Voordelen zonnepanelen huren

Tegenwoordig kun je bijna alles huren. Van wasmachines, tot fietsen. Van gereedschap tot koffiezetapparaten. Ideaal voor als je niet kan inschatten hoe lang een product meegaat. Als je niet weet welk merk of type je moet kiezen. Als je geen zin hebt in onverwachte kosten voor onderhoud, reparaties of vervangende onderdelen. Of omdat je het hoge aankoopbedrag simpelweg niet eraan wilt uitgeven.

Wil je zonnepanelen huren? Bij ons zit je goed: jij de lusten, wij de lasten. Op deze pagina vergelijken we huur met koop, hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet, vertellen we je waarom huren slim, veilig en makkelijk is en delen onze klanten hun ervaringen.

Daarom kies je voor Solease

Huren of kopen?

Wat is voor jou de beste keuze?

Je kunt natuurlijk zelf het beste beoordelen wat bij jou past: zonnepanelen huren of kopen. Ons overzicht hieronder kan daarbij helpen. Zo kun je eindelijk een weloverwogen keuze maken en die zonnepanelen laten blinken op je dak. En belangrijker nog: je stopt met te veel betalen voor stroom.

En wees eerlijk, zelfs als je niets bespaart, loont het om over te stappen. Wat dacht je van een beter energielabel en de waardevermeerdering van je huis door zonnepanelen? En als je moet kiezen, dan voelt het toch een stuk beter om te betalen voor schone zonne-energie dan voor kolenstroom van je energieleverancier?

Huren of kopen, jij kiest

Zonnepanelen huren bij Solease

Geen terugverdientijd, dus je bespaart vanaf de eerste dag na installatie


Geen investering vereist, dit doet Solease


Solease controleert of jouw systeem goed werkt en faciliteert een gratis monitoring app


Flexibiliteit: je behoud de optie om te kopen wanneer jou dat uitkomt (altijd voor marktwaarde of minder)


Solease geeft garantie op een goed werkend systeem


Bij verhuizing is het huurcontract overdraagbaar


Pas recht op 21% btw teruggave bij overname en alleen over het overnamebedrag


Dit besparen onze huurklanten

Zonnepanelen kopen bij Solease

Terugverdientijd is ongeveer 6 jaar (+1 jaar als je hiervoor een lening hebt)


Investeer met eigen geld of met een lening


Zelf controleren of je systeem werkt en Solease faciliteert een gratis monitoring app


Kwaliteit en betrouwbaarheid van een huur-systeem (waar wij zelf ook in investeren voor huurklanten)


Garantie zelf opeisen bij leveranciers/producent


Bij verhuizing is de waarde van het systeem opgenomen in de taxatie van je huis


Direct 21% BTW van het aankoopbedrag terug via onze gratis btw service


Dit besparen onze koopklanten

Zonnepanelen

Zonnepanelen, altijd een goede keuze

Zonnepanelen zijn sowieso een goede keuze, of je ze nou huurt, koopt met spaargeld, of koopt met een lening. Zonne-energie is goed voor de portemonnee en goed voor het milieu. Maar liefst een miljoen (1.000.000!) huishoudens in Nederland kunnen dat bevestigen.

Opbrengst zonnepanelen
Sommige mensen denken dat zonnepanelen huren geen voordeel oplevert. Onterecht. Je profiteert nog steeds van alle voordelen van zonnepanelen. Het kost in de meeste gevallen minder dan dat je aan je energiemaatschappij betaalt. Onze klanten besparen onderaan de streep gemiddeld zo’n €130 per jaar. Hoe dat kan? Je krijgt bij ons hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. En op kwaliteit moet je zeker niet bezuinigen bij een levensduur van 25 jaar.

Financiering

Welke financiering past bij jou?

Misschien vraag je je af of huren iets voor jou is. Als je je herkent in één of meer van de volgende uitspraken, is huren wellicht een goede keuze voor je.

 • Je vindt de energierekening te hoog en wilt jouw maandlasten verlagen
 • Je wilt wel zonnepanelen, maar hebt niet genoeg spaargeld om ze te kopen
 • Je heb niet genoeg spaargeld en wilt ook geen lening ervoor afsluiten gezien de BKR-registratie die je daarbij krijgt
 • Je wilt je spaargeld niet uitgeven aan zonnepanelen, maar liever aan iets anders (bijvoorbeeld andere duurzame maatregelen zoals isolatie)
 • Je wilt geen omkijken hebben naar een systeem en kiest voor huur omdat je compleet ontzorgd wordt
 • Je wilt direct zonnepanelen, spaart ondertussen verder om het systeem in de toekomst alsnog te kopen

Belangrijkste voordelen van zonnepanelen

Financiële voordelen

✔ Met 10 zonnepanelen bespaar je zo’n €600 per jaar op je energierekening

✔ Geen extra kosten voor onderhoud of reparatie (want die zijn voor Solease)

✔ Minder tot geen last meer van energieprijsstijgingen door je energieleverancier

Voordelen voor het milieu

✔ De energie uit zonnepanelen is 100% groene stroom op: super duurzaam

✔ Zonnepanelen verlagen jouw CO2-uitstoot, dit remt de opwarming van de aarde

✔ Je draagt bij aan een schonere wereld voor je (klein)kinderen

Voordelen voor je huis

✔ Je profiteert met zonnepanelen van een beter energielabel voor je huis

✔ Je huis wordt meer waard door de zonnepanelen (gemiddeld €5000)

✔ Zonnepanelen zorgen voor schaduw op je dak en dus koelere kamers in de zomer.

