Zonnepanelen huren?

Je bent je aan het oriënteren op zonnepanelen en vindt de investering ervan te hoog of je wilt geen risico’s lopen op onverwachte kosten. Bij Solease snappen wij dat volledig. We nemen je alle zorg uit handen als je bij ons zonnepanelen huurt. Zolang je bij ons huurt, regelen wij alles: de installatie, monitoring, eventuele reparaties en onderhoud, en zelfs de verzekering is gedekt.

Dakcheck doen
Grove schatting
Offerte aanvragen
Professioneel legplan

Zonnepanelen huren

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb je wel eens een auto, een huis of een fiets gehuurd? Dan weet je in grote lijnen al hoe het werkt. Zonnepanelen huren werkt zo: wij financieren de zonnepanelen en regelen alles voor je. Denk aan de installatie, eventueel onderhoud of reparaties, de monitoring en verzekering van het systeem. Jij betaalt ons iedere maand huur en behoudt de mogelijkheid om de zonnepanelen over te nemen wanneer jij dat wilt.

Zo kan jij zorgeloos je eigen zonne-energie opwekken. Eventueel spaargeld kan je besteden aan andere dingen. Bijvoorbeeld aan andere duurzame oplossingen, een vakantie of een nieuwe auto.

Direct besparen

Goedkoper uit met zonnepanelen

Voor de groene stroom die de zonnepanelen opwekken, hoef je de energiemaatschappij niet meer te betalen. Dat scheelt geld. Van die besparing, kan je zonnepanelen huren. Je hebt dus geen dubbele kosten.

Stop met teveel betalen!
Onze klanten houden onderaan de streep zelfs nog geld over nadat ze beginnen met het huren van zonnepanelen. Zij besparen gemiddeld zo’n €130 per jaar extra!

Zonnepanelen huren in 3 stappen

STAP 1:
Laat je dak beoordelen door onze experts

Doe je een aanvraag? Dan nemen wij contact met je op om jouw persoonlijke wensen te bespreken.

Vervolgens ontvang je een offerte met daarin een ontwerp voor de meest effectieve plaatsing van de panelen, de verwachte energiebesparing en het huurbedrag.

 


 

STAP 2:
De zonnepanelen worden professioneel geïnstalleerd

Na jouw akkoord op de offerte plannen de installatie van je zonnepanelen. Onze installateurs houden uiteraard rekening met jouw wensen, leggen alles uit en werken professioneel en op een veilige manier.

Binnen een dag wek je je eigen groene stroom op. De statistieken volg je natuurlijk in via een app.

 


 

STAP 3:
Start met geld besparen!

Zodra je systeem is geïnstalleerd begin je direct met besparen. De eerste maand al!

Ook na de installatie staan wij altijd voor je klaar. Of het nu om vragen gaat, of om reparatie en onderhoud van je panelen. Deze diensten zijn volledig gedekt in je huurbedrag: extra kosten heb je dus niet!

Zonnepanelen huren in 3 stappen

1. Dakcheck

Na je dakcheck- of offerteaanvraag nemen wij contact met je op om aanvullende vragen en je persoonlijke wensen te bespreken. Vervolgens ontvang je een offerte met daarin een ontwerp voor de meest effectieve plaatsing van de panelen, de verwachte energiebesparing en het huurbedrag.

2. Installatie

Als je akkoord gaat met de offerte plannen we een afspraak in voor de installatie van je zonnepanelen. Onze installateurs houden uiteraard rekening met jouw wensen, leggen alles uit en werken op een veilige manier. Binnen een dag wek je je eigen groene stroom op.

3. Besparen!

Zodra je systeem is geïnstalleerd begin je direct met besparen. Ook na de installatie staan wij altijd voor je klaar. Of het nu om vragen gaat, of om reparatie en onderhoud van je panelen. Deze diensten zijn volledig gedekt in je huurbedrag: extra kosten heb je dus niet!

Scherp geprijsd

Zo houden we de prijs laag

Ieder dak is verschillend. Op het ene schijnt de zon volop, op het andere valt wat schaduw. Er zijn grote daken, platte daken, kleine daken en daken met ramen of pijpjes. Daarnaast heeft elk huishouden zijn eigen energiebehoefte. Wij stellen daarom een zonnestroomsysteem samen dat helemaal is afgestemd op jouw dak en verbruik. Weg met onnodig zware (lees: dure) omvormers of optimizers als je die niet nodig hebt. Zo profiteer jij van scherpe huurtarieven.

