Vergeet bezit, ga voor prestatie

Wij hebben de droom om alle geschikte daken in Nederland (maar uiteindelijk in de hele wereld) vol te krijgen met zonnepanelen. Wij doen dit bij Solease al sinds 2011 door alle drempels, zoals financiering, weg te nemen voor particulieren en bedrijven middels een volledig ontzorgd huurmodel voor duurzame zonne-energie van eigen dak.

Wij geloven dat een echt duur­zame econo­mie pas kan ontstaan als producten niet meer alleen worden verkocht, maar ook verhuurd kunnen worden. Als de investering en dus ook het risico bij de ver­huurder ligt, zal deze er namelijk voor zorgen dat het geleverde materiaal de beste prijs-kwaliteit­verhouding heeft. Dit is bij zonne­panelen nog eens extra belangrijk omdat het voor een klant lastig is om aan­bieders en het materiaal dat ze leveren te kunnen beoordelen.

Wel geloven we dat huur alleen werkt als het volledig transparant gemaakt is voor de klant. Dit doen we door een faire marge te vragen maar ook onze flexibele exitopties af te rekenen tegen kost­prijs. Zo maken wij zonne­panelen bereikbaar voor iedereen zodat zoveel mogelijk mensen vandaag al kunnen beginnen met het besparen van euros en CO2.

Vrijblijvende dakcheck

Waarom doen wij dit bij Solease?

Pierre Vermeulen - Oprichter van Solease

Pierre Vermeulen

“Een echt duurzame economie is niet gestoeld op eigendom, maar op gebruik.”

Roderick Solease medewerker

Roderick van Wisselingh

“Verbeter de wereld, begin met jezelf en start een bedrijf!”

Loes Solease medewerker

Loes van Petersen

“Om de wereld niet slechter voor mijn kinderen achter te laten, dan ik hem zelf gekregen heb.”

Eduard Solease medewerker

Eduard Gradenwitz

“Omdat iedereen duurzaamheid belangrijk vindt, maar de meeste daken toch nog leeg zijn.”

Pierre in India

“Waag de sprong”

Pierre Vermeulen, oprichter van zonnepanelenverhuurder Solease, beschouwt zichzelf als een van de rijkste mensen ter wereld. “Ik doe waar ik in geloof, ik doe wat ik belangrijk vind, ik werk met prettige mensen en ik ben een impact aan het creëren. Daarmee zeg ik niet dat het makkelijk is, het is gewoon knetterhard werken.”

Voordat hij Solease startte, werkte Pierre Vermeulen 15 jaar bij Leaseplan, het grootste autoleasebedrijf ter wereld. Na een succesvol project werd Vermeulen naar India gestuurd om een verliesgevende vestiging weer winstgevend te maken. Vermeulen: “In New Delhi, een van de meest vervuilde steden op aarde, ben ik vader geworden van een zoontje. Daar ben ik mij gaan afvragen: ‘wat laat ik voor mijn zoon achter?’ Ik zat daar in een mooi expat-hotel. Het was 45 graden en ik had zes airco’s die aan het loeien waren. De stroom viel uit omdat de elektriciteitsbedrijven de vraag niet konden bijbenen. Een dieselgenerator ging aan en zwarte rookwolken trokken aan mijn raam voorbij. Ik dacht: ‘Dit moet je technisch toch direct op kunnen lossen?’” Lees verder…

Sinds we zonnepanelen hebben, ben ik me veel vaker bewust van het schijnen van de zon!

– Gerco uit de Bilt

Direct – via de app – online mijn rendement bekijken. Het lijkt wel een soort sport te worden!

– Timmo uit Achterveld
Gamechangers

Samen met Solease

Wij zijn een enthousiast, jong bedrijf met de missie om voor iedereen de drempel voor zonne-energie zo laag mogelijk te maken. Dit doen wij niet alleen, maar we worden hierin gesteund door een groot aantal partijen voor wie duurzaamheid ook hoog op de agenda staat. Zo worden we voor het aanschaffen van de zonne-systemen we gefinancierd door verschillende energiefondsen, o.a.: Het Limburgs Energiefonds, Energiefonds Overijssel en Energiefonds Utrecht. Ook worden we gesteund door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling, ClimateKic en Utrechtinc.

In 2015 zijn we door Management Team magazine uitgeroepen tot ‘gamechanger’! Het is dit jaar de vierde keer dat Management Team een lijst samenstelt van de 50 grootste en meest vernieuwende gamechangers van Nederland: bedrijven die echt de status quo uitdagen. Wij zijn er heel trots op dat we in deze lijst staan!

Daarnaast horen we – cumulatief gezien – bij de 5 meest succesvolle crowdfunding campagnes van 2017. In de Crowdfund Top 100 van 2017 zijn we niet te missen: twee vermeldingen (op plaatsen 13 en 14) en een totaalbedrag van € 2.000.000. Met dit groeikapitaal willen we onze missie verder realiseren: zonne-energie beschikbaar maken voor iedereen.

Samen met ons bijdragen aan een duurzamer Nederland? Vraag nu een dakcheck bij ons aan!

Vrijblijvende dakcheck