Scherp geprijsd

Fantastische panelen voor een klein prijsje

Wat is het rendement van zonnepanelen? Wat is de opbrengst van zonnepanelen op? Welke zonnepanelen zijn goed? En hoe veel wil ik daarvoor uitgeven? Dit zijn vragen die je jezelf wellicht stelt.

Hoge opbrengst, lage prijs
Iedereen kent het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’. Bij ons hoef je je daar geen zorgen over te maken. Wij draaien op voor de kosten als iets snel slijt of vervangen moet worden. Daarom hebben onze zonnepanelen een zware keuring doorstaan. Onze zonnepanelen hebben een hoge opbrengst en zijn zeer betrouwbaar. Bonus: omdat wij verantwoordelijk zijn, ben jij zeker van hoge kwaliteit. Zo simpel is het.

Geen verrassingen

Geen bijkomende kosten

Uit onderzoek is gebleken dat je voor een periode van 15 jaar ongeveer de helft van de nieuwprijs van een systeem moet reserveren voor reparaties, verzekering, monitoring en dergelijke. Een omvormer bijvoorbeeld, gaat gemiddeld na 10-12 jaar kapot.

Zolang je huurt, betalen kosten om ervoor te zorgen dat je systeem goed blijft functioneren. We houden zelfs voor je in de gaten of het systeem naar behoren werkt. Zo zijn we er snel bij als er iets mis is. Je loopt daardoor geen opbrengst mis en komt ook niet voor financiële verrassingen te staan.

Zonnepanelen huren is...

Slim

Te veel voor stroom betalen is verleden tijd. Je houdt vanaf nu direct geld over, zonder dat je daarvoor hoeft te investeren.

Die besparing voelde nog nooit zo goed, want die duurzame zonne-energie is ook nog eens goed voor het milieu.

 


 

Veilig

Bij ons ben je nu en in de toekomst verzekerd van een goed-werkend systeem (anders krijg je je geld terug).

Je huurt dus zonder zorgen, zonder onverwachte kosten en bent beschermd tegen stroomprijsstijgingen.

 


 

Gemakkelijk

Wij regelen alles voor je. Allereerst meten we je dak op afstand in. Vervolgens installeren en verzekeren we het systeem.

Natuurlijk houden we continu in de gaten of het systeem goed blijft werken. Is er iets mis? Dan lossen wij dat voor je op.

Zonnepanelen huren is...

Slim

Direct geld overhouden, zonder te investeren. Te veel voor stroom betalen is verleden tijd. En die besparing voelde nog nooit zo goed, want die duurzame zonne-energie is ook nog eens goed voor het milieu.

Veilig

Bij ons ben je nu en in de toekomst verzekerd van een goed-werkend systeem (anders krijg je je geld terug). Je huurt dus zonder zorgen, zonder onverwachte kosten en bent beschermd tegen stroomprijsstijgingen.

Gemakkelijk

Wij regelen alles voor je. Allereerst meten we je dak op afstand in. Vervolgens installeren en verzekeren we het systeem. En natuurlijk houden we continu in de gaten of het systeem goed blijft werken. Is er iets mis? Dan lossen wij dat voor je op.

FEIT: Onze klanten besparen zo’n 130 euro extra per jaar

Jouw besparing op je stroomkosten is hoger dan de huur van de zonnepanelen. Gemiddeld houden onze klanten 130 euro per jaar over.

Neem eens 1 minuut om te bedenken waar je dat liever aan uit zou geven. Langer op vakantie, je partner trakteren op een super-de-luxe etentje, met het hele gezin naar de dierentuin…

Ervaringen van onze klanten

 • Theresia uit Drachten

  Duidelijk uitleg. Klantenservice is prima, geven bij vragen alle uitleg, bewijs enz. Zeer snelle reacties bij accepteren van huurovereenkomst. Binnen de kortste keren zijn de zonnepanelen op dak en kun je beginnen met besparen.

  Thijs uit Maasbracht

  Het werkt geweldig met Solease goede afspraken correcte levering goede monitoring zeer tevreden.

  Aleks uit Westervoort

  Voor en tijdens de overeenkomst en installatie heel prettig contact, goede en heldere afspraken. Er kwamen bekwame en meedenkende installateurs. Tot nu toe zijn we zeer tevreden en zien we de lease zonnig tegemoet :)”.

FEIT: Onze klanten besparen zo’n 130 euro extra per jaar

Jouw besparing op je stroomkosten is hoger dan de huur van de zonnepanelen. Gemiddeld houden onze klanten 130 euro per jaar over. Neem eens 1 minuut om te bedenken waar je dat liever aan uit zou geven. Langer op vakantie, je partner trakteren op een super-de-luxe etentje, met het hele gezin naar de dierentuin…

Weten wat jij kan besparen?