Voordelen zonnepanelen huren

Tegenwoordig kun je bijna alles huren. Van wasmachines, tot fietsen. Van gereedschap tot koffiezetapparaten. Ideaal voor als je niet kan inschatten hoe lang een product meegaat. Als je niet weet welk merk of type je moet kiezen. Als je geen zin hebt in onverwachte kosten voor onderhoud, reparaties of vervangende onderdelen. Of omdat je het hoge aankoopbedrag simpelweg niet eraan wilt uitgeven.

Wil je zonnepanelen huren? Bij ons zit je goed.

Daarom kies je voor Solease

Zonnepanelen

Zonnepanelen, altijd een goede keuze

Zonnepanelen zijn sowieso een goede keuze, of je ze nou huurt, koopt met spaargeld, of koopt met een lening. Zonne-energie is goed voor de portemonnee en goed voor het milieu. Zo’n 800.000 huishoudens in Nederland kunnen dat bevestigen.

Sommige mensen denken dat huren geen voordeel oplevert. Onterecht. Het kost in de meeste gevallen minder dan dat je aan je energiemaatschappij betaalt. Onze klanten besparen onderaan de streep gemiddeld zo’n €130 per jaar. Je krijgt bij ons hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. En op kwaliteit moet je zeker niet bezuinigen bij een levensduur van 25 jaar.

Huren of kopen?

Wat is voor jou de beste keuze?

Na het zien van onderstaand overzicht, kan jij natuurlijk zelf het beste oordelen wat bij jou past: Huren of kopen. Zo kun je eindelijk een weloverwogen keuze maken. Belangrijker nog: je stopt met te veel betalen voor stroom.

En wees eerlijk, zelfs als je niets bespaart, loont het om over te stappen. Want als je moet kiezen, dan voelt het toch een stuk beter om te betalen voor schone zonne-energie dan kolenstroom van je energieleverancier?

Zonnepanelen huren versus kopen

Zonnepanelen huren bij Solease

 • Spaargeld blijft op de bank
 • Besparen vanaf de 1e dag
 • Geen onverwachte kosten voor onderhoud/reparaties
 • Solease controleert of jouw systeem naar behoren werkt + je kunt meekijken op de gratis monitoring app
 • Verzekering is inbegrepen
 • Niet-goed-geld-terug garantie. Solease lost eventuele problemen op
 • Géén BKR-registratie
 • Huurcontract is overdraagbaar
 • Geen risico op waardedaling

 


 

Zonnepanelen kopen met spaargeld

 • Duizenden euro’s investeren
 • Terugverdientijd van 7 tot 9 jaar
 • Extra kosten voor onderhoud/reparaties zijn voor eigen rekening
 • Zelf controleren of je systeem werkt. Zelf zorgen voor monitorings app
 • Extra kosten voor verzekering
 • Garantie alleen bij leveranciers/producent, dit moet je zelf opeisen
 • Geen BKR-registratie
 • Niet overdraagbaar
 • Eventuele waardedaling is voor eigen risico

 


 

Zonnepanelen kopen met lening

 • Duizenden euro’s investeren + rentekosten
 • Terugverdientijd van minimaal 9 jaar
 • Extra kosten voor onderhoud/reparaties zijn voor eigen rekening
 • Zelf controleren of je systeem werkt. Zelf zorgen voor monitorings app
 • Extra kosten voor verzekering
 • Garantie alleen bij leveranciers/producent, dit moet je zelf opeisen
 • BKR-registratie
 • Niet overdraagbaar
 • Eventuele waardedaling is voor eigen risico

ZONNEPANELEN HUREN VERSUS KOPEN

Zonnepanelen huren
bij Solease

Zonnepanelen kopen
bij Solease

Zonnepanelen kopen
met een lening

Jouw spaargeld blijft op de bankDuizenden euro’s investerenDuizenden euro’s investeren plus bijkomende rentekosten
Besparen vanaf de 1e dagTerugverdientijd van 7 tot 9 jaarTerugverdientijd van 9 jaar of langer
Kosten voor eventueel onderhoud/reparaties zijn voor SoleaseExtra kosten voor onderhoud/reparaties zijn voor eigen rekeningExtra kosten voor onderhoud/reparaties zijn voor eigen rekening
Solease controleert of jouw systeem werkt en faciliteert een gratis monitoring appZelf controleren of je systeem werkt. Solease faciliteert een monitorings appZelf controleren of je systeem werkt. Zelf zorgen voor monitorings app
Solease betaalt de verzekeringExtra kosten voor verzekeringExtra kosten voor verzekering
Solease lost eventuele problemen op met niet-goed-geld-terug garantie.Garantie zelf opeisen bij leveranciers/producentGarantie zelf opeisen bij leveranciers/producent
Géén BKR-registratieGeen BKR-registratieBKR-registratie
Huurcontract is overdraagbaarNiet overdraagbaarNiet overdraagbaar
Risico op waardedaling is voor Solease. Overnemen is altijd tegen marktwaardeWaardedaling is voor eigen risicoWaardedaling is voor eigen risico
Je krijgt 21% van het overnamebedrag terug bij overname (gratis met onze btw-service)Je krijgt 21% btw van het aankoopbedrag terug (maak gebruik van onze gratis btw-service)Btw-teruggave-aanvraag zelf indienen bij De Belastingdienst om 21% van het aankoopbedrag terug te krijgen
Flexibiliteit: je behoud de optie om te kopen wanneer jou dat uitkomtKwaliteit en betrouwbaarheid van een huur-systeem (waar wij zelf ook in investeren)Kwaliteit en betrouwbaarheid van het systeem en veiligheid van installatie is onbekend
HUURPRIJS OPVRAGENZONNEPANELEN KOPEN

