Veelgestelde klantvragen – Overnemen, verhuizen of stoppen met huren

Op deze pagina staan veelgestelde vragen over hoe het in zijn werk gaat als je gaat verhuizen of als je de zonnepanelen van ons wil overnemen na een periode van huren. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

 • Hoe werkt mijn 14 dagen bedenktijd?

  Bij ons krijg je standaard 14 dagen bedenktijd. We houden 14 kalenderdagen aan vanaf de schriftelijke acceptatie van onze offerte. Dus: je stuurt een e-mail naar ons waarbij je aangeeft akkoord te gaan met de offerte of gaat akkoord via ons online offerteportaal. Vanaf dat moment gaat je bedenktijd in. Wil je er dan alsnog vanaf zien, dan kan je dat aan ons kenbaar maken per e-mail.

  Wil je het zonnestroomsysteem zo snel mogelijk op je dak hebben? Dan kun je ook afzien van je 14 dagen bedenktijd. In dat geval kunnen we het systeem direct bestellen zodra wij alle gevraagde informatie van je hebben verkregen en verwerkt. Hiervoor hebben wij graag per mail nogmaals een bevestiging.

 • Ik huur zonnepanelen en wil ze overnemen, hoe vraag ik een overnameofferte aan?

  Hier komt je flexibel huren van pas. Wij kunnen op elk moment een overname offerte voor je aanmaken.

  Stuur ons een email op info@solease.nl met jouw gegevens en in welke maand je de zonnepanelen wilt overnemen. De overname procedure willen wij het liefst zo’n 10 werkdagen van te voren opstarten en de overname offerte kunnen wij maken per elke 1e van de maand.

 • Ik ga verhuizen, en nu?

  Ben je van plan je huis te verkopen? Dat is geen probleem. Het makkelijkst is om het huurcontract (inclusief koopkorting) over te dragen aan de kopers van je huis. Omdat de besparing op stroomkosten groter is dan dat de huurprijs voor de zonnepanelen, is de kans heel groot dat de nieuwe bewoners het huurcontract willen overnemen.

  Wil je niets aan het toeval overlaten? Je kunt het systeem van ons overnemen (zie hierboven) en meeverkopen met je huis. Met zonnepanelen stijgt je huis bovendien in waarde en het krijgt een beter energielabel.

  Heb je verhuisplannen? Laat dit ons zo snel mogelijk weten in een e-mail naar info@solease.nl. Wij kunnen je dan helpen om alles op tijd geregeld te krijgen.

 • Welke exitopties zijn er allemaal?

  Hier vind je onze exitopties, oftewel de mogelijkheden om te stoppen met het huren van zonnepanelen bij Solease.

 • Wat gebeurt er als ik mijn huis verkoop en de nieuwe bewoners willen de zonnepanelen wel/niet hebben?

  Omdat het systeem maandelijks minder kost dan de waarde van de stroom die het produceert, is de kans zeer groot dat het huurcontract overgedragen kan worden.  Voor de weinige gevallen dat de nieuwe bewoners het contract niet willen overnemen, kan het systeem overgekocht worden voor je nieuwe huis of teruggegeven worden aan Solease.

  Wil je het systeem teruggeven? Dan halen wij het systeem gratis van je dak als je 15 jaar of langer hebt gehuurd. Wil je het eerder teruggeven? Dan zijn daar kosten aan verbonden. Hoe hoog die kosten zijn, kun je op elk moment bij ons opvragen. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

  Maak jij de overstap naar groene energie van eigen dak? Vraag een gratis offerte aan en weet meteen hoeveel je kunt gaan besparen.

 • Wat gebeurt er als ik wil stoppen met huren?

  Veel mensen beginnen met huren en kopen de zonnepanelen van ons over wanneer ze genoeg bij elkaar gespaard hebben. Bij ons neem je het zonnestroomsysteem altijd voor marktwaarde over.

  Kopen met korting
  Elke maand dat je huurt, bouw je koopkorting op. Dit is een gegarandeerde korting op de nieuwprijs van je zonne-systeem. Daalt de marktwaarde van je systeem onverwachts harder dan dat? Dan betaal je alleen de marktwaarde. Meer informatie over het overnemen van de zonnepanelen, staat in je offerte. Wel zo transparant en zo weet je altijd waar je aan toe bent.

  Het mooiste is: je kunt ook nog de btw terugvragen bij de Belastingdienst. Solease kan je hierbij helpen. Maak gebruik van onze btw-service.

  Geen zonnepanelen meer?
  Wil je van de zonnepanelen af? Geen probleem: wij halen de zonnepanelen vakkundig van het dak. Dit doen we tegen boekwaarde + kostprijs demontage, maar zonder boete. Na 15 jaar huren is dit gratis.

  Ga je verhuizen? 
  Dan kun je de zonnepanelen overdragen aan de nieuwe huiseigenaar, of ze van ons overnemen met korting en meeverkopen met de woning.

 • Als ik stop met huren, halen jullie de zonnepanelen dan van mijn dak?

  Ja, na 15 jaar huren halen we de zonnepanelen gratis van je dak. Je kan dan eventueel kiezen om een compleet nieuw systeem te laten installeren. Wil je eerder stoppen met huren, dan adviseren we om het systeem over te nemen. De meeste mensen sparen in ongeveer 5 jaar het bedrag bij elkaar om volledig eigenaar te worden van het systeem. Wil je van de zonnepanelen af, maar heb je nog geen 15 jaar gehuurd? Dan komen we ze van je dak halen tegen boekprijs plus demontage kosten, maar zonder boete.

Help ons verbeteren

Hebben bovenstaande antwoorden jou geholpen?

smiley zeer ontevredensmiley ontevredensmiley neutraalsmiley tevredensmiley blij

STAAT JOUW VRAAG ER NIET TUSSEN?

Neem dan contact met ons op. Onze klantenservice staat je graag te woord.
Contact