Eduard – Operations executive bij Solease

Eduard, Operations executive bij SoleaseHij is de allereerste medewerker van Solease en heeft bijna iedere functie binnen het bedrijf vervuld. Hoe hij bij Solease kwam? Tijdens een masterclass ondernemerschap kwam Eduard (29) met Pierre aan de praat en realiseerde zich al snel dat zonnepanelen huren een mooi concept is. ‘Geniaal’ noemt hij het zelfs, want: “Mensen krijgen niet alleen gratis zonnepanelen, maar besparen ook nog eens op hun energiekosten”, aldus Ed (zoals wij hem noemen). Naast zijn studie begon hij als Solar Consultant en belde klanten of ze nog vragen hadden over de offerte. Al snel maakte hij ook zelf offertes op basis van de luchtfoto’s: de rol van de Solar Designer.

Eduard voelt zich helemaal thuis in het vierkoppige team. “Een paar weken na mijn afstuderen was heel Solease op mijn bruiloft en nog voor ik een jaar bij Solease werkte werd mijn dochter geboren. Omdat Pierre, Loes en Roderick ook jonge kinderen hebben, kregen kleren, speelgoed en bijvoorbeeld een box meteen bij ons thuis weer een volgend leven.” Ook Solease zette een volgende stap: het team te begon groeien. Eerst een paar collega’s, maar met een investeerder aan boord ging er een jaar later nóg een hele rits vacatures uit. Eduard voerde de gesprekken en werkte de nieuwe collega’s in.

Begin 2017 leerde hij een heel andere kant van het bedrijf leren kennen en ontstond er weer een nieuwe functie, namelijk die van IT-specialist. “De belangrijkste beperking waar we op dat moment tegenaan liepen, was automatisering. Na de keuze voor een IT-systeem, dat in de meeste van onze bedrijfsbehoeftes kon voorzien, kreeg ik een deel van de rol om dit systeem op te zetten en ernaartoe te migreren. Dankzij veel mogelijkheden in dit systeem was het potentieel voor deze rol zo groot dat ik de nodige programmeerkennis mocht opdoen om zelf veel automatisering mogelijk te maken. Denk daarbij ook aan rapportages om ook bij steeds groeiende aantallen van aanvragen en klanten live te kunnen sturen of aan automatisch verstuurde facturen of bevestigingsmailtjes of met 1 click alle relevante informatie in beeld voor de Solar Consultant.”

Inmiddels is zijn dochter 2,5 jaar en heeft zij er een broertje bij. Ed heeft er daarom bewust voor gekozen om een dag minder te werken zodat hij meer vader kan zijn voor zijn kinderen. De vier dagen dat hij wel naar kantoor komt, stapt op zijn E-bike (lekker duurzaam!). Doordat hij zo de files ontwijkt, heeft hij tijd over om met zijn kinderen te ontbijten en ze naar bed te brengen.

 

Terug naar de teampagina

Sinds we zonnepanelen hebben, ben ik me veel vaker bewust van het schijnen van de zon!

– Gerco uit de Bilt

Direct – via de app – online mijn rendement bekijken. Het lijkt wel een soort sport te worden!

– Timmo uit Achterveld