Crouwdfunding top 100

Solease in top 10 van Crowdfund Top 100 van 2018

22/01/2019 – Begin januari bracht DB&P, adviesbureau voor innovatiefinanciering met een crowdfundingplatform, traditiegetrouw de Crowdfund Top 100 van 2018 uit. In die lijst staan de meest succesvolle crowdfunding campagnes van dat jaar. Zonnepanelenverhuurder Solease staat, net zoals vorig jaar, met twee vermeldingen in de lijst. Dit keer met een totaalbedrag van € 3.000.000 op plaats 8 en 23. Met dit groeikapitaal streeft het bedrijf haar missie na: zonne-energie beschikbaar maken voor iedereen.

Door zonnepanelen te verhuren voor een maandbedrag dat vaak lager is dan de huidige elektriciteitsrekening, zorgt Solease ervoor dat elke Nederlander zijn eigen energie kan produceren. Zo kan een particuliere huiseigenaar zonder investering en gedoe overstappen op 100% duurzame energie van eigen dak. Roderick van Wisselingh, financieel directeur van Solease, zegt: “Ik ben erg blij dat we met twee campagnes € 3 miljoen hebben opgehaald via DuurzaamInvesteren.nl, waarbij we particuliere beleggers hebben kunnen verbinden met particulieren die graag zonnepanelen willen huren. Solar voor mensen van mensen. Extra leuk is dat we daardoor hoog in de Crowdfund top 100 zijn gekomen. De twee campagnes zijn beiden zeer snel en goed verlopen.”.

€1.000.000 in 5 minuten

In 2018 voerde Solease twee crowdfunding campagnes via platform DuurzaamInvesteren.nl. “Om de groeiende vraag bij te kunnen houden en het huurconcept bij een nog breder publiek bekend te maken, hebben we gekozen voor crowdfunding. Ook bij crowdfunding is er een sterke behoefte aan een mooi financieel én duurzaam rendement in de markt”, aldus Pierre Vermeulen, oprichter van Solease.
Binnen no-time haalde het bedrijf een miljoen euro op met hun  . Na exact 30 minuten stond de teller op zeven cijfers. De teller in de   tikte na 5 minuten al één miljoen aan. Het doelbedrag van € 2 miljoen werd 6 uur later behaald.

Totaalbedrag van € 6 miljoen in 2018

Naast de crowdfunding campagnes op DuurzaamInvesteren, heeft Solease een investering van  . Met deze investering kan Solease haar team en operationele capaciteit verder uitbouwen om te voldoen aan de snelgroeiende vraag van Nederlandse woningbezitters en bedrijven naar huurpanelen. Met deze investering en de twee crowdfundcampagnes heeft Solease in 2018 een totaalbedrag van € 6 miljoen euro opgehaald. Roderick van Wisselingh: “Met de € 3 miljoen projectfinanciering van particuliere beleggers via DuurzaamInvesteren.nl kan Solease zo’n 600 huishoudens met zonnepanelen voorzien en daarmee hun elektriciteitsverbruik voor een groot deel verduurzamen. Met de groeifinanciering van Arosa wil Solease investeren in mensen en systemen om de komende 5 jaar 150.000 Nederlandse huishoudens en bedrijven aan de zonnepanelen te helpen.”.

 

Over Solease
Solease verhuurt zonnepanelen aan particuliere huiseigenaren middels een ontzorgconcept. Het Solease model werkt met een vast maandbedrag dat naast aanschaf en installatie ook de kosten voor financiering, verzekering en reparatie omvat. Klanten kunnen zo zonder investering en gedoe meteen gegarandeerd duurzame energie produceren met hun eigen dak voor een prijs die meestal lager is dan de huidige elektriciteitskosten. De gemiddelde CO2 besparing voor een klant is 2 ton per jaar wat gelijk staat aan 20.000 autokilometers of de jaaropname van 100 bomen. Zie ook: www.solease.nl.

– – –

Gepubliceerd op: