Monitoring van je zonnepanelen

Om goed in de gaten te houden hoe jouw zonnepanelen presteren gebruiken wij een monitoringsysteem. We letten er van een afstand op of jouw systeem net zo goed presteert als wij hebben ingeschat. Je kunt daarnaast nog zelf zien hoe je zonnepanelen het doen, via een website of een app.

Het monitoringsysteem wordt aangesloten bij installatie. Daarvoor hebben ze jouw wifi-wachtwoord nodig. Het is daarom handig om een computer, smartphone of tablet bij de hand te hebben waar dat wachtwoord in staat. Soms heb je meteen al toegang tot jouw statistieken, anders krijg je binnen 2 weken toegang tot de monitoring. Wil je toch op een later tijdstip nogmaals de monitoring zelf op een apparaat installeren, dan kun je hieronder zien hoe.

Aanmelden en inloggen

Is er bij jou monitoring van Enphase – Enlighten aangelegd, dan kun je hier inloggen. Er bestaat ook een app voor Apple en voor Google.

Voor het inloggen op de monitoringsportal van GoodWe kun je inloggen om statistieken te zien van de zonnepanelen.

Het monitoren van je systeem via Upp kan het beste via uppenergy. Je kunt in Google play store de Upp energy app downloaden om te zien wat je systeem op dat moment oplevert.

Ga naar de monitoringsportal van SolarEdge om statistieken te zien van de zonnepanelen.

Heb je Solarman monitoring van JFY? Dan kun op SolarmanPV inloggen. Er is ook een app van Solarman voor Google Android.

Problemen met de monitoring?

Heb je problemen met de monitoring van de zonnepanelen op jouw dak? Om je omvormer te verbinden met de Wifi, kun je deze handleidingen gebruiken:
SolarEdge handleiding
GoodWe handleiding

Heb je een ander probleem of kom je er niet uit? Laat het ons weten telefonisch of per mail.

Contact