Zonnepanelen leasen

Er wordt ons vaak gevraagd wat nu het verschil is tussen zonnepanelen leasen en zonnepanelen huren. Om dit goed te beantwoorden moeten we nog 1 slag dieper gaan. Binnen leasen is er namelijk nog het onderscheid tussen financiële lease en operationale lease. Binnen huren is er het onderscheid tussen huren en huurkoop. Hierbij staat huren gelijk aan operationale lease en huurkoop gelijk aan financiële lease.

Financiële lease of huurkoop is eigenlijk de aanschaf van zonnepanelen met een lening. Hierbij wordt je hoe dan ook eigenaar van het systeem en liggen alle risico’s dus bij jou. Jij gaat als klant de lening aan. Bij operationele lease of huren daarentegen, kun je het systeem kopen tegen marktwaarde maar je hoeft dat niet te doen. Hierdoor ligt het volledige risico van het systeem bij de verhuurder, in dit geval Solease.

Bij huur (operationale lease) is het dus in het belang van Solease dat het systeem op elk moment in een zo’n goed mogelijke staat is en daardoor zijn ook de kosten voor monitoring, reparatie, onderhoud en verzekering inclusief. Solease zorgt dat de panelen goed blijven werken, anders krijg je je geld terug. Bij huurkoop (financiële lease) komen deze kosten er nog bij. Huurkoop lijkt goedkoper maar in de praktijk pakt het voor jou als klant vaak duurder uit. Ook zit je bij huurkoop aan je panelen vast, terwijl je bij Solease flexibel blijft.

Huurkoop lijkt dan ook nog het meeste op koop maar dan met een zonnepanelen lening. Huren is volledig inclusief en ontzorgd zoals je ook kunt zien in dit overzicht.

Wil je weten of jouw huis geschikt is voor zonnepanelen en hoeveel het huren van zonnepanelen je oplevert? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Vrijblijvende offerte