Zonnepanelen huren: hoe werkt het?

1. Dakcheck

Na je dakcheckaanvraag nemen wij contact met je op om aanvullende vragen en je persoonlijke wensen te bespreken. Vervolgens ontvang je een offerte met daarin een ontwerp voor de meest effectieve plaatsing van de panelen, de verwachte energiebesparing en het huurbedrag.

2. Installatie

Als je akkoord gaat met de offerte plannen we een afspraak in voor de installatie van je zonnepanelen. Onze installateurs houden uiteraard rekening met jouw wensen, leggen alles uit en werken op een veilige manier. Binnen een dag wek je je eigen groene stroom op.

3. Besparen!

Zodra je systeem is geïnstalleerd begin je direct met besparen. Ook na de installatie staan wij altijd voor je klaar. Of het nu om vragen gaat, of om reparatie en onderhoud van je panelen. Deze diensten zijn volledig gedekt in je huurbedrag: extra kosten heb je dus niet!

Bespaar meer dan je betaalt

Omdat je bij zonnepanelen huren je maandelijkse voorschotbedrag kan verlagen met de maandhuur van de panelen speel je al meteen quitte. Aangezien de maandhuur meestal lager is dan de door jou bespaarde elektriciteitskosten kun je bij de jaarafrekening zelfs nog geld terugkrijgen.

Koopkorting

Wij hebben geen vaste looptijd. Naast doorhuren kun je ook op ieder moment het systeem overnemen. Hierbij bouw je ieder jaar een aanzienlijke korting op van gemiddeld zo’n €250. Hierdoor is het in de meeste gevallen al voordeliger om te beginnen met huren als je niet binnen 1 jaar zou kopen.

Zorgeloos

Wij regelen alles voor je. Inbegrepen in de maandhuur zit het uitzoeken van de beste prijs-kwaliteitverhouding van het materiaal, de aanschaf, installatie (meestal in 1 dagdeel), monitoring, reparatie én verzekering. Wij zorgen dat jouw systeem optimaal blijft draaien. Ook garanderen wij een goede werking van de zonnepanelen en bijbehorende installatie: anders krijg je je huur terug. Zo makkelijk maakt Solease het voor je.

Vrijblijvende offerte

kosten zonnepanelen huren

Rekenvoorbeeld gemiddeld systeem

€ 5.300 Dit is de nieuwprijs van het systeem (deze investering doen wij voor je)
€ 57 Dit betaal je maandelijks aan ons voor de huur van het systeem
€ 68 Dit betaal je maandelijks minder aan je energiemaatschappij door het voorschotbedrag te verlagen
€ 11 Dit bespaar je maandelijks onderaan de streep op stroom
(€57 – €68= €11 financieel voordeel)
€ 212 Deze koopkorting bouw je jaarlijks op voor als je het systeem later overneemt
2.000 kilo CO2 Deze duurzame besparing kan jij realiseren (met een gemiddeld systeem). Dit staat gelijk aan -20.000 autokilometers of de jaaropname van 100 bomen

Omdat je besparing groter is dan je huur heb je dus gratis zonnepanelen op je dak: groen en nog geld toe!

Opbouw huurbedrag

Het maandelijkse huurbedrag bestaat grofweg uit de helft afschrijving, een kwart rentekosten en een kwart kosten voor reparatie, verzekering, monitoring en administratie. Voor de huur in de voorbeeldberekening komt dit op het volgende neer:

AFSCHRIJVING:

Deel van het huurbedrag: €28,50        50%

RENTE:

Deel van het huurbedrag: €14,25        25%

REPARATIE, VERZEKERING en MONITORING:

Deel van het huurbedrag: €14,25        25%

TOTAAL:

Totaal voorbeeldhuurbedrag: €57,-        100%

Verschil tussen koop en huur

Het voornaamste verschil tussen koop en huur van zonnepanelen bestaat dus uit de rentekosten, omdat je ook bij het kopen van een systeem over een periode van 15 jaar zo’n 50% van de nieuwwaarde moet reserveren om het systeem werkend te houden. Zo is met name de omvormer na zo’n 10 jaar vaak al aan vervanging toe.

Zolang je huurt zijn hier voor jou geen kosten aan verbonden. Zaken als vervanging, reparatie en onderhoud zitten allemaal al volledig inclusief in de huurprijs. Exclusief het gedoe, omdat wij alles voor jou regelen en uit handen nemen.

Bekijk alle voordelen van zonnepanelen huren ten opzichte van kopen

Goede werking – of geld terug!

solease zonnepanelen huren

Vrijheid en flexibiliteit

Zonnepanelen huren geeft vrijheid en flexi­bi­liteit. Dit komt omdat je bij ons een aantal opties hebt die bijvoorbeeld van pas kunnen komen bij een wijziging in je woon- of financiële situatie:

  • Verhuisservice
    Ga je verhuizen? Dan kun je de zonnepanelen overdragen aan de nieuwe huiseigenaar, of overnemen en ze verkopen met de woning.

  • Overnameservice
    Wil je toch kopen? Je kunt de zonnepanelen altijd tegen markt­waarde van ons overnemen. Hierbij trekken wij je reeds opgebouwde koopkorting van het koopbedrag af. Overnemen kan op ieder moment.

  • Teruggeefservice
    Wil je van de zonnepanelen af? Geen probleem: wij deïnstalleren het systeem en halen de zonnepanelen vakkundig voor je van het dak.

Bovenstaande opties worden afgerekend tegen kostprijs: er is dus géén sprake van een boete voor vervroegd uitstappen.