Zonnepanelen op je woonhuis

Je ziet het steeds vaker, zonnepanelen op woonhuizen. Misschien wekt zelfs iemand in je omgeving al stroom op uit zonnepanelen. Jij wilt dat ook. En terecht, want duurzame energie is de toekomst én ook nog eens voordeliger. Dat spreekt jou wel aan!

Energietransitie

Meedoen aan de energietransitie

Maar liefst 1 miljoen Nederlandse huishoudens zijn overgestapt op zonne-energie. Jij wilt ook zonnepanelen op het dak van je koophuis, alleen iets houdt je tegen. Bijvoorbeeld dat je zonnepanelen niet zelf wilt of kunt kopen. Je weet niet welke je moet kiezen, hebt geen zin in gedoe als iets kapot gaat of onverwachte bijkomende kosten. Logisch! Dat snappen wij. Daarom nemen wij jou alle zorg uit handen. Jij schone en duuzame energie van eigen dak, meteen toegankelijk.

Waar moet je huis aan voldoen?

Als je nadenkt over zonnepanelen, vraag je je misschien af of je dak wel geschikt is. Hoe graag we het ook willen, we kunnen niet op elk dak onze zonnepanelen installeren. Weten of jouw dak geschikt is? Vraag een gratis en vrijblijvend advies aan van één van onze experts. Of kijk alvast hieronder om te zien waar we wel en niet op kunnen installeren.

Is jouw dak geschikt?

GESCHIKTE DAKEN

Op daken met onderstaande eigenschappen kunnen we wel installeren.

Eigendom
Het dak is van het jouw koophuis en jouw volledige eigendom (dus geen VVE)

Hellingshoek
Tussen de 0 en 7 graden (voor platdak-systeem) of tussen 15 en 60 graden (voor schuindak-systeem).

Vorm
Platdak, schuin dak, zadeldak, schilddak, lessenaarsdak, tentdak.

Ruimte
Voldoende ruimte op het dak (naast eventuele dakramen, dakkapellen of pijpjes) voor één vlak van minimaal 4 zonnepanelen

Dakbedekking
Dakpannen, bitumen, dakpanplaten, PVC, staal, golfplaten.

ONGESCHIKTE DAKEN

Op daken met onderstaande eigenschappen kunnen we helaas niet installeren.

Eigendom
Het dak is van het jouw huurhuis (en dus eigendom van iemand anders).

Hellingshoek
Tussen de 7 en 15 graden (voor platdak-systeem) of meer dan 60 graden (voor schuindak-systeem) .

Vorm
Franse kap/mansardedak, een koepeldak of een dak met een kromming.

Ruimte
Er passen géén 4 zonnepanelen in de schaduwvrije ruimte op het dak (naast eventuele dakramen, dakkapellen of pijpjes).

Dakbedekking
Shingles, riet, sedum, zink, tin of leisteen daken, bitumen met een hellingshoek <7 graden

Woningwaarde stijgt met zonnepanelen

Wist je dat je huis zo’n €5.000 in waarde stijgt mét zonnepanelen? De onderzoeksresultaten van Motivaction en Tias laten zien dat zonnepanelen hun volledige waarde behouden bij woningverkoop. Voor zonnepanelen is een prijsstijging aangetoond van 2,56% op de woningwaarde. Het maakt daarbij niet uit in wat voor huis je woont. Dus stel dat je je huis wilt verkopen, zijn zonnepanelen enorm gunstig. Maar liefst 44% van de kopers op de huizenmarkt geeft aan dat ze liever een huis mét zonnepanelen kopen.

Profiteer ook

Financieel rendement

Sommige mensen denken dat huren geen voordeel oplevert. Onterecht. Het kost in de meeste gevallen minder dan dat je aan je energiemaatschappij betaalt. Onze klanten besparen onderaan de streep gemiddeld zo’n €130 per jaar.

Met experts in het team die al meer dan 20 jaar ervaring hebben met zonnepanelen, weten we als geen ander hoe we het hoogste rendement uit je dak kunnen halen. Dat we het hoogste vermogen per vierkante meter en de beste prijs per kWh realiseren, is dus zeker geen toeval. Daarnaast hanteren we extra strenge regels bij de installatie en werken alleen met goede installateurs, dus bij ons zit je goed.

