om alle geschikte daken in Nederland vol te krijgen. Om te beginnen in onze eigen provincie, al boeken we ook in de rest van Nederland veel winst.


De provincie Utrecht streeft er naar om in 2050 energieneutraal te zijn. Nieuwegein wil zelfs al in 2040 energieneutraal zijn.

Iedere maand kiezen zo’n 1.000 Utrechtse huishoudens ervoor om zonnepanelen te installeren op hun dak. Je sluit je dus aan bij een groeiende groep huiseigenaren met zonnepanelen.

Met ruim 1500 zonuren per jaar is de gemeente Utrecht interessant voor het opwekken van zonne-energie.

Kies voor Solease!

Solease is het eerste bedrijf dat in Nederland zonnepanelen ging verhuren. Vanuit Utrecht zijn we begonnen met het uitbreiden van onze diensten en ondertussen zijn we actief in heel Nederland. We helpen onze provincie graag bij het geven van het goede voorbeeld. Wil je samen met Solease werken aan een duurzamere wereld en tegelijkertijd besparen? Bij ons huur je voor een scherpe prijs hoge kwaliteit zonnepanelen met een levensduur van 25 jaar. Waarom je bij ons klant wilt worden:

✓ Duizenden tevreden klanten door heel Nederland
✓ Klanten waarderen ons met een 9.2
✓ Lokale, ervaren en gecertificeerde installateurs
✓ Overnemen kan iedere maand zonder boete
✓ Niet-goed-geld-terug garantie
✓ Huren = incl. monitoring, onderhoud & reparaties
✓ Scherpe prijs voor zeer betrouwbare systemen
✓ Systemen vanaf 4 zonnepanelen