De voordelen van zonnepanelen huren

Zonnepanelen huren of kopen?

Dat zonnepanelen duurzaam en goed voor je portemonnee zijn, dat weet bijna iedereen onderhand wel. Maar of je beter kunt kiezen voor het huren of kopen van zonnepanelen, dat is voor veel mensen nog lastig. Bij de koop van zonnepanelen lijken de totale kosten lager dan bij huren. Echter moet je als je panelen koopt ook geld reserveren voor: reparaties, verzekering, monitoring en dergelijke. Uit onderzoek is gebleken dat dit ongeveer de helft van de nieuwwaarde van een systeem is over een periode van 15 jaar.

Als je zonnepanelen huurt zijn deze kosten gedekt door het huurbedrag dat je betaalt. Zo kom je met huur en koop rond dezelfde prijs uit, maar vergeet de rentekosten niet: wij hebben de rentekosten voor je vastgezet. Deze zijn historisch laag. Als je zonnepanelen koopt zul je zelf moeten opdraaien voor toekomstige rentestijgingen.

Het grootste verschil tussen de huur en koop van zonnepanelen bestaat dus uit de rentekosten, die, als je huurt bij Solease, voor je zijn vastgezet op een historisch laag niveau. Er zijn echter nog meer voordelen van zonnepanelen huren. We hebben ze hieronder voor je op een rij gezet:

Huren bij
Solease

Kopen

Geen investering
Geen gedoe
Geen risico
Flexibiliteit (verhuis-/overnameservice)
Gemiddelde terugverdientijd
vanaf dag één > 7 jaar
Financiering
Monitoring op goede werking
Verzekering
Reparatie
Meerkosten (meterkast, extra kabel, etc.)
uitzondering vaak
Garantie op goed werkend systeem
15 jaar vaak 0-10 jaar
Eigen keus energiemaatschappij
niet altijd
Vrijblijvende offerte

Zonnepanelen huren in 3 stappen: bekijk het huurproces van offerte tot besparing

Koopkorting

Als je niet binnen 1 jaar zou kopen is het al voordeliger om in te stappen met huur. Dit komt omdat je met huur een aantrekkelijke koopkorting van zo’n € 250,- per jaar per gemiddeld systeem opbouwt. Neem je de zonnepanelen na 4 jaar over dan heb je dus al een korting opgebouwd van € 1.000.-

Naast zelfvoorzienend voor je energie ben je dus ook nog eens je eigen duurzame zonnepanelen aan het afbetalen in plaats van de kolencentrale van iemand anders.

Voordelen van huren t.o.v. kopen met een lening

Je kunt natuurlijk ook geld lenen om zonnepanelen te kopen, maar gezien de lage rente zullen de rentekosten niet heel veel verschillen met die van huur. Huur heeft ten opzichte van lenen wel nog de volgende voordelen:

Geen BKR registratie
Simpel en helder proces
Inclusief reparatiekosten,
verzekering en
pro-actieve monitoring
Overname mogelijk op
ieder moment
Vrijblijvende offerte