Welkom op de website van Solease.

Als RegioBank klant kun je bij Solease terecht voor een warmtepomp, zonnepanelen en isolatie.

 

Start met verduurzamen

Wil jij jouw huis verduurzamen? Slim! Vertel ons over je woonsituatie en ontdek wat we specifiek voor jou adviseren, hoeveel het oplevert en hoeveel het kost. De Solease huisscan beoordeelt jouw volledige woning en geeft een passend advies.

✓ Voorkom torenhoge energierekeningen en bespaar honderden euro’s

✓ Meer comfort in huis, slim rendement en klaar voor de toekomst

✓ Een persoonlijk stappenplan, geheel op maat

Doe de huisscan

Start met verduurzamen

Wil jij jouw huis verduurzamen? Slim! Vertel ons over je woonsituatie en ontdek wat we specifiek voor jou adviseren, hoeveel het oplevert en hoeveel het kost. De Solease huisscan beoordeelt jouw volledige woning en geeft een passend advies.

✓ Voorkom torenhoge energierekeningen en bespaar honderden euro’s

✓ Meer comfort in huis, slim rendement en klaar voor de toekomst

✓ Een persoonlijk stappenplan, geheel op maat

Doe de huisscan

Van inzicht tot advies in 3 stappen

Doe de huisscan

De Solease huisscan geeft in een paar minuten volautomatisch een indicatief advies, specifiek voor jouw huis en jouw energiebehoefte.

Inzicht in besparing + kosten

Per duurzame maatregel krijg je inzicht in wat je ermee kunt besparen, aan welke kosten je moet denken en hoeveel subsidie je ervoor kunt aanvragen.

Advies of offerte

Wil jij jouw advies nog eens rustig nalezen? Je kunt dit downloaden of kunt direct een offerte aanvragen voor advies van onze duurzaamheidsexperts.
Direct warmtepomp offerte aanvragen ->

Zonnepanelen huren of kopen

Met zonnepanelen op je dak bespaar je direct op energiekosten. Maandelijks pak je een mooi bedrag terug door gebruik te maken van de zon. En die gaat voor niets op!
Bij Solease kies je zelf of je wilt kopen of huren. Investeren en terugverdienen óf geld op zak houden en voor een vast bedrag per maand profiteren van alle voordelen van zonnepanelen.

Voordelen van zonnepanelen bij Solease:
✓ Lokale, ervaren en gecertificeerde installateurs
✓ Scherpe prijs voor zeer betrouwbare systemen
✓ Zonnestroomsystemen vanaf 4 zonnepanelen
✓ Solease hanteert bij huur géén leeftijdsgrens en ook ZZP’ers zijn welkom

Een warmtepomp met Solease

Een warmtepomp gebruikt elektriciteit om warmte uit de omgevingslucht te onttrekken en je verwarmingswater op te warmen. Dit zorgt gemiddeld voor een hoger wooncomfort en voor een lage energierekening (bron: Milieu Centraal). Door de beschikbare ISDE-subsidie kan een warmtepomp een aantrekkelijke investering voor jouw woning zijn.
Warmtepompen heb je in allerlei soorten en maten, kiezen kan daarom ingewikkeld zijn. Laat ons je een handje helpen door je te ontzorgen bij dit proces.

Voordelen van een warmtepomp met Solease:

✓ Breed assortiment hybride warmtepompen; voor iedere woning een passend aanbod
✓ Mogelijkheid om een warmtepomp te combineren met zonnepanelen en/of isolatie
✓ Online advies/schouw op afstand. Zo kan jij gewoon thuis blijven
 Al meer dan 5.000 succesvolle installaties

De droom van Solease: een duurzame toekomst

Wij willen de wereld beter achterlaten voor onze kinderen dan we hem kregen. Schoner vooral. Dat doen wij door verschillende duurzame maatregelen voor iedereen toegankelijk te maken.

Onze droom is om alle geschikte woningen te voorzien van duurzame maatregelen zoals zonnepanelen en isolatie, zodat we samen CO2 kunnen besparen. Alleen zo kunnen we de klimaatverandering tegengaan en de energietransitie versnellen.

Doe ook mee met de energietransitie! Al anderhalf miljoen huishoudens gingen je voor met zonne-energie. Dat is geen druppel op de gloeiende plaat meer, maar serieuze impact!