Ga huren

Begin met huren

Je begint met huren en jij kiest óf en wanneer je het systeem koopt. Door te huren kun je nu al overstappen op zonne-energie en hoef je niet te wachten tot je het volledige aankoopbedrag bij elkaar gespaard hebt.

Je kan de zonnepanelen al na 1 maand van ons overnemen. Bij ons betaal je altijd alleen de marktwaarde van de zonnepanelen op je dak. De overnameprijs daalt jaarlijks met zo’n €250 door jouw koopkorting. Daalt de waarde van het systeem onverwachts harder dan dat? Dan krijg je van ons extra korting.

Het huren van zonnepanelen uitgelegd in 90 seconden

Dakcheck doen
Grove schatting
Offerte aanvragen
Professioneel legplan

Zorgeloos

Niet-goed-geld-terug garantie

Ga all-in zonnepanelen huren. Jij wilt een zonnestroomsysteem dat werkt, toch? Niets is vervelender dan het gedoe als er iets kapot is. Of als het niet lukt om je garantie op te eisen. Bespaar jezelf alle frustraties en laat het door ons regelen. Eventuele problemen lossen we binnen 3 weken op. Duurt het langer? Dan hoef je over die periode geen huur te betalen. Gegarandeerd een werkend systeem. Zo simpel is het!

Topkwaliteit

Verzekerd van kwaliteit

Iedereen kent het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’. Wij draaien op voor de kosten als iets snel slijt of vervangen moet worden. Onze zonnepanelen en bijbehorende materialen doorlopen daarom een extra zware selectieprocedure. Kortom: omdat wij verantwoordelijk zijn, ben jij zeker van hoge kwaliteit.

Weten wat jij kan besparen?

Benieuwd wat jij met jouw dak kan gaan besparen? Laat het ons eens doorrekenen. Onze experts staan te popelen om voor je aan de slag te gaan. Natuurlijk is dat gratis en vrijblijvend.

Huurprijs opvragen

Vragen over zonnepanelen

Zonnepanelen huren is een voordelige manier om je huis van stroom te voorzien. Het is dan ook logisch dat steeds meer mensen de mogelijkheden onderzoeken om zonnepanelen op hun dak te laten plaatsen. Dit brengt echter ook de nodige vragen met zich mee. Hieronder beantwoorden we een aantal van de meest gestelde vragen omtrent zonnepanelen.

 • Wat kosten zonnepanelen?

  De aanschafkosten van zonnepanelen zijn een flinke investering. Dat is precies de reden dat we bij Solease zonnepanelen verhuren. Je hebt het al snel over vele duizenden euro’s. En dan heb je alleen nog maar de panelen op je dak liggen. Zijn deze toe aan onderhoud of erger nog, is er iets kapot en is een reparatie noodzakelijk? Dan lopen de totale kosten behoorlijk op.

  Gelukkig heeft Solease de oplossing. Door zonnepanelen bij ons te huren ben je geen aanschafkosten kwijt en de kosten voor onderhoud, reparaties, monitoring en verzekering nemen wij voor onze rekening. Zo bespaar je een aanzienlijk bedrag en houd je in de meeste gevallen op jaarbasis zelfs een mooi bedrag over.

 • Hoe werken zonnepanelen?

  Zonnepanelen zijn eigenlijk technische hoogstandjes die elektriciteit opwekken uit zonlicht. De wetenschappelijke term die voor deze techniek wordt gebruikt is het fotovoltaïsch effect. Een zonnepaneel bestaat uit tientallen zonnecellen die zijn voorzien van een dun stuk halfgeleidend materiaal. Wanneer zonlicht op het paneel valt, worden elektronen losgeschoten die zorgen voor het opwekken van elektriciteit. Via een omvormer wordt gelijkstroom uit de zonnepanelen omgezet naar wisselstroom (de stroom uit je stopcontacten), zodat de zonne-energie gebruikt kan worden door de apparaten in jouw huis. Met direct zonlicht haal je het maximale uit de zonnepanelen op je dak, maar ook op bewolkte dagen vangen de zonnepanelen voldoende straling van de zon om rendabel te zijn.

