Flexibel zonnepanelen huren

Jij bepaalt hoe lang je wilt huren. Je hebt de vrijheid om het systeem over te nemen of te stoppen wanneer jij wilt. We hebben dus geen vaste looptijd voor het huren van zonnepanelen. Je weet tenslotte nooit wat de toekomst brengt.

Offerte aanvragen

Kopen?

Overnemen tegen marktwaarde

Veel mensen beginnen met huren en kopen de zonnepanelen van ons over, zodra ze genoeg gespaard hebben. Overnemen kan op elk moment.

Bij ons neem je het zonnestroomsysteem altijd voor marktwaarde over.

Elke maand dat je huurt, wordt je koopkorting hoger. Dit is een gegarandeerde korting op de nieuwprijs van je zonnestroomsysteem.

Daalt de marktwaarde van je systeem onverwachts harder dan dat? Dan betaal je alleen de marktwaarde.

Wat de maximale overnamekosten zijn, staat in je offerte. Wel zo transparant en zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Overnemen

Zonnepanelen overnemen?

Veel mensen beginnen met huren en kopen de zonnepanelen van ons over wanneer ze genoeg bij elkaar gespaard hebben. Bij ons neem je het zonnestroomsysteem altijd voor marktwaarde over.

Kopen met korting
Elke maand dat je huurt, bouw je koopkorting op. Dit is een gegarandeerde korting op de nieuwprijs van je zonne-systeem. Daalt de marktwaarde van je systeem onverwachts harder dan dat? Dan betaal je alleen de marktwaarde. Meer informatie over het overnemen van de zonnepanelen, staat in je offerte. Wel zo transparant en zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Het mooiste is: je kunt ook nog de btw terugvragen bij de Belastingdienst. Solease kan je hierbij helpen. Maak gebruik van onze btw-service.

Verhuizen

Ga je verhuizen?

Dat is geen probleem. Het makkelijkst is om het huurcontract (inclusief koopkorting) over te dragen aan de kopers van je huis. Omdat de besparing op stroomkosten groter is dan dat de huurprijs voor de zonnepanelen, is de kans heel groot dat de nieuwe bewoners het huurcontract willen overnemen.

Wil je niets aan het toeval overlaten? Je kunt het systeem van ons overnemen (zie hierboven) en meeverkopen met je huis. Met zonnepanelen stijgt je huis bovendien in waarde en het krijgt een beter energielabel.

Exit opties

Zonnepanelen overdragen

Ga je verhuizen? Dan kun je het huurcontract voor de zonnepanelen overdragen aan de nieuwe huiseigenaar. Of je kunt ze overnemen en meeverkopen met de woning (dat hierdoor meer waard wordt).

 


 

Zonnepanelen overnemen

Wil je zelf de eigenaar zijn van de zonnepanelen op jouw dak? Dan kun je de zonnepanelen tegen marktwaarde van ons overnemen. Dat kan op ieder moment.

 


 

De zonnepanelen teruggeven

Wil je van de zonnepanelen af? Geen probleem: wij halen de zonnepanelen vakkundig van het dak. Dit doen we tegen boekwaarde + kostprijs demontage, maar zonder boete. Na 15 jaar huren is dit gratis.

Stoppen met huren

Overdragen

Ga je verhuizen? Dan kun je de zonnepanelen overdragen aan de nieuwe huiseigenaar, of ze overnemen en meeverkopen met de woning.

Overnemen

Wil je toch kopen? Je kunt de zonnepanelen altijd tegen marktwaarde van ons overnemen. Hierbij halen wij je reeds opgebouwde koopkorting van het de nieuwprijs af. Overnemen kan op ieder moment.

Teruggeven

Wil je van de zonnepanelen af? Geen probleem: wij halen de zonnepanelen vakkundig van het dak. Dit doen we tegen boekwaarde + kostprijs demontage, maar zonder boete. Na 15 jaar huren is dit gratis.

Upgraden?

Kies voor nieuwe panelen na 15 jaar

Heb je 15 jaar gehuurd, of langer? Dan heb je de optie om door te huren, het systeem over te nemen (dat kan ook al eerder) of het systeem gratis van je dak te laten halen en te kiezen voor nieuwe panelen als je dat wenst.

Upgrade na 15 jaar
Kies je ervoor om een compleet nieuw systeem op je dak te laten leggen? Dat kan! Zo profiteer je niet alleen van de nieuwste technieken en innovaties, maar wek je waarschijnlijk ook meer op met hetzelfde dakoppervlak. Het oude systeem halen we gratis van je dak. Je stopt dan in feite ook met huren, maar kunt ervoor kiezen om nieuwe zonnepanelen en toebehoren te gaan huren (of kopen). Daarvoor krijg je (ter zijner tijd natuurlijk) ook een nieuwe offerte.

Annuleren binnen bedenktijd

De wettelijke bedenktijd geldt alleen voor kopen op afstand en niet voor huur, maar wij kiezen ervoor om toch een bedenktijd te hanteren. Wil je binnen deze twee weken na acceptatie van de offerte alsnog van jouw akkoord af zien? Dan kan je dat aan ons kenbaar maken per e-mail en zullen we geen annuleringskosten in rekening brengen. Wil je zeker weten dat je afmelding door ons is ontvangen, bel of mail dan even met ons om dit te verifiëren.

Contact opnemen