Voordelen zonnepanelen huren

Tegenwoordig kun je bijna alles huren. Van wasmachines tot fietsen. Van gereedschap tot auto’s. Ideaal voor als je niet direct de investering kunt of wilt doen. Geen zin hebt in  onverwachte kosten voor onderhoud, reparaties of vervangende onderdelen of het gedoe wat er mee gepaard gaat om dit allemaal zelf te regelen.

Je vraagt je waarschijnlijk af wanneer huren de beste keuze is? Op deze pagina hebben we de belangrijkste voordelen van zonnepanelen huren voor je op een rijtje gezet, vertellen we je wanneer je het beste voor huren kunt kiezen en delen onze klanten hun ervaringen.

Daarom kies je voor Solease

Alle voordelen van zonnepanelen huren bij Solease op een rij

Wanneer je zonnepanelen huurt bij Solease dan zit je goed. Wij regelen namelijk alles voor je. Van aanschaf van het zonnestroomsysteem tot aan de installatie, reparaties, verzekering en monitoring. Daarnaast heeft het huren van zonnepanelen nog meer voordelen.

✔ Geen investering, maar wel meteen gemiddeld € 200 per jaar besparen.

✔ Flexibel huurcontract: overnemen kan iedere maand en na 15 jaar huren verlagen we de huurprijs met 40%.

✔ Gegarandeerd een goed werkend systeem. Werkt het systeem niet? Dan betaal je ook geen huur.

✔ Geen bijkomende kosten: kosten voor reparaties of vervangende onderdelen zijn voor Solease. Indexeren doen we niet.

✔ Beste prijs/kwaliteit omdat wij verantwoordelijk zijn voor het zonnestroomsysteem.

✔ Gemiddeld €250 koopkorting voor ieder jaar dat je huurt. Na 20 jaar huren mag je het complete systeem voor €1 overnemen.

✔ Actieve monitoring. Wij houden de werking voor je in de gaten en nemen actie indien nodig.

Huurprijs opvragen

Wanneer huren?

Wanneer kiezen voor zonnepanelen huren?

Misschien vraag je je af of huren iets voor jou is. Als je je herkent in één of meer van de volgende uitspraken, is huren wellicht een goede keuze voor je.

  • Je wilt wel zonnepanelen, maar hebt niet genoeg spaargeld om ze te kopen en wilt geen lening vanwege de BKR-registratie.
  • Je vindt de energierekening te hoog en wilt jouw maandlasten verlagen
  • Je wilt je spaargeld liever uitgeven aan wat anders. Bijvoorbeeld andere duurzame maatregelen, zoals isolatie
  • Je hebt geen zin in gedoe en wilt geen omkijken hebben naar een het zonnestroomsysteem als er iets mis mee is.
  • Je wilt direct zonnepanelen, spaart ondertussen verder om het systeem in de toekomst alsnog te kopen

Heb je voldoende spaargeld, wil je maximaal rendement met zonnepanelen en vind je het niet erg om zelf alles te regelen. Dan past zonnepanelen kopen beter bij je. Bekijk de voordelen van kopen.

Zonnepanelen

Zonnepanelen, altijd een goede keuze

Zonnepanelen zijn sowieso een goede keuze, of je ze nou huurt, koopt met spaargeld, of koopt met een lening. Zonne-energie is goed voor de portemonnee en goed voor het milieu. Je bespaart namelijk per jaar gemiddeld tot €825* op je energierekening en ook gemiddeld 2 ton CO2, wat gelijk staat aan de CO2 jaaropname van 100 bomen. Tot slot leiden zonnepanelen tot een beter energielabel en dus een huis wat toekomstbestendig en meer waard is. Maar liefst 1 miljoen huishoudens in Nederland kunnen dat al bevestigen.

*met een gemiddeld zonnestroomsysteem van 12 panelen 

Dit zeggen klanten over Solease

Ger uit Breskens

19 zonnepanelen

Prima advies, heldere informatie over kosten en plaatsing. Goede after-sales service.

Theo uit Westervoort

12 zonnepanelen

Nadat ik interesse toonde, is alles op een deskundige en soepele wijze in gang gezet. Op ons huis ligt nu een uitstekend zonne-energiesysteem, die ons voorziet van milieuvriendelijke en betaalbare stroom.

Peter uit Maarssen

10 zonnepanelen

Heldere uitleg en vriendelijk personeel. Installatie was volgens afspraak en er is netjes gewerkt. Super om te zien dat de meter terugloopt als de zon schijnt! Ook zonder investering je steentje bijdragen aan het milieu.

Peter uit Oldemarkt

12 zonnepanelen

Snel geregeld, duidelijke afspraken en geen cent te veel.

John uit Harlingen

8 zonnepanelen

Monteurs Frits en Bert hebben de panelen met vakwerk op het dak gelegd. Ik raad het iedereen aan om een offerte aan te vragen. Solease geeft je goede raad en informatie. Goed team met gedreven mensen! Top!!!

Hay uit Venray

11 zonnepanelen

De plaatsing van de zonnepanelen was binnen een dag gebeurd. Monteurs waren echt vakmensen en zeer vriendelijk. Ik kan het iedereen aanraden. Daarna nog gebeld door Solease of alles in orde was. Echt super.

Rein en Truus uit Lienden

14 zonnepanelen

De monteurs waren keurig op tijd en gingen direct aan de slag. De heren lieten zich niet ontmoedigen door slecht weer en werkten door totdat alle 14 zonnepanelen op het dak lagen. Wat een bikkels, chapeau!

Remy uit Zwolle

12 zonnepanelen

Perfect gegaan met de installatie. 4 uur werk. Fijne monteurs. Goed overleg hoe ik het graag wil hebben. Niks geen kabel in het zicht…let the sun shine!!

Gerrit uit Hurdegaryp

10 zonnepanelen

Dankzij Solease wek ik nu ook schone energie op. Het aanmelden en de begeleiding van Solease was heel prettig en persoonlijk. Twee ervaren installateurs kwamen op de afgesproken dag en hebben het keurig gemonteerd. Prima werk.

Thijs uit Maasbracht

12 zonnepanelen schuin dak

Het werkt geweldig met Solease: goede afspraken, correcte levering en goede monitoring. Zeer tevreden.

Start vanaf dag 1 met besparen en kies voor huur

Door zonnepanelen te huren bespaar je direct vanaf dag 1 op je energierekening en hoef je geen grote investering te doen. Daarnaast wordt alles voor je geregeld door Solease. Neem eens een moment om te denken waar je de besparing + de tijd liever aan wilt besteden. Langer op vakantie, je partner trakteren op een super-de-luxe etentje, met het hele gezin naar de dierentuin…

Weten wat jij kan besparen?