Solease € 500.000 crowdfunding succesvol van start

30/06/2017 – Solease is deze week van start gegaan op platform Oneplanetcrowd met een crowdfunding actie van € 500.000. Van het doelbedrag van € 500.000 is in een aantal dagen al 35% opgehaald. De actie loopt officieel nog tot en met 31 juli 2017. Bij de vorige crowdfunding-actie in maart van dit jaar werd door Solease het maximum bedrag van € 1.000.000 ruim voor het einde van de campagne behaald.

 

Om zonnepanelen voor iedereen bereikbaar te maken verhuurt Solease zonnepanelen voor een maandbedrag dat vaak lager is dan de huidige elektriciteitsrekening. Zo kan een particuliere huiseigenaar zonder investering en gedoe overstappen op 100% duurzame energie van eigen dak. Naast een onmiddellijke besparing bouwt een klant voor een gemiddeld systeem ook nog een koopkorting op van een paar honderd euro per jaar. Het model is analoog aan dat van het Amerikaanse SolarCity dat vorig jaar voor € 2,5 miljard aan Tesla werd verkocht.

 

Naast haar eigen online kanalen werkt Solease samen met energiemaatschappijen, (lokale) installateurs, werkgevers en belangenorganisaties zoals Natuur & Milieu. In een enquête onder bestaande klanten werd Solease onlangs met een net promoter score van 8,7 uit 10 gewaardeerd.

Pierre Vermeulen, oprichter van Solease, zegt: “Om de groeiende vraag bij te kunnen houden en het huurconcept bij een nog breder publiek en nog meer kanaal partners bekend te maken zijn we de huidige crowdfunding actie gestart. Ook bij crowdfunding is er, net zoals bij de zonnepanelen zelf, een sterke behoefte in de markt aan een mooi financieel rendement gecombineerd met een mooi duurzaam rendement als kers op de taart”.

 

Voor de financiering van de zonnepanelen zelf werkt Solease al sinds 2013 o.a. samen met verschillende regionale energiefondsen, die hiervoor al € 7,5 miljoen projectfinanciering beschikbaar hebben gesteld. In maart van dit jaar kwam daar, via een crowdfunding actie in korte tijd dus nog eens € 1 miljoen bij. Roderick van Wisselingh, mede-oprichter en financieel directeur van Solease, zegt: “Het Nederlandse publiek neemt het heft in eigen handen door interesse te tonen in een goed financieel rendement van 6% rente in combinatie met een duurzaam rendement van 2 ton CO2 besparing per huishouden. Deze CO2 besparing staat gelijk aan de jaaropname van 100 bomen of de compensatie van 20.000 autokilometers. Met meer dan 7 miljoen Nederlandse huishoudens kunnen we hierbij niet meer spreken van een druppel op een gloeiende plaat”.

 

Meer informatie over deze crowdfunding actie is te vinden op de website van Oneplanetcrowd.