SRC-RVSV en Solease zonnepanelen
Rotterdamse studentensociëteit gaat voor duurzaam gekoeld bier

30/04/2019 – Studentenvereniging RSC-RVSV is een samenwerking met Solease aangegaan voor het huren van zonnepanelen. Het sociëteitsgebouw heeft een hoog energieverbruik onder andere door de uitgebreide koelinstallaties die dag en nacht aan moeten staan. Het platte dak zal dit jaar met meer dan 300 zonnepanelen volgelegd worden ter ere van het 105-jarig bestaan.

(Oud-) leden, commissies en andere betrokkenen van de vereniging kregen de mogelijkheid om één of meerdere panelen te sponsoren voor het XXIe Lustrum. Door de overstap te maken naar zonne-energie van eigen dak, kan de vereniging 25% van het stroomverbruik duurzaam opwekken. “Als de grootste studentenvereniging van Rotterdam was het vanzelfsprekendheid om samen met Solease de eerste stappen te zetten naar een groenere en duurzamere sociëteit. Dankzij een goede samenwerking met Solease zetten wij niet alleen stappen naar een sociëteit van de 21e eeuw, maar geven wij ook aan al onze leden een groener wereldbeeld mee waar het leiderschap van de toekomst om vraagt.”, aldus Hans Peterse (Commissaris Sociëteit).

Zorgeloos zonnepanelen huren

Sinds 2011 biedt Solease de mogelijkheid om zonnepanelen te huren. In eerste instantie voor woningen en sinds 2018 ook voor grote (bedrijfs)daken. Solease ontzorgt RSC-RVSV om de overstap te maken naar groene energie via een operational lease constructie, waarbij Solease de investering overneemt en zorgt voor de goede werking van de zonnepanelen. Roderick van Wisselingh, CFO Solease en oud-lid van de vereniging: “Ik vind het geweldig mee te helpen om de sociëteit te verduurzamen en bij te dragen aan het XXIe Lustrum. Ik nodig iedereen van harte uit om ook een dakcheck te doen bij Solease voor hun eigen woning of voor hun bedrijfspand om te kijken of hun dak geschikt is voor zonnepanelen.”.

Over RSC-RVSV
Met een leeftijd van meer dan 100 jaar, ruim 1300 leden, 16 onderverenigingen en 60 corpshuizen is het Rotterdamsch Studenten Corps de oudste, grootste en meest toonaangevende studentenvereniging van Rotterdam. Het RSC-RVSV bezit een rijke ongemengde en gemengde traditie. Met het bestaan van jaarclubs, disputen en gezelschappen ontstaan ‘vriendschappen voor het leven’ als vanzelfsprekend. Hoe hecht de banden tussen leden kunnen zijn, blijkt wel uit het bestaan van meerdere ‘borrelkringen’ voor oud-leden over de gehele wereld.

Over Solease
Solease verhuurt zonnepanelen aan particuliere huiseigenaren middels een ontzorgconcept. Het Solease model werkt met een vast maandbedrag dat naast aanschaf en installatie ook de kosten voor financiering, verzekering en reparatie omvat. Klanten kunnen zo zonder investering en gedoe meteen gegarandeerd duurzame energie produceren met hun eigen dak voor een prijs die meestal lager is dan de huidige elektriciteitskosten. De gemiddelde CO2 besparing voor een klant is 2 ton per jaar wat gelijk staat aan 20.000 autokilometers of de jaaropname van 100 bomen. Zie ook: www.solease.nl.