Veelgestelde vragen over verduurzamen

 • Hoe ga jij jouw huis verduurzamen?

  isoleren schouwHoe ga jij jouw huis verduurzamen?
  Spaar het milieu en bespaar op je energierekening door je huis te verduurzamen. Wil jij weten welke maatregelen bij jouw woning mogelijk en rendabel zijn? De experts van Solease kunnen je precies vertellen wat jij kunt doen om duurzaam te wonen. Omdat ieder huis en ieder huishouden uniek is, krijg je een uitgemeten advies op maat.

  Advies aanvragen

 • Zonnepanelen kopen of huren?

  Zonnepanelen kopen of huren? Hoe financier ik dat?
  Wij zijn in 2011 begonnen met het verhuren van zonnepanelen. Tegenwoordig bieden wij je ook de mogelijkheid om een zonnestroomsysteem te kopen. Benieuwd wat het beste is voor jou? Zie hieronder de verschillen tussen huren en kopen.

  HURENKOPEN
  ✔ Geen terugverdientijd, dus je bespaart vanaf de eerste dag na installatie.✔ Terugverdientijd is ongeveer 5 tot 7 jaar.
  ✔ Geen investering vereist, dit doen wij voor je.✔ Investeer met eigen geld of met een lening.
  ✔ Solease monitort actief jouw systeem op storingen en faciliteert een gratis app.✔ Zelf controleren of je systeem werkt. Solease faciliteert een gratis app.
  ✔ Je behoudt de optie om te kopen wanneer jou dat uitkomt.✔ Kwaliteit en betrouwbaarheid van een huursysteem.
  ✔ Solease geeft garantie op een goed werkend systeem, zolang je huurt.✔ Standaard 10 jaar installatiegarantie naast de productgaranties.
  ✔ Bij een verhuizing is het huurcontract overdraagbaar.✔ Bij verhuizing is je huis mogelijk meer waard (en een beter energielabel)
  ✔ Als je besluit het systeem over te nemen hoef je geen btw te betalen.✔ Particulieren betalen geen btw voor het zonnestroomsysteem.
  ✔ Onderhoud en reparaties worden door Solease geregeld.✔ Onderhoud en reparaties zijn voor eigen rekening. Reken de komende 25 jaar op extra kosten (+- 30% van het aankoopbedrag).
  ✔ Extra zeker door het Stichting Garantiefonds Zonne-energie.✔ Extra zeker door het Stichting Garantiefonds Zonne-energie.

  De keuze is uiteindelijk aan jou, onze experts denken met je mee en geven advies gebaseerd op hun berekeningen en jarenlange ervaring.

  Advies aanvragen

 • Hoe financier ik duurzame maatregelen? Zijn er subsidies?

  Bekijk subsidie mogelijkheden
  Hoe financier ik duurzame maatregelen? Zijn er subsidies?
  Met zonnepanelen op je dak en een goed geïsoleerde woning zet je een grote stap naar duurzaam wonen. En dat loont! Maar hoe financier je deze maatregelen?

  Er zijn verschillende mogelijkheden:

  1. Financieren met eigen spaargeld
   Als je genoeg spaargeld op de bank hebt staan, is het met de huidige rentes interessanter om het te investeren
  2. Financieren met een (duurzaamheids)lening
   Kijk eens wat de mogelijkheden zijn bij RegioBank hiervoor. Maar let op: geld lenen kost geld.
  3. Kies voor de huuroptie
   Bij Solease heb je de mogelijkheid om zonnepanelen te huren. Hiervoor hoef je dan geen grote investering te doen en kun je dat geld voor andere duurzame maatregelen gebruiken.
  4. Zijn er subsidies mogelijk?
   Omdat de overheid vol inzet op het verduurzamen van huizen zijn er diverse (fiscale) voordelen waarvan jij gaat profiteren als je voor een of meerdere maatregelen kiest. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van ‘Investeringssubsidie Duurzame Energie’ (ISDE) voor isolatiemaatregelen. Voor zonnepanelen zijn er landelijk op dit moment geen subsidies, behalve de vrijstelling van btw en de salderingsregeling. Soms hebben ze op gemeentelijk niveau potjes waar je gebruik van kunt maken.
   Start met verduurzamen

Klaar om te verduurzamen?

Ben jij klaar om te verduurzamen en te besparen op je energierekening? Kijk wat er mogelijk is met jouw woning en doorloop de Solease huisscan. Je ontvangt een passend advies en kunt direct bij Solease offertes aanvragen.

Start met verduurzamen