Scherp geprijsd

Fantastische panelen voor een klein prijsje

Iedereen kent het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’. Wij draaien op voor de kosten als iets snel slijt of vervangen moet worden. Daarom hebben onze zonnepanelen een zware keuring doorstaan. Omdat wij verantwoordelijk zijn, ben jij zeker van hoge kwaliteit.

Geen verrassingen

Geen bijkomende kosten

Uit onderzoek is gebleken dat je voor een periode van 15 jaar ongeveer de helft van de nieuwprijs van een systeem moet reserveren voor reparaties, verzekering, monitoring en dergelijke. Een omvormer bijvoorbeeld, gaat gemiddeld na 10-12 jaar kapot.

Zolang je huurt, betalen kosten om ervoor te zorgen dat je systeem goed blijft functioneren. We houden zelfs voor je in de gaten of het systeem naar behoren werkt. Zo zijn we er snel bij als er iets mis is. Je loopt daardoor geen opbrengst mis en komt ook niet voor financiële verrassingen te staan.

Zonnepanelen huren is...

Slim

Te veel voor stroom betalen is verleden tijd. Je houdt vanaf nu direct geld over, zonder dat je daarvoor hoeft te investeren.

Die besparing voelde nog nooit zo goed, want die duurzame zonne-energie is ook nog eens goed voor het milieu.

 


 

Veilig

Bij ons ben je nu en in de toekomst verzekerd van een goed-werkend systeem (anders krijg je je geld terug).

Je huurt dus zonder zorgen, zonder onverwachte kosten en bent beschermd tegen stroomprijsstijgingen.

 


 

Gemakkelijk

Wij regelen alles voor je. Allereerst meten we je dak op afstand in. Vervolgens installeren en verzekeren we het systeem.

Natuurlijk houden we continu in de gaten of het systeem goed blijft werken. Is er iets mis? Dan lossen wij dat voor je op.

Zonnepanelen huren is...

Slim

Direct geld overhouden, zonder te investeren. Te veel voor stroom betalen is verleden tijd. En die besparing voelde nog nooit zo goed, want die duurzame zonne-energie is ook nog eens goed voor het milieu.

Veilig

Bij ons ben je nu en in de toekomst verzekerd van een goed-werkend systeem (anders krijg je je geld terug). Je huurt dus zonder zorgen, zonder onverwachte kosten en bent beschermd tegen stroomprijsstijgingen.

Gemakkelijk

Wij regelen alles voor je. Allereerst meten we je dak op afstand in. Vervolgens installeren en verzekeren we het systeem. En natuurlijk houden we continu in de gaten of het systeem goed blijft werken. Is er iets mis? Dan lossen wij dat voor je op.

FEIT: Onze klanten besparen zo’n 130 euro extra per jaar

Jouw besparing op je stroomkosten is hoger dan de huur van de zonnepanelen. Gemiddeld houden onze klanten 130 euro per jaar over.

Neem eens 1 minuut om te bedenken waar je dat liever aan uit zou geven. Langer op vakantie, je partner trakteren op een super-de-luxe etentje, met het hele gezin naar de dierentuin…

Ervaringen van onze klanten

 • Theresia uit Drachten

  Duidelijk uitleg. Klantenservice is prima, geven bij vragen alle uitleg, bewijs enz. Zeer snelle reacties bij accepteren van huurovereenkomst. Binnen de kortste keren zijn de zonnepanelen op dak en kun je beginnen met besparen.

  Thijs uit Maasbracht

  Het werkt geweldig met Solease goede afspraken correcte levering goede monitoring zeer tevreden.

  Aleks uit Westervoort

  Voor en tijdens de overeenkomst en installatie heel prettig contact, goede en heldere afspraken. Er kwamen bekwame en meedenkende installateurs. Tot nu toe zijn we zeer tevreden en zien we de lease zonnig tegemoet :)”.

FEIT: Onze klanten besparen zo’n 130 euro extra per jaar

Jouw besparing op je stroomkosten is hoger dan de huur van de zonnepanelen. Gemiddeld houden onze klanten 130 euro per jaar over. Neem eens 1 minuut om te bedenken waar je dat liever aan uit zou geven. Langer op vakantie, je partner trakteren op een super-de-luxe etentje, met het hele gezin naar de dierentuin…

Weten wat jij kan besparen?