 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt hangt af van een aantal factoren. Allereerst is het belangrijk om je verbruik in kaart te brengen. Er is namelijk geen reden om zonnepanelen te plaatsen die meer stroom opwekken dan jij verbruikt (overproduceren is niet rendabel). De specialisten van Solease maken samen met jou een realistische inschatting van je energiebehoefte, nu en in de toekomst. Zij adviseren op basis daarvan hoeveel zonnepanelen jouw huishouden nodig heeft. Andere factoren die een rol spelen zijn:
  – De beschikbare ruimte op je dak, denk ook aan dakramen en schoorstenen die ruimte innemen;
  – De stand van de zon ten opzichte van je dak;
  – De locatie van je huis.

 • Hoelang gaan zonnepanelen mee?

  De levensduur van zonnepanelen zijn afhankelijk van de kwaliteit en het onderhoud dat gepleegd wordt. Bij Solease ben je verzekerd van zowel het beste materiaal als de beste zorg in de vorm van monitoring en onderhoud. Wanneer je ervoor kiest om je zonnepanelen bij ons te huren, zorgen wij ervoor dat deze panelen in perfecte conditie blijven. We verhuren dan ook uitsluitend zonnepanelen waarop na 25 jaar nog steeds minimaal 84% productiegarantie gegeven wordt.

 • Hoeveel levert een zonnepaneel op?

  Als de zon loodrecht op de zonnepanelen schijnt, is het rendement het hoogst. Hoe schuiner de panelen komen te liggen ten opzichte van de zon, des te meer panelen je nodig hebt om dezelfde opbrengst te realiseren (lees meer). Om deze reden zetten we de zonnepanelen op een plat dak op een schuin frame. Naast de hellingshoek van je dak speelt ook de oriëntatie van het dakvlak een rol. Zonnepanelen aan de zuidkant van het dak leveren meer zonne-energie op dan de panelen aan de noordkant. Wanneer je een offerte bij Solease aanvraagt om zonnepanelen te huren, kunnen we een vrij accurate inschatting maken van het rendement van zonnepanelen op jouw dak. Zo kunnen we je vertellen hoeveel groene stroom je ongeveer gaat opwekken en hoeveel geld je daarmee bespaart op jaarlijkse basis .

 • Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

  Onze zonnepanelen kunnen op verschillende soorten daken geïnstalleerd worden, waarbij vooral de vrije oppervlakte, dakbedekking en vorm van het dak een belangrijke factoren zijn. Ook de schaduw is een belangrijk aspect en de hellingshoek van je dak speelt een rol. We kunnen installeren op een platte daken met een hellingshoek 0 tot 7 graden of op schuine daken met een hellingshoek van 15 tot 60 graden. Tenslotte moet de draagkracht van je dak goed zijn, want het plaatsen van zonnepanelen zorgt voor extra gewicht op je dakconstructie en we willen er uiteraard zeker van zijn dat jouw dak dit gewicht kan dragen. Als we hieraan twijfelen schakelen we onze installateur in die je dak vooraf middels een schouw beoordeelt.

Opzeggen?

Stoppen met huren?

Bij ons bepaal je zelf hoe lang je zonnepanelen wilt huren. We hebben dus géén vaste looptijd. Je weet tenslotte nooit wat de toekomst brengt. Ga je verhuizen? Dat is geen probleem. Je kunt het systeem overnemen en meeverkopen met je huis (dat hierdoor stijgt in waarde) of je draagt het huurcontract (inclusief koopkorting) over aan de nieuwe huiseigenaar.

Over Solease

Solease is de eerste in Nederland die zonnepanelen ging verhuren. Bij ons huur je voor een scherpe prijs voor hoge kwaliteit zonnepanelen die enorm betrouwbaar zijn, want op kwaliteit moet je zeker niet bezuinigen met een levensduur van 25 jaar. Waarom je bij ons klant wilt worden:

✓ Duizenden tevreden klanten door heel Nederland
✓ Klanten waarderen ons met een 9.2
✓ Lokale, ervaren en gecertificeerde installateurs
✓ Overnemen kan iedere maand zonder boete
✓ Niet-goed-geld-terug garantie
✓ Huren = incl. monitoring, onderhoud & reparaties
✓ Scherpe prijs voor zeer betrouwbare systemen
✓ Systemen vanaf 4 zonnepanelen

Meer over Solease