Monitoring van je zonnepanelen

Om goed in de gaten te houden hoe jouw zonnepanelen presteren gebruiken wij een monitoringsysteem. We letten er van een afstand op of jouw systeem net zo goed presteert als wij hebben ingeschat. Je kunt daarnaast nog zelf zien hoe je zonnepanelen het doen, via een website of een app. Onze klanten hebben een aantal verschillende monitoringsystemen in gebruik, o.a. SolarEdge, Goodwe, Solarman of Enlighten. Het monitoringsysteem wordt aangesloten bij installatie, dus het is handig om een computer, smartphone of tablet bij de hand te hebben, dan wordt het meteen geregeld. Wil je toch op een later tijdstip nogmaals de monitoring zelf op een apparaat installeren, dan kun je hieronder zien hoe.

Monitoring van zonnepanelen door Solease

‘Direct via de app online mijn rendement bekijken. Lijkt een soort sport te worden’

– Timmo uit Achterveld

‘ Iedere avond op de fiets op weg van werk naar thuis: zouden we weer een record hebben?’

Inge en Ed uit Maartensdijk
monitoring van zonnepanelen

Aanmelden en inloggen

Heb je Solarman monitoring van JFY dan log je hier in. De App van Solarman voor Google Android vind je hier.

Is er bij jou monitoring van Enphase – Enlighten aangelegd, dan kun je hier inloggen. De bijbehorende Apple app vindt je hier en in de Google play store vindt je hem hier.

Om in te loggen bij Upp ga je naar www.uppenergy.nl en log je in met de gegevens die je hebt gekregen in de email. Het monitoren van je systeem kan via de website, dit ziet er het mooist uit. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoeveel geld je al bespaard hebt sinds je zonnepanelen op je dak hebt laten leggen. Of hoeveel wasjes met je wasmachine je al hebt gecompenseerd!
Je kunt ook de Upp-energy app downloaden voor een wat sobere weergave via Google play store. Zoek op “Upp energy”. Je kunt hier snel even zien wat je zonnepanelen op dit moment opbrengen, en of dit erg afwijkt van de vorige maanden bijvoorbeeld.

Voor SolarEdge monitoring kijk je hier: SolarEdge. Voor Goodwe klik je hier: Goodwe.