Dit zeggen onze klanten

Bert uit Hoornsterzwaag

44 zonnepanelen

Bij ons zijn 44 zonnepanelen geplaatst, het verliep allemaal vlekkeloos. We hebben in precies 14 dagen nu al meer dan 303 kg CO2 bespaard en ruim een boom geplant. Wij zijn super tevreden.

Marcel uit Zoetermeer

11 zonnepanelen

Keurige offerte met duidelijke uitleg en een uitgebreide analyse. Op de dag van plaatsing ging alles van een leien dakje. Intussen, na bijna 10 maanden, honderden euro’s bespaard. Kortom: Solease is absoluut een topbedrijf!

John uit Harlingen

8 zonnepanelen

Monteurs Frits en Bert hebben de panelen met vakwerk op het dak gelegd. Ik raad het iedereen aan om een offerte aan te vragen. Solease geeft je goede raad en informatie. Goed team met gedreven mensen! Top!!!

Hetty uit Lelystad

10 zonnepanelen

Wat een geweldige service bij Solease. Ondanks de regenbuien netjes en snel geïnstalleerd. Schuin dak en aan beide zijden geïnstalleerd! Uitleg vooraf was ook geweldig compleet.

Ger uit Breskens

19 zonnepanelen

Prima advies, heldere informatie over kosten en plaatsing. Goede after-sales service.

Theo uit Westervoort

12 zonnepanelen

Nadat ik interesse toonde, is alles op een deskundige en soepele wijze in gang gezet. Op ons huis ligt nu een uitstekend zonne-energiesysteem, die ons voorziet van milieuvriendelijke en betaalbare stroom.

Peter uit Maarssen

10 zonnepanelen

Heldere uitleg en vriendelijk personeel. Installatie was volgens afspraak en er is netjes gewerkt. Super om te zien dat de meter terugloopt als de zon schijnt! Ook zonder investering je steentje bijdragen aan het milieu.

Peter uit Oldemarkt

12 zonnepanelen

Snel geregeld, duidelijke afspraken en geen cent te veel.

Hay uit Venray

11 zonnepanelen

De plaatsing van de zonnepanelen was binnen een dag gebeurd. Monteurs waren echt vakmensen en zeer vriendelijk. Ik kan het iedereen aanraden. Daarna nog gebeld door Solease of alles in orde was. Echt super.

Ted en Gerry uit Overdinkel

15 zonnepanelen

Na eerst goed alles doorgesproken te hebben, zijn op 2 juli 15 zonnepanelen geïnstalleerd. Dit verliep super. Kunnen via een app de panelen uitlezen. Tot nu toe zijn we heel tevreden.

Rein en Truus uit Lienden

14 zonnepanelen

De monteurs waren keurig op tijd en gingen direct aan de slag. De heren lieten zich niet ontmoedigen door slecht weer en werkten door totdat alle 14 zonnepanelen op het dak lagen. Wat een bikkels, chapeau!

Remy uit Zwolle

12 zonnepanelen

Perfect gegaan met de installatie. 4 uur werk. Fijne monteurs. Goed overleg hoe ik het graag wil hebben. Niks geen kabel in het zicht…let the sun shine!!

Gerrit uit Hurdegaryp

10 zonnepanelen

Dankzij Solease wek ik nu ook schone energie op. Het aanmelden en de begeleiding van Solease was heel prettig en persoonlijk. Twee ervaren installateurs kwamen op de afgesproken dag en hebben het keurig gemonteerd. Prima werk.

Dick uit IJsselstein

12 zonnepanelen

Natuurlijk willen wij meedoen aan klimaatverbetering, echter met onze leeftijd liepen wij tegen allerlei beperkingen aan. Door de klantgerichte en positieve instelling van Solease verdwenen deze als sneeuw voor de zon.

Thijs uit Maasbracht

12 zonnepanelen schuin dak

Het werkt geweldig met Solease: goede afspraken, correcte levering en goede monitoring. Zeer tevreden.

Meer ervaringen bekijken

Enthousiast geworden?

Benieuwd wat jij met jouw dak kan gaan besparen? Laat het ons eens doorrekenen. Onze experts staan te popelen om voor je aan de slag te gaan. Natuurlijk is dat gratis en vrijblijvend.

Offerte aanvragen