Energiefonds Brabant stelt €2,5 miljoen beschikbaar voor zonnepanelen op woonhuizen

Zonnepanelen huren in Brabant nu ook snel en zonder gedoe geregeld

11/07/2017 – Huiseigenaren in Brabant krijgen zonne-energie van eigen dak zonder zelf duizenden euro’s te investeren. Dat is mogelijk door de samenwerking van Energiefonds Brabant met Solease. De huiseigenaren kunnen via Solease de zonnepanelen volledig ontzorgd huren. Energiefonds Brabant zet haar kapitaal, kennis en netwerk in om zo veel mogelijk Brabantse huishoudens op deze manier te verduurzamen. De eerste 27 klanten hebben al zonnepanelen op hun dak.

Gezamenlijk in Brabant investeren

Energiefonds Brabant en Solease hebben gezamenlijk Solease Noord-Brabant opgericht om huiseigenaren in Brabant eenvoudig toegang te geven tot zonne-energie. Energiefonds Brabant stelt EUR 2,5 miljoen beschikbaar om deze zonne-installaties op woonhuizen te realiseren. Daarmee kunnen in eerste instantie circa 500 zonne-installaties worden gebouwd.  In de volgende fase wordt bankfinanciering aangetrokken, waardoor het aantal installaties kan toenemen tot circa 2.500. Energiefonds Brabant biedt Solease ‘smart capital’; het zet naast kapitaal ook haar kennis en netwerk in.

Joris van der Geest, Fondsmanager van Energiefonds Brabant, zegt: “Samen met Solease kunnen wij een groot aantal Brabantse huiseigenaren helpen verduurzamen. Solease heeft de expertise in huis om deze kleine projecten grootschalig uit te rollen. Via dit partnerschap zetten wij onze tijd en middelen optimaal in voor de missie van het fonds; verduurzaming van de Brabantse energievoorziening.”

Roderick van Wisselingh, financieel directeur Solease, licht toe: “Energiefonds Brabant heeft met ons meegedacht om de financiering af te stemmen op de financieringsplannen op korte en langere termijn, onder andere via crowdfunding, zodat wij optimaal worden gesteund bij onze groeipotentie in Brabant.” Zo profiteert Solease Noord-Brabant aan de ene kant van de ervaring en expertise van Solease en aan de andere kant van het kapitaal, netwerk en de kennis van Energiefonds Brabant.

Volledig ontzorgd

Solease maakt door zonnepanelen te verhuren, zonnepanelen tot gemeengoed. Door te huren is er geen investering vooraf nodig. In principe kan iedereen met een eigen dak meteen zonnepanelen laten plaatsen en zo kosten en CO2 gaan besparen. Eenmaal geïnstalleerd kan het huidige voorschotbedrag voor elektriciteit verlaagd worden met het maandbedrag voor de huur. Doordat de maandhuur inclusief financiering, installatie, monitoring, reparatie en verzekering is, wordt de klant volledig ontzorgd. Naast een CO2-besparing van 2 ton per huishouden (= jaaropname van 100 bomen) bouwt een klant ook nog een koopkorting op van gemiddeld €250 per jaar.

Crowdfunding

Solease werkt in andere regio’s samen met energiefondsen uit Utrecht, Limburg, Overijssel, Drenthe en Gelderland. Omdat de regionale energiefondsen wel in de projecten kunnen investeren maar meestal niet in het bedrijf zelf, loopt er op dit moment een crowdfunding actie bij Solease (zie www.opc.to/solease). Het opgehaalde geld wordt ingezet om de organisatie van Solease uit te breiden om zo nog beter aan de groeiende vraag te voldoen.

—————————————————–
Gepubliceerd: