Zonnepanelen van Solease voor werkgevers

Als bedrijf heb je vaak veel medewerkers. Door hen bewust te maken en te informeren over alle opties geef je als werkgever een bredere invulling aan je MVO beleid. Een medewerker met zonnepanelen op zijn/haar huis bespaart jaarlijkse 2 ton CO2, wat gelijk is aan 20.000 autokilometers of de jaaropname van 100 bomen. De ecologische voetafdruk van je bedrijf kan je op deze manier indirect een stuk verkleinen.

MVO beleid

Hoe is het gesteld met jouw MVO beleid?

Wil jij ontdekken wat je als werkgever kan doen om het MVO beleid van jouw bedrijf uit te breiden op een laagdrempelige manier? Neem contact op via het aanvraagformulier om de opties door te spreken. Solease heeft een standaard pakket dat via deze website aan te vragen is, maar biedt ook maatwerkoplossingen aan. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Bekijk het standaardpakket    Bekijk de maatwerkoplossing

Groene energie

De energietransitie versnellen

Bij Solease hebben we een missie; alle geschikte daken van Nederland voorzien van zonnepanelen. Dit doen we door het zorgeloos huren van zonnepanelen mogelijk te maken voor woningeigenaren.

Duurzame energie voor iedereen bereikbaar
Solease verhuurt sinds 2011 zonnepanelen aan woningeigenaren en maakt zonne-energie bereikbaar via een totaal ontzorgd concept. Hierbij werkt Solease met een vast maandbedrag dat de financiering, installatie, monitoring, onderhoud, reparatie en verzekering afdekt. Zonder investering, gedoe en risico word je dus zelf een onafhankelijke groene energieproducent met je eigen dak.

De grootste voordelen

Sterker MVO beleid

Werken aan de nieuwe economie betekent integraal kijken naar de impact die jouw bedrijf heeft op de maatschappij. Hoe wil jij het effect van jouw onderneming klimaatneutraal maken?

Tevreden medewerkers

Zonnepanelen kunnen huren is een geweldige aanvulling op een fietsplan, flexibele werktijden, auto van de zaak of OV jaarkaart. Dat zorgt voor blije gezichten en maakt je aantrekkelijker als werkgever voor nieuw talent.

Impact maken

Ieder huishouden met een zonne-systeem bespaart 2000 kilo CO2 per jaar. Als alle medewerkers met geschikte daken zonnepanelen zouden installeren is de impact vele malen groter dan dat een bedrijf alléén kan realiseren.

Ervaringen van onze bedrijfspartners

  • Joop Kessels, lid van het duurzaam projectteam van de Universiteit Utrecht: ‘’De Universiteit Utrecht ziet het als onderdeel van haar maatschappelijke taak om haar medewerkers bewust te maken van duurzaamheid. Middels de samenwerking met Solease stimuleert zij niet alleen duurzaam ondernemerschap in Nederland maar draagt zij ook direct met haar meer dan 5.000 medewerkers bij aan het verlagen van de CO2-voetafdruk.‘’

    “Energie en energiebesparing is een belangrijk thema van de Provincie en met Samen Zon beogen we een zo groot mogelijk duurzame impact te creëren. Niet alleen intern via onze eigen medewerkers maar ook door het programma extern open te stellen. ”, aldus Bote Wilpstra, Gedeputeerde voor onder andere Energiebesparing van de Provincie Groningen.

    Sandra Valenbreder, Program Manager Sustainable Business Operations van de Hogeschool Utrecht: “Het nul-op-de-meter programma gaat over het zetten van concrete stappen en door het huren of kopen van zonnepanelen te faciliteren voor onze 3.500 medewerkers dragen wij vanaf vandaag al ons steentje bij.” 

    Triodos HR Directeur Els Verhagen “Wij willen graag agendastellend zijn op duurzaam gebied en middels onze samenwerking met Solease stimuleren we niet alleen duurzaam ondernemerschap in Nederland maar dragen ook direct met onze 1.000 medewerkers bij aan het verlagen van onze CO2 voetafdruk.”

Enthousiast geworden?

Wil jij ontdekken wat je als werkgever kan doen om het MVO beleid van jouw bedrijf uit te breiden op een laagdrempelige manier? Neem contact op via het aanvraagformulier om de opties door te spreken. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Neem contact met ons op